Ett riktigt hundliv

Blogg

Årets första tävling och debut i Fortsättningsklass

Jag lyckades ragga med mig min syster som sällskap till Motala där Krut och jag skulle göra våran debut i Fortsättningsklassen i rallylydnad. För ovanlighets skull så kom vi (läs: jag) iväg i tid så det blev först en del väntetid innan banvandringen.

Banan kändes bra, det var inte ett enda 'ligg', inte ett enda 'sitt framför', svåraste skylten som det kändes innan var *sitt, stå, gå runt'. Jag vet från träningen att det händer att han snurrar med mig, när han egentligen ska stå still och jag ska gå ett varv runt honom. Så vi tränade en hel del på det mellan banvandring och start. Jag hade bland de allra sista starterna för dagen dessutom, så det blev ännu mer väntetid efter banvandringen. Och jag kan inte träna för mycket heller, för då hinner Krut tröttna. Så vi stod eller satt mest och väntade. Krut frågade mig flera gånger om vi inte bara kunde åka hem och lägga oss i soffan framför kaminen istället. Men ridhuset som vi var i var iaf uppvärmt.

Sen när det väl blev våran tur och jag tar av honom kopplet (jag var faktiskt lite nervös för just den delen, att gå en bana utan koppel) och går fram till startskylten så vill inte hunden sitta. Inte så att han vägrade, absolut inte. Han gör bara precis allt annat istället! Efter lite trassel så kom vi iväg. Första skylten var 'steg till höger, sitt'. När jag säger sitt så hoppar Krut upp och försöker pussa mig. Gah! Nästa skylt ska han oxå sitta, men han vägrar. Han bugar, backar och lägger sig däremot.. Som sagt, han är söt när han visar alla sina konster, men på tävling skulle han vara ännu sötare om han bara gjorde som jag sa.

Sen blev det spring och lite snurrar och grejer, det gör han hur snyggt som helst! Men så kommer 'sitt, stå, gå runt' -skylten. Och ja, vad tror ni? Hundskrället vägrar återigen att sätta sig! Han bugar, lägger sig ner, backar och snurrar tills jag blir trött och säger stå! sen går jag ett varv runt honom. Jodå, han stod still som en staty! Man får vara nöjd med det lilla. När vi börjar springa igen så gör han ett litet glädjerus, men kommer snabbt in till mig igen och vi kör resten av banan hur snyggt som helst utan ett enda avdrag! Kors och tvärs mellan koner, 8:ans frestelse tittade han inte ens på, hopp över hinder, allt hur snyggt som helst! Och vet ni vad? Han satte sig (fast det var väääldigt nära ett ligg) på 'sitt, gå runt' och på 'sitt, helt om vänster' som var näst sista skylten satte han sig helt korrekt. Alltid något!

Jag var helt säker på att vi var rökta, med tanke på att han strulade så och vägrade sätta sig i början. Man vet ju aldrig vad de drar på, känslan kan va kass men poängen bra och tvärtom! Så när det väl var prisutdelning så ville jag bara ha mitt papper och åka hem. Inte för att jag var missnöjd, bortsett från sitt-strulet så skötte sig Krut kanon! Men dagen hade hunnit bli väldigt lång och jag var hungrig. Men när vi inte räknades upp som dem som inte riktigt når ända fram så var jag helt säker på att mitt papper hade tappats bort eller nåt. Men nej då, vi blev uppropade som sista ekipaget för dagen med våra 71 poäng! Det visade sig att vi fick -20 för två st "fel övning" men bara -3 för hans lilla puss (tydligen så satte han sig efter det) sen fick vi -9 för "bristande samarbete" och "förarfel" när han sprang iväg från mig. Förarfelet tror jag var för att jag stannade upp vid en tempoväxlingsskylt när jag ropade in honom, och den ska man egentligen inte stanna vid. Jag tänkte såklart inte på att jag råkade stå just där.

Men summa sumarum; visst 71 poäng är precis över gränsen, men samtidigt, om han bara hade satt sig som han skulle (och KAN!) så hade vi istället haft 91 poäng. Så jag är helnöjd och stolt över min finaste vän! Utmaningen med att tävla rally med Krut är just detta, han kan varenda övning hur bra som helst! Sen om han vill utföra dem när jag ber om det, det är en helt annan sak.


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«december 2013»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012