Ett riktigt hundliv

Blogg

Tillbakablick 2013

Så här i nyårstider är det ju dags att börja utvärdera året som varit och sätta målen för 2014! Vi börjar med tillbakablicken.

Knox:

Min plan var ju att plocka pinnar i klass 2 i hopp och agility men det blev inte riktigt så. Anledningen till det är att jag helt enkelt bara tävlade på 2 officiella tävlingar på hela året. Det blev en hel del lopp trots det (12 tror jag) med en fin nolla och några snöpliga femfelare på balansens uppfart, men med härlig känsla och fint samarbete. Så jag är ändå sjukt nöjd med våran prestation.

Dessutom är det ju värt att nämna att Knox placerade sig som tvåa i agilityn på årets Collie SM!

I lydnaden ville jag åtminstone starta klass 1 och helst plocka LP1. Jag lyckades med båda. På våran allra första tävling så förberedde jag honom inte tillräckligt bra på vad som komma skulle, vilket resulterade i att han reste sig på platsliggningen. I övrigt gick han det bästa programet nånsin. Så jag är sur på mig själv, men sjukt nöjd med collien. Efter att jag hade lärt mig min läxa och såg till att förbereda honom bättre på tävlingsplatsen så gick vi och plockade titeln på nästkommande 3 tävlingar. I två av dem dessutom med klassvinst! Och bortsett från den allra första platsliggningen så har han inte nollat ett enda moment, så han är otroligt säker på planen. Jag önskar bara att han hade varit lika engagerad oxå.

Det har inte blivit någon som helst vallning på hela året, tyvärr, men tiden har helt enkelt inte räckt till.

Jag ställde inte heller ut honom som jag var lite sugen på, bara för att se. Däremot så genomförde vi Exteriörbeskrivningen med godkänt resultat! Så han fick sin titel KORAD.

I övrigt så har hans husse tävlat honom i Rallylydnad och där har de tagit två godkända resultat i Nybörjarklassen. Sen valde husse att lägga den träningen på hyllan och jag får tyvärr inte sno collien i den här grenen.

De påbörjade även sin utbilning till Patrullhund i Försvarsmakten nu i höstas och det är där Knoxs fokus och träning har legat sen dess. (går att läsa mer om här http://torpet.org/)

Krut:

Ja, jag hade ju egentligen inga direkta mål för Krut inför 2013 eftersom han fortfarande var skadad och jag inte visste hur pass bra han skulle bli. Men det gick över all förväntan! Han rehabiliterades hela våren, men när han väl blev friskförklarad så har han oxå varit helt bra sen dess!

Utställning hoppades jag ju att han skulle vara tillräckligt frisk för och visst blev han det. Men pga olika anledningar så blev det bara en enda utställning på hela året. Han fick fin kritik där, speciellt för sina rörelser, vilket gjorde mig extra glad. 

Vi har startat på några inofficiella agilitytävlingar där han har imponerat på mig varje gång med sin lyhördhet! Tyvärr så har vi haft ett helvetes jävla slalomtrassel så jag har lixom tappat sugen lite. Efter att ha testat mer eller mindre allt så börjar man ge upp. Fast aldrig helt. Jag bestämde mig för att ta det lugnt och satsa på slalomet över vintern så vi är fit for fight till vårens tävlingar istället! (håll tummarna för oss nu)

Han har även tränats lite på rundbana, men även där har vi trassel.. Han är inte tillräckligt traständ vilket resulterar i orena lopp. Och jag har valt att inte lägga fokuset på just denna träning, vilket har gjort att vi inte heller har kommit nånstans. Han har fått springa ensam, bara för att få springa lite. Jag önskar han hade Knoxs hysteri kring harmaskinen, hade han så bara haft en tredjedel hade han varit en grym kapplöpningshund.

Den enda grenen där vi egentligen har resultat att visa upp är i rallylydnad. Där lyckades vi att ta titeln RLD-N! Krut är en fantastisk liten rallyhund. Och vi har utvecklats mycket, eller kanske framförallt jag. Jag älskar verkligen att jobba med Krut för han gör mig så himla varm och glad i hjärtat.

Något BPH blev det aldrig..

Jag är ändå rätt nöjd med året. LP1 och RLD-N är inte fy skam. Sen skulle jag nog ha önskat lite mer agility..

Men det är som det är, tid och pengar räcker inte till för allt man vill göra. Vi har ändå varit iväg på lite läger och olika kurser, så oavsett tävlandet så har vi tränat, utvecklats och haft himla kul! Jag har även gått en Grundmodul i Instruktörsutbildning nu i höst. Tanken är att jag ska bli Rallylydnadsinstruktör för SBK. Det ska bli himla spännande!


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«december 2013»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad
Aska TSM

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012