Ett riktigt hundliv

Blogg

Mål 2014

Så är det då dags att börja fundera lite över årets målsättningar.

Knox:

Faktum är att jag egentligen inte har ett enda mål med Knox för i år. Hans husse envisas ju med att träna sin egen hund. Eventuellt blir det lite agility till sommaren ifall de är klara med Patrullhundscertifieringen osv. Jag får helt enkelt låna Knox när han har en lucka i sin kalender.

Men som ni kanske förstår så kommer Knox definitivt inte vara sysslolös bara för att inte jag har satt upp några egna mål med honom. Det är ju husses hund och jag vet att han har en hel del planer. Nu får han ta det i sin egen blogg men lite kort kan jag ju säga att Knox spårtränas för fullt i detta nu inför militärtjänstgöringen. Allt annat har han haft väldigt lätt för, vind och ljudmarkeringar, uppletande, patrullering osv, men dessvärre så är hans spårgrunder rätt dåliga. Det är väl lite såna där första-hunds-misstag man lätt gör. Eller misstag och misstag. Det är inte lätt att grundträna en hund i en gren man inte vet att man ska syssla med senare. Jag tycker att det är fantastiskt roligt att Henke fastnade så för det grönklädda och att han dessutom valde en hund som är som klippt och skuren för det.

Jag vet oxå att han har tänkt klara den sista godkända rundan i rallylydnad nybörjare och att han är sugen på att ge sig på brukset. Men att inget av detta heller lär bli av innan certifieringen är avklarad. Så som sagt, Knox har att göra, så pass mycket att jag helt enkelt får låta bli honom för i år. (självklart kommer jag fortsätta träna honom i den mån han är ledig, men jag har inga läger, kurser eller tävlingar inplanerade för hans del)

Krut:

Vilken himla tur då att jag har en alldeles egen liten hund att träna och tävla precis hur mycket jag vill!

Jag skulle vilja sätta mitt agilitymål så pass högt och säga att vi ska ta oss upp i tvåan i år, men med det slalomtrasslet vi har haft så väljer jag att säga att målet är att vi ska börja tävla. Fast när vi väl får till slalomet då vet jag inte vad som skulle kunna stoppa oss. Ja.. Mer än en väldigt saktfärdig matte som har rejäla svårigheter att hinna med sin lilla svarta blixt. Så därför är även ett av målen för i år att se till att gå så pass många handlingskurser som jag bara har råd med! För jag vet att jag kan, jag måste bara bli visad hur.

I rallylydnad så har jag tänkt att vi ska ta RLD F i år. OM vi gör det relativt snabbt så kan det hända att jag börjar kika på Avancerad klass, men det är en målsättning jag får utvärdera efter hand. Fortsättningsklassen vet jag att vi kommer klara av, längre än så har jag inte vågat tänka..

Sen har jag hoppats på att detta ska bli året då vi åker på lite fler utställningar, men jag tänkte börja med Whippetklubbens Vilsta utställning först och se vad han får för kritik där. Han mognar ju väldigt sent och är fortfarande en liten spinkepinne och då vet jag inte hur stor idé det är att fara land och rike runt och visa upp honom. Men som sagt, vi får se.

Jag har även tänkt att eftersom jag bara har honom att koncentrera mig på i år så kanske det är hög tid att se om det går att få honom tillräckligt traständ. Både för kapplöpningsbanan, men sen vill jag väldigt gärna prova på Lure Coursing oxå. 

Jaa... det är väl planerna jag har för honom. Prova på det mesta och se om vi gillar det. Sen beroende på hur saker och ting går så får vi se hur eller om målen eventuellt ändras efterhand.

En annan ganska väsentlig del av detta året lär nog bli rallylydnadsinstruktörsutbildningen. (wow vilket långt ord) Den sträcker sig över hela sommaren, alltså över hela tävlingsperioden. Så kanhända blir det inte mycket gjort alls med Krut heller, det beror helt på hur mycket tid den tar i anspråk.

Men jag säger som förra året, det viktigaste är att de får vara friska och hela!


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«december 2013»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad
Aska TSM

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012