Ett riktigt hundliv

Blogg

Målsättningar 2015

Så var det dags att planera året. Alltid lika kul!

Knox:

Jag tänkte fortsätta med agilityn med Knox. Så klart. Försöka samla på oss nån mer pinne.
I övrigt tror jag att hussen får stå för Colliens träning i år. Han är inte lika mycket för att tävla som jag är, men det lär knappast spela Collien nån roll.
Det jag vet att han har pratat om är att ta iaf ett godkänt resultat i Fortsättningsklass i rally. Att starta appellen i spår. Och att börja dragträna. Så Knox kommer nog vara fortsatt tillfreds med sitt liv även det här året.

Krut:

Ja lilla Krut då. Vilka planer jag har för honom! Hur ska jag lyckas få ihop allt? Till att börja med tänkte jag försöka ta RLD F. Helst nu under våren, på inomhustävlingar. Så att vi kan koncentrera oss på agilityn sen. Jag vill nämligen inte köra agility med honom så länge det är för kallt. Så rally under våren och sen agility!

I agility vill jag plocka pinnar! Och jag tror att 2015 blir året då vi lyckas! Jag tänker ta 5 i varje klass med honom, så vi får det nyinförda diplomet. Sen om vi lyckas ta alla pinnar i år, det återstår att se. Det hänger väl främst på slalomet. Men vi är nära nu och jag tror äntligen på att vi kommer kunna lösa det. Han kanske aldrig får till ett toppenslalom, men så länge han iaf har ett är jag nöjd!

Och om vi inte får till RLD F under våren så är planen att pausa rallyn under sommaren oavsett och ta nya tag under hösten i så fall. Sen om vi hoppar upp en klass till, det får framtiden utvisa. Det lär bli 2016 års mål i så fall..

Sen funderar jag på att försöka ställa ut honom lite mer i år. Han har ju faktiskt gått upp ett helt kilo nu! Det vore intressant att ställa honom på några länsklubbsutställningar och se hur det går. Än så länge är han ju bara ställd på Whippetklubbens utställningar och där är ju konkurrensen rätt hård..

Sen har vi kapplöpningen! Jag har sagt att det här blir sista sommaren att försöka ta licens på honom. Springer han inte rent när han är 4 år så lär han väl inte göra det senare heller. Planen är att börja säsongen med LC och se om man kan få honom att springa bra där. Där måste han koncentrera sig mer på trasan och förhoppningsvis vänja sig vid att det springer nån mer bredvid. Sen hoppas jag på att kunna föra över den kunskapen till rundbanan. Men vi får väl se. Lyckas vi inte så kommer han få fortsätta springa ensam. Det är bra träning och han vet ju inte vad han missar.

Sist men inte minst så tänkte jag även starta honom i Öppenklass i viltspår. Målet där är så klart championatet. Det gäller att sikta högt.

Nu i vår hoppas jag på att kunna gå en agilitykurs med Krut, men det hänger till största delen på mitt jobb. Sen letar jag med ljus och lykta efter en utställnings/handler kurs oxå. Jag skulle verkligen vilja lära mig hur man visar hund.

Aska:

Jodå, lite planer har jag allt för galenpannan oxå.

Jag vill börja våren med att gå en lydnadskurs med henne. Jag vet inte om vi kommer att köra på det eller inte, det beror helt på hur kul vi tycker att det är. Men jag skulle gärna vilja testa. Annars går vi väl över till rallyn.

Sen tänkte jag påbörja agilityträningen så smått med henne till sommaren. Vi får väl se hur långt vi kommer.

Jag tänkte även passa på att ställa ut henne om jag ändå ska ställa ut Krut. Beroende på hur det går så får vi se hur mycket det blir. Omöjligt för en novis som mig och förutspå vad de kommer tycka om hennes typ. Hon är troligtvis redan alldeles för biffig för att gå riktigt bra. Men vi får se. 

Och eftersom jag ändå tänker spårträna med Krut inför Öppenklassen så tänkte jag spårträna med Aska inför Anlagsklass samtidigt.

Sen kommer vi till det som jag har tänkt ska bli Askas främsta gren - kapplöpningen! Hon kommer få hänga med på både LC och rundbaneträningarna och få testa på i lagom takt. Det finns saker att träna på där med. Traständningen, burträning, gå från släphare till fast maskin osv. Men jag tror inget av detta kommer vara nån större svårighet för henne.

Först och främst ska hon se till att läka och bli hel och fin i kroppen sen dessutom lyckas hålla sig så! Men hon är redan så mycket bättre och bara vi har varit hos ReDog och fått en plan för fortsatt träning så är jag övertygad om att det kommer bli hur bra som helst.

 

Jag tror vi har ett spännande 2015 att se fram emot!

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«januari 2015»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2014
  2013
  2012