Ett riktigt hundliv

Blogg

Målsättningar 2022

 

Även om risken är stor att även detta år kommer att präglas av en pandemi, så tror och hoppas jag på att restriktionerna ska lättas upp, om inte annat över sommaren, då den inte verkar spridas på samma sätt. Den verkar även ha blivit lite mildare så vem vet, snart kanske den är som en vanlig förkylning. Låt oss hålla tummarna. Mål måste man ha oavsett!

 

ASKA:

Vi satsar vidare på Nose Work framförallt. Målet är att få diplomet NW1 och att bli uppflyttade i minst en av grenarna. Om det blir så lär vi dessutom göra doftprovet för lagerblad som ingår i NW2.
Sen fortsätter vi väl att köra lite agility om hennes kropp tillåter. Där har jag inga direkta mål, förutom möjligtvis att komma runt utan disk. 
Sen vill jag försöka få med henne på en exteriörbedömning och det beror på att vi kanske har större chans till trippeldiplomet på det viset, än att vinna mot en massa andra i utställning. Definitivt värt ett (eller flera??) försök iaf!
Och ja... förutom det så får hon väl fortsätta leta vildsvin när tillfälle erbjuds.

 

Cross:

Med Cross vill jag framförallt satsa på brukset. Det kommer dock att kräva träningskamrater och det verkar vara väldigt svårt att hitta... Men jag vill få henne uppflyttad till Högre klass, helst i både Spår och Patrull. Men det hänger tyvärr som sagt på både träningskamrater och pandemi.. Så vi får väl se! Vi kämpar hur som helst vidare.
Jag har även planer på att introducera henne för den helt splitternya grenen specialsök! Det är en ny gren som kommer att bli en av bruksgrenarna, men där lydnaden med budföring osv inte ingår, om jag förstått det rätt. Det är enbart sök, men det kommer såklart kräva både jävlar anamma, uthållighet och nyfikenhet, så vi får väl se. Sen hur långt vi eventuellt kommer i den här grenen just i år är en annan fråga.
Vi siktar mot högre klass i första hand, sen har vi ju även agilityn. Även där vill jag faktiskt gärna lägga lite tid. Det kändes som att jag hittade några knappar att trycka på förra året, även om vi inte tävlade så mycket. Men jag tror det kan lossna för oss. Jag tror dock däremot inte att jag kommer att fara land och rike runt för att tävla, vilket nästan är en förutsättning om man vill komma nånstans, men man kan väl ha målsättningen att lyckas nolla ett lopp i år iaf!
Sen ska även Cross anmälas till en exteriörbeskrivning, även där för att kunna få trippeldiplomet. 

 

Sen tänker jag en hel del på en hund till oxå. Jag tror inte att det blir nån i år, men man vet aldrig vad som händer heller. Jag vill ju egentligen inte ha 3 och jag har att göra med dessa två, men ibland längtar jag efter en hund som är lite enklare att jobba med..  


Sammanfattning 2021

 

Krut:

Ja, vad säger man? 2021 var året då jag förlorade min bästa vän och älskade skugga. Han fyllde 10 år den 27 januari och hans hjärta stannade den 18 mars. Jag blev inte bara tvungen att hantera sorgen utan även chocken över att förlora min vän på det sättet, jag var helt oförberedd. Han gjorde en ganska stor utredning i somras, pga sin vikt, och alla värden var bra, hjärtat var fint, det var inga fel på honom. Och han var pigg, han var med på ridturer, han körde agility, bara ett drygt halvår innan så tog han ju sin sista pinne! Jag fick inga indikeringar på att han skulle lämna mig. Men så, på en helt vanlig promenad så gjorde han just det. Han sprang ifrån mig och kom aldrig mer tillbaks. Jag visste direkt att nåt hade hänt, för Krut har inte lämnat min sida frivilligt under 10 års tid, förutom för ett och annat litet race då och då. Jag tror inte att han menade att göra det den här gången heller, men jag antar att man inte alltid kan bestämma när man ska gå. Det är väl min största tröst i eländet, att han inte visste att han skulle lämna mig, att han bara sprang och var lycklig och sen fanns han inte mer. Men fy bubblan vilket stort hål han lämnade inom mig. Den kärlek han visade mig har jag aldrig känt från nån, jag kan bara hoppas att jag var värd den. 


Aska:

Det har inte blivit allt för mycket tävlande för Aska. Hon har gjort 4 starter i Hoppklass med 4 disk som resultat samt 2 starter i NW TSM med ett diplom, tre SSE och 2 andraplaceringar som resultat.
Jag hade verkligen hoppats på några starter på rundbana oxå, inte minst på våran hemmabana. Men istället fick hon väldigt ont efter en träning och då man inte hittade nåt fel så känner jag att jag inte vågar chansa nån mer gång, ifall det händer igen. Så jag tog beslutet att pensionera henne helt från kapplöpningen, även träning. Det känns trist, men rätt.
Inga utställningar har det blivit heller och efter att ha tränat lite rallylydnad så känner jag att nä, vi ger upp det. Hon har tröttnat och då tycker inte jag heller att det är kul.
Så det var det.
Eller just ja - hon har ju använts lite på skarpt eftersök på vildsvin oxå! Där är hon en stjärna!

Cross: 

Jag hade väl hoppats på att komma lite längre med Cross under 2021, men det skyller jag faktiskt på pandemin. Vi lyckades komma med på ett MT under våren och det gjorde hon bättre än väntat. Inte godkänd dock, men en rättvis bedömning. 
I övrigt var det i princip ingen tävlingsverksamhet igång. 
Vi lyckades däremot hitta en träningskompis så vi var riktigt taggade och i fas till hösten när det startade upp lite igen. Så vi anmälde till en drös tävlingar och tredje gången gillt - då blev vi upplyttade till lägre klass i spår!
Cross har även gjort 5 starter i agility, med 4 disk och en fjärdeplacering som resultat.

 

Ja, 2021 var inte mycket roligare än 2020, rent pandemimässigt. Nu håller vi tummarna, återigen, för att 2022 ska bli året då vi slipper stänga ner, hålla avstånd, stanna hemma och ställa in..  


Aska på ännu ett skarpt eftersök.

 

Att få med Aska ut på kvällskissen kan sitta lååångt inne, men när man kl 23.30 tar på sig pannlampan och tar fram spårlinan - då jäklar är hon på direkt! 🐗

 

 

Den här gången lurade hon mig lite först, då det visade sig att hon följde de färska spåren efter vildsvinen som inte blivit skjutna.   Men det var bara att gå tillbaks till skjutplatsen och sen var jag lite mer noga med att kontrollera så vi faktiskt följde blodspår och efter en kort stund så lyckades vi lokalisera grisen i ett riktigt snårigt område. Död även denna gången, som tur var. 


Agility

 

Vi drog till Lindesberg för lite Hoppklass! Vädret var inte att leka med, det regnade en hel del, inte ultimat för en Whippet. Jag hade för en gångs skull med mig ett tält - ett genidrag!

Aska sprang 3 lopp och diskade sig i allihop. Hon ville mest tillbaks till tältet när regnet öste ner, men vi fick med oss många fina bitar ändå!

Cross sprang 3 lopp även hon och diskade sig i allihop även hon, men jösses så fint hon gick bitvis! Vi blev filmade och där ser man ju att vi är på god väg, det ser så mycket bättre ut än vad det känns. Hon är följsam och fin, något långsam när hon blir osäker, men vilken förbättring ändå. Det här kommer bli bra med lite mer rutin! 

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«januari 2015»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2014
  2013
  2012