Ett riktigt hundliv

Blogg

Inoff agility med whippar!

Jag anmälde, för ganska längesen, båda whipparna till en liten inoff agilitytävling här på hemmaplan. Tänkte att det kunde va nåt skoj att se fram emot när man nu ändå skulle jobba hela julhelgen.

Sagt och gjort, vi åkte dit och Aska var först ut av mina två. Hon är en riktig liten tunnelidiot och lägga en tunnel precis bredvid slalom som hon inte kan riktigt än var kanske lite väl oschysst. Jag tror hon hann titta in i den där tunneln mellan varenda slalompinne! I övrigt är hon riktigt jäkla duktig och jag undrar verkligen när hon har lyckats bli det för vi hinner ju aldrig komma igång med träningen på allvar mellan hennes skador.. Hon drar ju som sagt gärna till tunnlarna, men hon har även börjat få ett fint hindersug. Nu var det ju hoppklass då så det är ju bara de två grejerna + slalom som finns på banan. Hon är snabb som en jäkla raket så det är tur att hon har mycket självständighet i kroppen. Nu är det bara vanan och kunskapen som saknas.

 Sen var det Kruts tur. Han tävlar i XL och Aska i L så de går i olika klasser. Samma bana och jag hade ju redan sett ut alla svårigheter, som ingången i slalom tex, men jag tänkte 'vi springer! det är ju "bara" en inoff så vi satsar järnet!' Och se på fan. Tydligen vinner man när man vågar satsa. Krut var faktiskt den enda hunden som kom runt utan disk och jag gjorde bara en liten fegräddning, i övrigt sprang jag som jag hade tänkt. Vilken känsla vi hade! Och slalom. Han satte slalom. Bara så där.

Aska var först ut i andra omgången oxå. Den här gången tror jag hon var ännu mer omöjlig med tunnlarna, men hon är ju så söt och glad och snabb och charmig så både jag, domaren och publiken kunde ju inte annat än skratta åt henne när hon for fram. Jag valde att göra en liten enklare väg med desto fler tunnlar så hon hade skitkul och var bara så himla duktig. Om hon får vara hel så vi kan träna lite mer så kommer hon bli farlig. Och får jag bara styr på den där farten kommer Largehundarna få passa sig.

Och Krut då? Jo men han gick som en rutinerad och trygg agilityhund ska göra och vinner andra loppet oxå! Han var så fantastisk att springa med idag, inga dumheter, oengagemang eller egna idéer. Jag sa till hussen efteråt att medicinen för Krut kanske är att få göra absolut ingenting dagen före en tävling, för han kändes väldigt taggad och laddad, men hussen trodde inte att det skulle funka. Han sa att Krut är så random att man aldrig riktigt kan veta med honom och det är ju sant. Men jag kommer iaf testa det till nästa gång oxå. För så här ska det ju kännas! Om han gick så här alltid skulle det ju bli värt att åka massa mil för att tävla igen. Men vi får väl se till sommarn.. vad som händer. Hur han beter sig, hur det känns.

Jag är hur som helst sjukt glad över dagens två vinster!

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«december 2017»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2016
  2015
  2014
  2013
  2012