Ett riktigt hundliv

Blogg

Sammanfattning 2017

Då är det dags att blicka tillbaka på året som varit.

 

Krut:

Tanken och målsättningen med Krut har ju främst varit agility och i viss mån lite rally, nose work och kanske lite springa.

Det har inte blivit så mycket med nåt av det. 14 starter i agility på ett helt år. Dock med en förbättring - vi diskar oss inte alls lika mycket längre. Vi kom i mål i 11 lopp av 14, men inte med en enda nolla.
Vi har inte startat i rally.
Vi har gjort en enda start i NW TEM, med 1 sök av 4 avklarat.
Vi provade på lite Whippetrace, men han bråkade även där, som väntat och när Aska sen skadade sig så har det inte känts värt att åka och träna med en hund som inte ens klarar av att ta sin licens. Så det blev inget av det heller.
Så vi har egentligen inte så mycket att skryta med i år. Mer än att han såklart alltid är världens sötaste hund. Och han har ju svart bälte i tiggeri samt en magisterexamen i soffmys.

 

Aska:

Aska, lilla Aska. Jag hade så många planer för henne. Inget blev som jag hade tänkt. Vi började med en officiell start i hoppklass i början av året iaf. Och ett godkänt doftprov i eukalyptus. Sen så påbörjade vi Whippetraceträningen på våren. Ungefär samtidigt som vi gick en agilitykurs. Men sen ville det sig så illa att Aska skadade sig så allvarligt att ingen form av fysisk aktivitet ens var att tänka på förrän till hösten. Och då menar jag lugn, kontrollerad fysisk aktivitet. Det har hela tiden varit ganska oklart om hon nånsin skulle kunna hålla på med varken agility eller kapplöpning igen. Nu i slutet av året testade vi lite inoff hoppklass igen och det verkar ha funkat fint. Hon har gjort 5 starter under året, alla disk.  
Det har inte heller blivit någon rally för henne och bara en start i NW TEM. Anledningen har helt enkelt varit att pga all osäkerhet, rehab, strul och trassel med hennes kropp så tappade jag all träningssug. Totalt. Det har varit tufft nog att få henne smärtfri. Så NW har vi sysslat med hemma, som sysselsättning, men till slut så kom vi med på en tävling och där satte hon 4/4 sök och fick ett diplom!
Hon är utställd en gång i våras, inoff, med VG har jag för mig och väntad kritik. Hon var lite stel redan då..
Man kan säga att det har varit lite av ett viloår för båda whipparna, den ena pga skada, den andra pga viss omöjlighet.

 

Cross:

Men jag har haft att göra ändå kan man säga! Vi har jobbat hårt på att få Cross att fungera normalt i livet, i träningen och i samhället. Det tog jättelång tid innan hon överhuvudtaget kampade, ville leka, såg nån vits i nån annan form av belöning än godis osv. Hon har även en del rädslor och allmänt knäppa idéer. Men för att kolla på tränings och tävlingsdelen av hennes liv;
Hon gick en klickerkurs med sin husse där hon visade att hon är ganska smart, vi gick även en onlinekurs i grundfärdigheter Cross och jag. Det var i våras båda dessa kurser, då dög fortfarande inget annat än godis så vissa svårigheter i träningen blev det ju. Det var så ovant för mig att inte kunna belöna med kamp och lek eller det sociala. Det gjorde att jag tappade suget lite, men sen helt plötsligt bara så där runt Cross' 1-års dag så lossnade det bara. Hon kom på att det var skoj att kampa och leka och efter det har hon utvecklats massor. Vi kom även igång med träning igen. Vi var med i en träningsgrupp och det har gett oss massor, men när de andra utvecklades i jättekliv medans vi tog myrsteg så valde jag att hoppa av den träningsgruppen. Vi hade inte där att göra. Men vi har tränat vidare och till slut så vågade jag anmäla till Nybörjarklass i rally. Det gick över all förväntan så vi tog våran första titel på bara 3 starter!
Hon är utställd en gång med Excellent som resultat.
Vi har gjort en start i Startklass i lydnad med godkänt resultat men inga uppflyttningspoäng.
Hon har fått bekanta sig lite med eukalyptus när jag har tränat de andra, men jag har inte lagt jättemycket engagemang i den träningen.
Vi har såklart spårat en del.
Hon är röntgad med bästa möjliga resultat.
Vi har påbörjat agilityträningen.

Så en titel i år och en hel del träning i lite allt möjligt är inte fy skam! 

För egen del blev väl inte året riktigt så lugnt som jag hade hoppats. Det har varit fortsatt turbulent, med tuffa omställningar på många plan. Jag har inte riktigt haft ork eller lust att engagera mig i nån klubb, det har varit fullt upp ändå. Jag hade gärna gått lite fler kurser dock, men med mitt jobb har det i princip varit omöjligt.

 

 

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«december 2017»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2016
  2015
  2014
  2013
  2012