Ett riktigt hundliv

Blogg

Målsättningar 2022

 

Även om risken är stor att även detta år kommer att präglas av en pandemi, så tror och hoppas jag på att restriktionerna ska lättas upp, om inte annat över sommaren, då den inte verkar spridas på samma sätt. Den verkar även ha blivit lite mildare så vem vet, snart kanske den är som en vanlig förkylning. Låt oss hålla tummarna. Mål måste man ha oavsett!

 

ASKA:

Vi satsar vidare på Nose Work framförallt. Målet är att få diplomet NW1 och att bli uppflyttade i minst en av grenarna. Om det blir så lär vi dessutom göra doftprovet för lagerblad som ingår i NW2.
Sen fortsätter vi väl att köra lite agility om hennes kropp tillåter. Där har jag inga direkta mål, förutom möjligtvis att komma runt utan disk. 
Sen vill jag försöka få med henne på en exteriörbedömning och det beror på att vi kanske har större chans till trippeldiplomet på det viset, än att vinna mot en massa andra i utställning. Definitivt värt ett (eller flera??) försök iaf!
Och ja... förutom det så får hon väl fortsätta leta vildsvin när tillfälle erbjuds.

 

Cross:

Med Cross vill jag framförallt satsa på brukset. Det kommer dock att kräva träningskamrater och det verkar vara väldigt svårt att hitta... Men jag vill få henne uppflyttad till Högre klass, helst i både Spår och Patrull. Men det hänger tyvärr som sagt på både träningskamrater och pandemi.. Så vi får väl se! Vi kämpar hur som helst vidare.
Jag har även planer på att introducera henne för den helt splitternya grenen specialsök! Det är en ny gren som kommer att bli en av bruksgrenarna, men där lydnaden med budföring osv inte ingår, om jag förstått det rätt. Det är enbart sök, men det kommer såklart kräva både jävlar anamma, uthållighet och nyfikenhet, så vi får väl se. Sen hur långt vi eventuellt kommer i den här grenen just i år är en annan fråga.
Vi siktar mot högre klass i första hand, sen har vi ju även agilityn. Även där vill jag faktiskt gärna lägga lite tid. Det kändes som att jag hittade några knappar att trycka på förra året, även om vi inte tävlade så mycket. Men jag tror det kan lossna för oss. Jag tror dock däremot inte att jag kommer att fara land och rike runt för att tävla, vilket nästan är en förutsättning om man vill komma nånstans, men man kan väl ha målsättningen att lyckas nolla ett lopp i år iaf!
Sen ska även Cross anmälas till en exteriörbeskrivning, även där för att kunna få trippeldiplomet. 

 

Sen tänker jag en hel del på en hund till oxå. Jag tror inte att det blir nån i år, men man vet aldrig vad som händer heller. Jag vill ju egentligen inte ha 3 och jag har att göra med dessa två, men ibland längtar jag efter en hund som är lite enklare att jobba med..  


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«juli 2022»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
 •    Januari
 • 2021
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012