Ett riktigt hundliv

Blogg

Ridhusträning

Idag var jag ridhusvärd. Det innebär att det är mitt ansvar att vara på plats, fixa övningar och hjälpa folk tillrätta om det behövs.

Jag hade bara två övningar som jag verkligen ville träna, en ren tunnelbana (som jag hade hoppats låta Krut springa på oxå, men fucking jävla -10 gjorde att jag lät honom vara hemma istället) och en slalomövning där man kunde trixa med fart och ingångar. Den tredje övningen löste vi lite på plats, men den blev väldigt lik vad jag hade tänkt mig från början, bara spegelvänd. Den innehöll balanshinder, gunga, däck och lite hinder.

Knox var grym idag! Jag började med balanshinderbanan och han satte kontaktfälten alla gånger utom en! Och det var när jag var för långt före honom. Bra att veta, vi behöver verkligen träna på säkerheten i kontaktfälten. Men med tanke på hur lite vi har gjort det så är jag så nöjd med honom! Men jag märkte oxå att han slarvade på gungan när den stod lite snedställd. Han hade inte riktigt tid att gå den hela vägen ner när linjen till nästa hinder var rakt fram. Mer kontaktfältsträning på gunga oxå tror jag bestämt! Mer kontaktfältsträning överlag. Jag har varit väldigt dålig på det. Uppgångarna har jag inte ens funderat klart på än..

Slalombanan var väldigt rolig tyckte jag, men jag märkte att han drog till höger ut ur en tunnel VARJE gång. Fullständigt oavsett vart jag placerade mig nånstans. Intressant. Men han satte några riktigt snygga slalomingångar, han börjar bli säker, Collien! Även om han gärna har lite bråttom ibland och kan fuska mest därför. Idag var nog dessutom första gången nånsin som jag kunde springa ifrån honom i slalomet utan att han gick ur!

Tunnelbanan då? Jodå, han överraskade mig där. Jag trodde nog att han bara skulle gapa sig igenom varenda öppning han såg, men han var lyhörd och följsam och det blev bara knas när jag tappade honom. (det räcker med en liten tvekan om vart jag ska eller en felplacering så hinner han göra nåt annat) Han blev lite distraherad ibland av att hans snyggaste tjejkompis (som dessutom är i höglöp) sjöng en liten serenad för honom emellanåt, då kunde han inte låta bli att gapa och tappade därför fokus stundtals. Men jag är så imponerad av honom! Nu ska jag bara gå en drös handlerkurser oxå, så kanske jag har en chans att styra runt underverket även i de högre klasserna.

Efter agilityträningen så stannade jag kvar och passade på att träna lite lydnad oxå. Jag läste igenom mina gamla inlägg här på bloggen häromdagen och upptäckte flera saker som man inte alltid ser när man är mitt inne i det. Bland annat så kan jag bara konstatera att för att få Knox att engagera sig, så måste även jag det. (ja, en självklarhet, men alla självklarheter är inte alltid självklara ) Så jag började med att leka igång honom, tagga tagga! Sen körde vi på med fritt följ och även om han både går lite långt fram och lite långt ut emellanåt (pendlar i position) så hade han en underbar attityd! Visst, han tappar ibland, men det är ingenting mot att han knappt ville titta på mig för bara några träningar sen. Det känns som att jag börjar få mer koll på hur jag ska belöna honom. Vi får väl se, men känslan är bra och det är det viktigaste!

Vi tränade även lite på rutan och det gick hur bra som helst. Har börjat med target, och det är han ju van vid och gillar. Sen blev det några lägganden och ställanden och han var grym!

Jag har fått tillbaka tron på en eventuell lydnadskarriär igen.

IMG_2998


2 kommentarer

Namn: Julia och Kaj
Tidpunkt: 2013-03-10 22:24
Härlig läsning!!!

Namn: Åsa
Tidpunkt: 2013-03-10 22:43
Yeah! Duktiga collien!

 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«juli 2022»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
 •    Januari
 • 2021
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012