Ett riktigt hundliv

Blogg

Lydnad

Vi har tränat en hel del kortare pass sen senast (även om jag inte varit duktig och uppdaterat dem alla här) och jag har tyckt att det har känts riktigt bra. Sen kommer man till kurs med fler hundar och stora störningar och Collien blir väldigt billig...

Jag vet inte vad jag ska göra? Jag känner mig emellanåt som en riktigt usel hundtränare. Varför vill inte min hund träna med mig? Jag börjar inse mer och mer hur bortskämd jag har varit med Akkra. Det var hon och jag. Hon skulle aldrig drömma om att ens snegla åt några andra hundar, lukter, ljud, you name it! Så länge jag var nöjd så var hon nöjd. Hon gjorde som jag sa. Utan att ifrågasätta nånting nånsin. Knox däremot... Jösses.. Han ifrågasätter ALLT jag säger och jag måste ha en nagel i ögat på honom hela tiden för att han inte ska tappa fokus!

Vi började med platsliggning och sittande i grupp som vanligt. Och Knox han lät. Som vanligt. Och jag vet verkligen inte vad jag ska göra åt det!?! Jag vill inte bråka på platsen, jag vill att den ska vara trygg. Men jag vill oxå att han ska förstå att det inte är ok att låta! Han ligger/sitter kvar, utan problem. Men det hjälper ju inte på tävling, för det blir nerdrag även på ljud. Jag beklagade mig för Prickis och hon klappade mig på axeln och sa "Det kommer ta tid, men du kommer få ordning på det."

Resultatet av dagens träning blev iaf väldigt mycket passivitet! Och när jag väl var på honom och talade om vad som inte var ok, så se på fan! Till sist gav han upp och jag vann. Han bara låg. Utan att ljuda, utan att försöka sniffa runt, utan att hetsa upp sig över vad alla andra gjorde. Och plötsligt blev han värd åtskilliga miljoner igen.

Självklart tränade vi på annat oxå. Linförigheten (som jag fortfarande inte är det minsta nöjd med), läggande och ställande under gång (där måste jag backa lite i träningen), apportering (som gick väldigt bra!), hopp över hinder (vilket jag skulle tro är Knox's favoritmoment), sen lite ingångar och annat pet. Känslan över lag var så där för min del. Jag vill ju att vi ska tycka att detta är kul! Men det känns som att vi har, inte bara en, utan ett helt gäng vägbulor som vi måste komma över på vägen.

Vi avslutade hur som helst träningen (på min förfrågan) med en ny platsliggning. Och han låg hela utan så mycket som ett enda pip! Skönt att avsluta med en känsla av att det kanske kommer kunna lösa sig trots allt, till slut.


Jag lär mig massor och Knox är otroligt rolig att träna med, men han är fan inte lätt! Mesiga, veka collies, så fan heller... Knox är en högtempad, dominant och mentalt stark hane med massa skärpa, intensitet och motor.

En riktig utmaning.


1 kommentarer

Namn: Julia och Kaj
Tidpunkt: 2013-02-21 12:26
Ja, visst lär man sig massor på vägen!! Kul att ni verkar vara igång och taggade på lydnaden, intressant att läsa om andra korthår som tränar.. verkar skilja väldigt mycket mellan korthåren hur dom är. Men det är ju både fördelar och nackdelar med alla typer av hundar.

 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«juli 2022»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
 •    Januari
 • 2021
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012