Ett riktigt hundliv

Blogg

Lydnadsträning

Det flaggades på fb om lydnadsträning med lite gemensam platsliggning idag. Kanon tänkte jag, det måste vi passa på att öva på! Så jag åkte dit i morse, men döm om min förvåning när det inte var en själ där. Nåväl, tänkte jag, de kanske dyker upp? Så jag tog ut grabbarna och rastade av dem. Sen lade jag Knox plats och gick och satte mig och väntade en stund.. Men det kom ingen och Knox var så himla duktig, låg bara där relativt avslappnad och framförallt helt tyst! (det hade självklart varit nyttigare träning med fler, det är främst då han låter, men han kan allt låta ensam oxå om han anser sig uttråkad) Så jag hämtade diverse belöningar sen band jag fast Collien i bruksstegen och började leka med Krut. Vi övade på att 'fånga frisbeen'! All träning är bra träning.

Efter en liten stund så bytte jag hund och lekte lite med Knoxen, först med frisbeen och sen med favoritbollen. Sen satte jag Knox fot och droppade bollen på marken bredvid oss, tydligt så Knox skulle se, sen så gick vi linförighet. Vilken hund! Jag ville testa att vara helt tyst, jag brukar försöka berömma väldigt tydligt med rösten så han ska veta när han gör rätt och inte. Men idag trampade jag på, knäpptyst och var noga med att bara snegla på honom. Han tappar ofta blicken i svängar och halter, men lyckades jobba sig tillbaka snabbt och helt utan mitt stöd. Duktiga hund! Jag gick inte jättelångt innan jag släppte honom på bollen, men tillräckligt för att vara rejält nöjd! Sen gjorde jag om det igen, med samma resultat.

Jag kände att jag ville testa att köra igenom momenten, lite mer tävlingsmässigt än vad jag brukar göra, bara för att kolla av vart vi står. Så jag gjorde om samma procedur med bollen sen gick vi. Jag började med ett ställande och han tar visserligen nåt extra steg, men han stannar och han står! Vi ska jobba vidare på trycket och detaljerna, men det är en klass 1 hund och han gör det han ska! Jag är så himla nöjd!

Jag gjorde en betydligt längre inkallning än vad det ska vara i ettan, men Knox älskar att springa så inkallning är en belöning i sig. Där har han tryck och en jäkla fart!

Läggandet gjorde jag likadant som ställandet, droppa bollen, börja gå. Han lade sig snabbt och snyggt! Nu skulle jag bara behöva bli lite mer filmad så jag ser alla DK'n och diverse olater jag har för mig oxå..

Hopp över hinder är ett favoritmoment för Knox så där försöker jag bara göra det så svårt som möjligt genom att sätta honom och ställa mig själv i alla möjliga vinklar, Men det är inga problem!

Apporteringen glömde jag bort, men vet att vi behöver träna mer på själva gripandet. Han håller och släpper när jag ber honom, men skulle önska lite mer vilja att greppa. Det får vi ta nästa gång.

Nu var vi visserligen helt själva idag, men om han kunde gå så här på tävling så behöver jag inte vara nervös. Nu är jag det ändå, eftersom vi inte kommer vara själva på en tävling. Men nu är det bara att försöka ragga folk att träna ihop med och sen även bli duktigare på att åka och träna på andra klubbar och andra gräsplaner över lag. Så han vänjer sig vid det mesta. Sen får vi se hur jag gör när den planerade tävlingsdagen väl infaller sen..

Vi tränade självklart lite agility oxå! Krut var först ut, med slalom. Han tycker inte om när jag försöker tajta till det så han måste sakta ner och tänka efter, men han kan ju inte bara springa i en bred allé resten av livet..

När vi körde slalom så dök en klubbkompis upp för lite agilityträning hon oxå. Dessvärre så smet hennes hund och sprang emot Krut. Hon har en Shar pei så jag blev skapligt nervös! Men som tur var så morrade han mest och efter att Krut hade försökt springa undan men inte lyckats så fick jag in honom bakom mig och lyckades hålla undan den andra hunden tills ägaren fick tag i honom. Skönt att allt gick bra! Jag körde lite tunnlar med Krut efter det för att allt skulle vara som vanligt och han verkade helt oberörd. Jag är bara glad att det inte var Knox jag hade ute just då, han hade svarat upp direkt! 

Knox fick köra lite tunnelrace han oxå, sen fick jag låna sagda Shar pei med ägare för en platsliggning! Så lite övning fick vi idag iaf. Knox låg och vädrade intresserat, men kändes avslappnad och var faktiskt tyst! Ända tills jag bad henne ta ett varv runt Knox för lite större störning, då började han ljuda lite, men låg kvar fint.

Duktig Collie idag!

IMG_4275


1 kommentarer

Namn: Helen
Tidpunkt: 2013-06-10 08:34
Ja du va inte ensam om att vara nervös! hundjäkel!!
Vi kan gärna agera stärning fler gånger om det behövs.. det är väl såklart bättre med andra som tränar lydnad, men vi kan ju köra lite rally runtomkring och platsliggning iallafall, bara du hojtar till..

 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«augusti 2022»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
 •    Januari
 • 2021
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012