Ett riktigt hundliv

Blogg

Lydnadskurs

Efterlängtad lydnadskurs idag! Den här gången var min plan att vara där i goood tid och ge Knox en chans att pissa ur sig och varva ner lite innan vi skulle börja träna och koncentrera oss. Eftersom jag är den jag är så kom vi väl 2 minuter före utsatt tid. Bra där Maria! Eftersom vi, otroligt nog, faktiskt inte var sist så hann jag gå en liten runda och rasta av honom iaf, men det där med att varva ner kunde jag ju glömma. Skäms på mig.

Nu blev det så pass bra ändå att Prickis (instruktören) ville att vi skulle börja alltihop med att leka med våra hundar. Jag tänkte "Seriöst, vill hon verkligen att jag ska dra upp den här fjädern ännu mer?!" Men efter att ha fått superb handledning i vad jag skulle sträva efter alternativt inte tolerera, så körde vi igång! Jag hade med mig en kampleksak och vi kampade! Herrejösses, man skulle kunna tro att jag har ett helt koppel rabiessmittade vargar om man bara lyssnar på hur det låter när Knox är i gasen. Men han balanserade sig fint! Jag var tydligen tillräckligt rolig för han struntade fullständigt i andra hundar (trots att alla busade och planen är rätt liten) och gick in med sina sedvanliga 120% i både leken och träningen. Vitsen var att vi skulle höja nivån för att få upp farten i fria följet och ingångarna. Nu har ju Knox rätt bra med fart för det mesta, men jag gillade verkligen attityden vi fick till. Dessutom fick vi lika bra råd i hur vi skulle pausa och varva ner mellan lek/träningsstunderna. Vilket är helt nödvändigt med en så pass högtempad hund som Knox. Att dra upp aktivitetsnivån är aldrig nåt problem, däremot så brukar off-knappen vara ganska glapp eller för det mesta - ur funktion.

Det var nog det som kändes allra bäst, känslan när jag kunde trycka på båda knapparna och verkligen använda mig av dem var fantastisk!

Guld är att gå för en bra instruktör!

På hemvägen så passerade jag ju ändå ridhuset där min klubb har sin vinterträning och tänkte att "Javafan..." så jag svängde förbi. Lydnad ville jag inte ge mig på eftersom känslan från kursen var så bra. Dumt att utmana ödet. Men lite agility kunde vi inte låta bli. Och vilka jäkla slalomingångar han satte! Inte ett fel, en enda gång! Dessutom snygga kontaktfält. Jag är mer än nöjd!

Knox oxå tydligen, han har sovit sen vi kom hem.

Krut var däremot som en liten osalig ande. När han är hemma med husse så ligger han tydligen bara och deppar i soffan. Så det var ju bara att slita fram klickern och försöka stimulera även den hundhjärnan. Tur att han inte kräver så mycket, min lilla stjärna. Speciellt nu när han är skadad. Men jösses vad rolig han är att klickerträna! Så smart och kvicktänkt och orädd. Han visar upp hela registret och det finns nog ingen som kan klå hans enorma ljuvlighet!

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«januari 2013»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012