Ett riktigt hundliv

Blogg

Lydnad

Ja jösses.. Igår var det dags för lydnadskurs igen. Och ju mer man tränar desto mer finns det att träna på! Sist fick vi berätta vilka mål vi hade med kursen och våran träning och vart/hur långt vi ville komma. Mitt svar var att jag vill tävla lydnadsklass 1. Helst i redan i vår. Men det jag främst vill ha ut utav kursen är en bra strategi att få in både mig och Knox i "bubblan". Alltså, vårat eget space där ingen annan spelar någon roll. Momenten är jag inte så orolig över, Knox är en smart hund, de lär han sig på ett litet kick. Utmaningen är att få till ett sammarbete och få honom att hellre jobba med mig än att tuta på alla i omgivningen. 

Våran läxa har varit att träna mer på av och på knapparna som han var så duktig på sist. Nu blev det så att husse tog med sig Knox ner till västkusten halva veckan så vi hann inte öva så där väldigt mycket, men här hemma har han varit superduktig. (men hur mycket störning finns det här?)

Så väl tillbaka på kursen så var det främst lekandet och växlingarna som jag och Knox koncentrerade oss på. Självklart med olika delar av moment invävt. Fotgående, ingångar, ställande och läggande. Vi började även utarbeta en plan för rutan. Det har visat sig att jag ganska omgående behöver sätta Knox i rörelse och leka med honom så jag kan styra om hans frustration i arbete istället. Enda gången han är tyst är när han jobbar.

Jag tyckte det gick riktigt bra till en början, eller ja. Ganska lång tid egentligen. Men sen började jag tappa honom. Och jag blev mer och mer frustrerad och irriterad. Han som var så duktig nyss! ...När faan ska jag lära mig?! Han är inte dum, han har bara tagit slut. Det är nog min största svaghet. Nåja, tur att Prickis fanns där och kunde förklara ett och annat för mig. Bland annat att han än så länge inte har lärt sig att han måste arbeta först för att få leka/godis sen. Vi är inte där än. Jag trodde på nåt vis i min enfald att han bara skulle förstå det. Är det inte alltid så man ändå tränar på nåt vis? Gör som jag säger så får du godis. Men riktigt så enkelt är det ju inte. Än så länge så vet ju inte Knox att belöningen kommer senare. Det är nåt han måste lära sig. Men det kommer med tiden, än så länge så är våran fortsatta läxa att leka och växla mellan aktivitet och passivitet. 

Dessutom så ska jag ha en plan utarbetad och klar till nästa gång (som är om två veckor) på vad jag ska träna vidare på och hur. Så hjälper Prickis mig att ta mig dit. Så nu ska jag banne mig köpa den där träningsdagboken som jag har funderat på så länge. Utan en plan kommer man inte långt!

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«januari 2013»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012