Ett riktigt hundliv

Blogg

Krut

Idag var jag och Krut på återbesök hos ReDog i Västerås. Krut har ju vattentraskat i Örebro några gånger, men det känns absolut tryggast att låta Stefan kolla igenom honom emellanåt.

Jag fick börja med att visa upp Krut i skritt och trav. Han visade sig fint, vevade lite med vänster fram, men så har han alltid gått och eftersom inte Stefan hittade nån bakomliggande smärta så brydde han sig inte vidare om det. Sen kände, klämde och drog han i Krut, inga problem där heller. Något kort i några muskler i bakbenen så nu ska jag börja stretcha honom. Jag har inte kunnat göra det tidigare, då han har haft alldeles för ont.

Stefan frågade hur Krut har varit hemma och hur vattentrasken har gått och jag svarade att jag tycker mig kunna märka att han blir nåågot lite stelare när det är riktigt kallt ute (typ mer än -10) men det går över fort och det är inte speciellt mycket man ser. Hade jag inte känt honom så väl och kollat så noga så hade jag troligtvis aldrig ens upptäckt det. Men man blir nojig när ens hund har haft ont. Vattentrasken har han inte reagerat negativt på på något vis. 

Så eftersom Krut visade upp sig som en frisk och hel hund även denna gången så ville Stefan plocka bort medicinen (Metacam) och fortsätta öka på motionen. Vi är nu uppe i en timmes promenader! Krut ska även börja trava i trasken och han fick gärna följa med husse på springrundorna. Men den bästa nyheten var att han ska börja släppas lös! 3-4 ggr i veckan, inte hela promenader till att börja med. Jag förklarade att det inte finns en chans i världen att inte Krut ger järnet i en spurt det första han gör, men det var bara bra. Nu ska Krut pressas lite, för Stefan vill kunna friskförklara honom nästa gång jag ska dit. Det är om en månad.

Jag passade självklart även på att fråga lite om hur Kruts framtid kan tänkas se ut. Stefan svarade att när han väl har friskförklarat Krut så är han redo för att släppas på bana igen.. Jag började nästan gråta. Jag sa att jag alltid kommer vara rädd för att detta ska hända igen. Han tyckte att jag skulle se på den här skadan som att "en gång, är ingen gång". Krut är ung och borde kunna bli helt återställd. OM det däremot händer igen DÅ får jag fundera på hur Kruts liv ska se ut. Men det är självklart viktigt att han jobbas igång i lugn takt och musklar på sig ordentligt innan jag vågar göra nånting allvarligt alls. Jag frågade även om agilityn och han sa samma sak där, det ska inte vara några problem så länge jag håller honom i bra kondition. Jag trodde ärligt talat aldrig att han skulle bli så här bra igen. Sen är jag som jag är, så jag vågar inte ropa hej riktigt än. Vi fär väl se hur han svarar på att medicinen plockas bort och motionen ökas innan man säger för mycket. Men skillnaden på honom är ENORM!

Idag är en bra dag!

1-DSC_5517 copy-001


Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«januari 2013»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012