Ett riktigt hundliv

Blogg

Rallylydnadsläger forts.

Schemat för dag 2:

9:00 Störningsträning
10:00 Teori & praktik, Uthållighet/belöningsteknik
12:00 Lunch
13:00 "Tävling" med filmning
14:00 Genomgång av film - feedback och analys
15.30 Avslutning
16.00 Tack för denna gång!

Mycket matnyttigt även denna dag! Störningsträning, uthållighet, hur, var, vad och varför man belönar. Återigen mycket att använda sig av på collien!

Idag märktes det att Krut var väldigt trött, det var en tuff dag för honom igår. Det framkom inte minst på "tävlingen" då han vid flertalet skyltar helt sonika lade sig ner på sidan istället för att göra momenten jag bad om. Charmen med vinthund.

Men han har varit fantastisk att jobba med, han gör hela tiden sitt bästa och framförallt så älskar han att göra saker ihop med mig. Precis som jag älskar att göra saker ihop med honom. Trött får man lov att vara, han har ändå varit en kämpe hela helgen! Jag har lärt mig en hel del om honom och hur han fungerar liksom han troligtvis har snappat upp en hel del om mig. Vi har helt enkelt kommit ännu lite närmare varann. Och framförallt har vi haft jäkligt skoj!

Tack öven till er andra som gick kursen och framförallt till Helen som med all sannolikhet lär få anordna en och annan kurs även i framtiden.


Rallylydnadsläger

Läger/2-dagars kurs i rallylydnad ihop med min lilla svarta stjärna - vilken lycka!

Så här såg schemat ut för dagen:
10:00 Presentationer
11:00 Göra entré - Startrutin
12:00 Lunch
13:00 Attitydsträning
14:15 Teori, koncentration
15:00 Koncentrations övningar
15:30 Momentträning
17:00 Tack för idag!

Fantastiska Helen hade ordnat och fixat och bakat och grejat inför den här kursen, det var även hon som såg till att den blev av! Det tackar vi för.

Utan att gå in på varenda detalj så gillade jag verkligen kursledaren Zandra Beijer (www.goldendays.nu) och upplägget av kursen. Stor betoning på glädje och motivation.

Krut är en ganska enkel hund att jobba med, han är nöjd så länge han får vara med mig, sen är han inte en kille som gillar att peta för mycket i detaljer.  Klickern har varit ovärderlig i hans träning! 

Jag fick med mig otroligt mycket nyttigt efter den här dagen, både som jag kommer använda på Krut men även som jag tror jag kommer ha stor nytta av på Knox! Är det nån som har attityds och koncentrationsproblem så är det han.

Jag säger det igen, märkligt att vinthunden är så mycket lättsammare att jobba med än vallhunden...!?


Lydnadsträning

Jag hade bokat in mig för en lydnadsträning för Prickis så här nån vecka innan debuten. Kände att det kunde vara en bra idé att gå igenom momenten med ett kunnigt öga på sig. 

Knoxen gjorde både sittande i grupp och platsliggningen klockrent! Knäpptyst och lugn. Nu är han ju van vid platsen, men detta var helt okända hundar för honom. Jag var så stolt!

För övrigt så ville jag mest nöta linförigheten, vår akilleshäl.. Stundtals gick han så där himla fint och engagerat och emellanåt så dippar han ner sig och skiter i mig. Men vi fick lite fler tips och råd på hur vi ska jobba vidare med det. Känslan över lag var ändå helt ok! Vi tränade på de andra momenten oxå, samt lite smått på rutan. Vi hade kul och under pauserna var Knox riktigt duktig på att slappna av!


Rallylydnadsdebut!

Så var det dags - första tävlingen i rallylydnad, för oss alla 4!

Hussen och Knox hade startnummer 9, de värmde upp och Knox kändes alert men ändå relativt lugn. Sen tror jag han hann bli lite för lugn innan de väl gick in, för han var såsig och okoncentrerad de första 3-4 skyltarna. Men sen vaknade han upp och resten av rundan gick superfint! Husse gjorde nån liten miss och gick på fel sida skylten bland annat, men vad gör väl det så länge hunden gör det den ska? Henke såg lugn och avslappnad ut när han gick, men när han kom ut var han rosenrasande. Han var arg för att Knox hade struntat fullständigt i honom till en början, men jag är inte så säker på att Knox ens fattade att de gjorde nåt ihop. Efter en stund lugnade han dock ner sig och kunde se hur duktiga de faktiskt varit och känna sig betydligt mer nöjd med sin egen och Knoxens insatts.

Jag och Krut var nummer 25 så det dröjde en stund tills det var våran tur, men strax innan vi skulle in så gjorde jag några svängar och följa-övningar som uppvärmning, sen var det dags! Jag hade en ganska bra känsla av banan över lag, det enda jag visste att han inte kunde var läggande under gång, men jag tänkte skitsamma! Det var en bra bana, vi hade fint flyt och Krut var alert och uppmärksam! Han gjorde allt kanon (utom läggandet då, där han satte sig innan han lade sig, men det är inte så illa det heller!) och jag var så jäkla nöjd och stolt och glad när jag sprang av banan! Poängen fick bli vad den ville, Krut kunde inte ha gått bättre!

Vi väntade till prisutdelningen och de ropade upp Henke och Knox först (utav oss 2 alltså) på 83 poäng och godkänt resultat! Så trots Henkes känsla så hade de fått fina poäng!

Precis efter så var det min och Kruts tur på hela 82 poäng och godkänt resultat! Inte illa med tanke på att läggandet ändå gav oss -10! Jag är så stolt över min finaste kamrat!


Träningstävling i lydnad

Distriktet anordnade en träningstävling i lydnad på min hemmaklubb Kumla BK. Jag tyckte självklart att det var ett utmärkt tillfälle att få testa på under lite lättsammare former hur Knoxen skulle bete sig bland andra hundar och i en så pass ovan situation som en tävling ändå innebär. 

När jag kom dit så visade det sig vara riktigt mycket folk! Jag tror det måste ha varit en 14-15 anmälda ändå. Och så lite publik och annat löst folk på det oxå. 

Jag väntade rätt länge med att ta ut Knoxen, jag ville inte att han skulle hinna jobba igång sig själv, som han så lätt gör när han har hög förväntan. Sen lyckades jag självklart att dra startnummer 1! Det är min skräck, men jag tror det var till min fördel idag. Jag hann inte se nåt annat ekipage och bli nervös över att alla andra är så mycket duktigare.. Vilket jag VET att jag inte borde bry mig om, men jag kan inte rå för det. 

Upplägget var som sådant att det började med platsliggning, man fick välja på antingen 2 minuter, 4 minuter, gömd eller synlig och sittande i grupp. Man kunde även göra alltihop om man ville. Jag valde bara platsliggning i 2 minuter på 10 meter. Jag resonerade att det var onödigt att fresta för mycket. Vi tränar alltid längre tider, och även sittandet, men idag ville jag mest bara få en liten koll på vart vi stod. 

Knox med startnummer 1 hamnade ju då längst ut på kanten. Fördel. Sen var det bara att koppla loss, lägga ner hunden och utgå. Jag litar på att han inte går upp från platsen, vårat stora problem är ju ljudandet. Och att han i och med det ligger lite oroligt, luktar och tittar sig omkring osv. Men när jag vände upp mot honom så låg han som ett tänt ljus! Lite luktande blev det och han hade koll på hundarna som var bakom mig. Men han låg still, oväntat lugn och TYST! Strax innan de sa åt oss att återgå så såg jag mer än hörde på honom att det gnisslades lite.. Men jag var sååå stolt över honom! Nu måste jag bara försöka få till mer, mer, mer och mer träning på detta, med andra hundar!

Sen var det ju fler som skulle köra sina gruppmoment och under den tiden så hann vi leka och värma upp lite. Nu var jag väldigt noga med att ha en nagel i ögat på honom från första stund han hoppade ur bilen, så jag vågade inte busa upp honom för mycket utan jag höll honom dämpad, var noga med att han låg eller satt medan vi väntade osv. Sen var det dags att göra entré!

Själva den enskilda träningen gick till som så att man i samband med lottningen fick välja ut 3 moment att få bedömda. Sen skulle man även få feedback från domaren. Jag hade valt linförighet (vår akilleshäl), ställande under gång och inkallning. (jag ville avsluta med något kul) Det var främst platsliggningen och linförigheten jag var där för. 

Knox gjorde en oengagerad linförighet, helt utan kontakt. Han följde med och gjorde det jag sa, men det var väldigt lamt och segt! Domaren sa ganska exakt det jag redan visste. Han växlar i position, är luftig i svängarna och sitter snett. Detta kan hända när han är engagerad oxå, men det ser iaf trevligare ut och känns en miljon gånger bättre. Vi lyckades skrapa ihop 7,5 poäng.. 

Sen var det ställandet. Han gjorde det perfekt! Vi fick en 9:a och anledningen till avdraget var framförandet. Alltså fotgåendet fram till ställandet. Lika oengagerat, luftigt och halvhjärtat som innan. Men jag var iaf sjukt nöjd med själva ställandet! Ett kvitto på att han börjar fatta.

Sen inkallningen. Han satt kvar fint och kom i sina sedvanliga 200 knyck när jag kallade in. Domaren sa att det hade blivit en 10:a om det inte varit för avslutet. Istället för att komma in fot så tvärstannade han en meter framför mig och sa "Kasta! Kom igen! Kasta bollen då!!" När jag då kommenderade 'fot' så kastade han sig in så snabbt att han satte sig på mina fötter istället.  TL sa att vi möjligtvis kunde fått stilpoäng, men tyvärr så blev det bara 8,5.

Det domaren hade att säga som avslut var att jag helt enkelt måste jobba mer på kontakten. Utan kontakt så är han inte riktigt med i svängar och halter osv. Detta vet jag ju och jag vet oxå att han kan betydligt bättre!

Så det jag tar med mig till nästa gång kommer vara; våga lek med din hund! Jag var så nervös att han skulle vara helt galen att jag helt enkelt dämpade honom för mycket. Men det var hur nyttigt som helst! Jag får jobba vidare på att hitta den där magiska gränsen mellan koncentrerad och lagom taggad. 

Jag är superstolt över oss båda och chockad över hur pass lugn Knoxen var! Nu vet jag att mycket hänger på dagsformen, men jag tror ändå han börjar bli lite vuxen, tutan. 


Agility

Träffade en kompis på klubben för lite morgonträning.

Jag började med lite linförighet med Knoxen och han skötte sig kalas. Men jag kände att jag inte var så sugen på lydnadsträning idag och är inte jag helhjärtad i min träning så märks det direkt på Collien! Så vi gav upp det och körde agility istället.

Krut fick fortsätta nöta slalom och jag tyckte nog vi fick ett litet genombrott idag! Han springer fortfarande allé, men den var så pass tajt att han ändå måste vicka lite på kroppen för att komma igenom. Först gick han ur en massa gånger, för kan man inte springa fort rakt fram så är det inte värt att göra brukar Krut resonera, men till sist så saktade han in lite och tog sig igenom flera gånger! Duktig Whippet! Det är ju typ bara slalomet som saknas för att vi ska kunna ge oss ut och börja tävla nu! Han fick även köra en liten bana på 7 hinder och han imponerade på mig! Även om jag inte har en chans att hinna med så älskar jag hans fart! Han tycker verkligen att det är superkul! Jag tänker (läs: hoppas!) att styrningen kommer med erfarenheten sen..

Knox då? Jo, det stod ju en färdig klass 3 bana, uppnumrerad och klar, (det var den jag körde en liten egen variant på slutet med Krut) hur bra som helst! Knox är ju hindersäker och har sug och allt det där, nu är det handlingen som behöver filas på. Jag tycker synd om honom som har en sån rutten matte, men han sköter sig ändå bra! Jag får runt honom runt hinderstöden och han hoppar fast jag "står ivägen". Men jag skulle verkligen behöva gå lite handlingskurser för jag visar dåligt. Jag känner det själv. Vi tappar flyt pga mig. Och vi har inte råd att dra ner på farten! Nåväl, vi är anmälda till en Jenny Damm kurs i juli, och jag väntar bara på att få ledighetsansökan godkänd.


Lydnadsträning

Det flaggades på fb om lydnadsträning med lite gemensam platsliggning idag. Kanon tänkte jag, det måste vi passa på att öva på! Så jag åkte dit i morse, men döm om min förvåning när det inte var en själ där. Nåväl, tänkte jag, de kanske dyker upp? Så jag tog ut grabbarna och rastade av dem. Sen lade jag Knox plats och gick och satte mig och väntade en stund.. Men det kom ingen och Knox var så himla duktig, låg bara där relativt avslappnad och framförallt helt tyst! (det hade självklart varit nyttigare träning med fler, det är främst då han låter, men han kan allt låta ensam oxå om han anser sig uttråkad) Så jag hämtade diverse belöningar sen band jag fast Collien i bruksstegen och började leka med Krut. Vi övade på att 'fånga frisbeen'! All träning är bra träning.

Efter en liten stund så bytte jag hund och lekte lite med Knoxen, först med frisbeen och sen med favoritbollen. Sen satte jag Knox fot och droppade bollen på marken bredvid oss, tydligt så Knox skulle se, sen så gick vi linförighet. Vilken hund! Jag ville testa att vara helt tyst, jag brukar försöka berömma väldigt tydligt med rösten så han ska veta när han gör rätt och inte. Men idag trampade jag på, knäpptyst och var noga med att bara snegla på honom. Han tappar ofta blicken i svängar och halter, men lyckades jobba sig tillbaka snabbt och helt utan mitt stöd. Duktiga hund! Jag gick inte jättelångt innan jag släppte honom på bollen, men tillräckligt för att vara rejält nöjd! Sen gjorde jag om det igen, med samma resultat.

Jag kände att jag ville testa att köra igenom momenten, lite mer tävlingsmässigt än vad jag brukar göra, bara för att kolla av vart vi står. Så jag gjorde om samma procedur med bollen sen gick vi. Jag började med ett ställande och han tar visserligen nåt extra steg, men han stannar och han står! Vi ska jobba vidare på trycket och detaljerna, men det är en klass 1 hund och han gör det han ska! Jag är så himla nöjd!

Jag gjorde en betydligt längre inkallning än vad det ska vara i ettan, men Knox älskar att springa så inkallning är en belöning i sig. Där har han tryck och en jäkla fart!

Läggandet gjorde jag likadant som ställandet, droppa bollen, börja gå. Han lade sig snabbt och snyggt! Nu skulle jag bara behöva bli lite mer filmad så jag ser alla DK'n och diverse olater jag har för mig oxå..

Hopp över hinder är ett favoritmoment för Knox så där försöker jag bara göra det så svårt som möjligt genom att sätta honom och ställa mig själv i alla möjliga vinklar, Men det är inga problem!

Apporteringen glömde jag bort, men vet att vi behöver träna mer på själva gripandet. Han håller och släpper när jag ber honom, men skulle önska lite mer vilja att greppa. Det får vi ta nästa gång.

Nu var vi visserligen helt själva idag, men om han kunde gå så här på tävling så behöver jag inte vara nervös. Nu är jag det ändå, eftersom vi inte kommer vara själva på en tävling. Men nu är det bara att försöka ragga folk att träna ihop med och sen även bli duktigare på att åka och träna på andra klubbar och andra gräsplaner över lag. Så han vänjer sig vid det mesta. Sen får vi se hur jag gör när den planerade tävlingsdagen väl infaller sen..

Vi tränade självklart lite agility oxå! Krut var först ut, med slalom. Han tycker inte om när jag försöker tajta till det så han måste sakta ner och tänka efter, men han kan ju inte bara springa i en bred allé resten av livet..

När vi körde slalom så dök en klubbkompis upp för lite agilityträning hon oxå. Dessvärre så smet hennes hund och sprang emot Krut. Hon har en Shar pei så jag blev skapligt nervös! Men som tur var så morrade han mest och efter att Krut hade försökt springa undan men inte lyckats så fick jag in honom bakom mig och lyckades hålla undan den andra hunden tills ägaren fick tag i honom. Skönt att allt gick bra! Jag körde lite tunnlar med Krut efter det för att allt skulle vara som vanligt och han verkade helt oberörd. Jag är bara glad att det inte var Knox jag hade ute just då, han hade svarat upp direkt! 

Knox fick köra lite tunnelrace han oxå, sen fick jag låna sagda Shar pei med ägare för en platsliggning! Så lite övning fick vi idag iaf. Knox låg och vädrade intresserat, men kändes avslappnad och var faktiskt tyst! Ända tills jag bad henne ta ett varv runt Knox för lite större störning, då började han ljuda lite, men låg kvar fint.

Duktig Collie idag!

IMG_4275


Torsdagsträning

Ikväll var det "avslutning" på de organiserade torsdagsträningarna på klubben. Det kommer självklart fortsätta tränas på torsdagarna, men utan några tydliga värdar. Jag var värd för rallylydnaden denna gången, satte ihop två kortare banor som det kom några stycken och övade lite på. Det var rätt ont om folk, nästan alla var iväg och tävlade i Karlstad. 

Jag tränade rallylydnad med Krut, han är duktig på momenten, men är lite seg på att följa mig och idag var han rätt nosig! Vi får se hur det blir på tävling när X antal har passerat före oss..

Vi körde även lite agility, slalomnötning som vanligt.. Börjar bli dags att komma framåt känner jag! Han briljerade däremot på däcket! Duktig kille!

Knox fick oxå köra lite agility och sen blev det lydnad. Hussen filmade oss en sväng och jösses vad ticks jag har för mig! Pinsamt. Men bortsett från det tyckte jag det gick bra.


Lydnadsträning

Jag kände att det var helt nödvändigt att jag åkte till klubben idag för att träna lydnad med Knox efter gårdagens totala fail. Jag hade en plan och jag hade med mig mitt jävlar anamma. Efter att vi diskuterade igenom allt åt alla håll igår så kan man väl säga att jag har kommit fram till att jag inte kommer acceptera nånting annat av Knox än att han går där han ska och tittar på mig. Det spelar ju ingen roll vad andra tycker ser bra ut, är inte jag nöjd med hur det ser ut så blir jag inte glad på riktigt och då belönar jag inte hunden helhjärtat. Jag har tagit råd från så många nu att jag inte riktigt visste vad jag ville eller hur det skulle se ut. Jag har börjat om våran linförighet tre gånger vid det här laget och vi har ju inte kommit framåt! Så nu är det my way or the highway som gäller! 

Med den attityden så trampade vi in på planen. Eller det är faktiskt inte riktigt sant. Jag började med att binda fast Knox i bruksstegen sen tränade jag Krut istället! Jag ville se om jag kunde få upp Knoxs förväntan något. Lagom när han började pipa lite så bytte jag hund. Jag talade direkt om vad som var ok och vad som inte var det. Jag körde med externbelöning för det var en av grejerna jag lärde mig igår. Inte hur man använder sig av en extern belöning alltså, utan att Knox är en kille som gillar att spänna musklera och ta i! Så då blev hans belöning alltså att få kasta sig iväg när han väl hade gjort det jag bad honom om.

"Gör som jag säger så får du som du vill."

Och nu kommer ju ingen att tro mig, men jävlar vad snyggt han gick! Jag hade knappt blicksläpp ens en gång! Attityden var på topp och han trampade på med höga kliv och tungan hängandes utanför i ett flin. Jag körde inte jättelänge för jag ville sluta när det kändes bra, jag ville mest bara ha bekräftelse på att vi faktiskt visst kan! Igår funderade jag över hur f*n jag tänkte när jag anmälde oss till en tävling, men idag kom jag ihåg varför. Vi har lång väg kvar och några tior lär det nog inte bli, men med lite mer träning så ska vi nog ta oss till start iaf.

Jag tränade som sagt även med Krut. Han fick öva lite på ingångarna, både höger och vänster och han börjar bli riktigt duktig! Hans fria följ är dessutom som en dröm! Där skulle jag önska att han kunde lära Knox ett och annat.. Sen lekte vi en hel del eftersom det både triggade Collien och är en träning i sig. Nu för tiden kommer han alltid tillbaka med bollen, det är mer än vad man kunde förvänta sig i början.

Vi passade självklart även på att träna lite agility! Krut fick nöta lite slalom, det gick kalas. Sen körde jag lite annat oxå, men jag vågade inte bygga om banan som stod där ifall nån skulle träna på den och det var en klass 3 bana så även om jag bara plockade ut några korta övningar för Krut så stod hindren inte direkt i linjer.. Han är lite för färsk för trassel. Dessutom blev han väldigt påverkad av värmen!

Knox däremot ville jag gärna utmana lite genom att helt enkelt testa delar av klass 3 banan! Så jag valde ut lite svårigheter och så körde vi! Första gångerna så hittade han sina egna linjer och hoppade det han tyckte var passande. Men efter några repetitioner så tamejtusan om han inte satte det! Massa svänga runt och hoppa tillbaka och runda hinderstöden och jag vet inte allt. När han lyssnar så går han verkligen riktigt bra!

Efter att vi hade pustat ut lite och druckit vatten och gått av oss lite så körde jag ett kort lydnadspass till. Jag ville bara nöta lite ställande, det sitter inte till hundra än. Men efter några påminnelser så fick han till det med. Jag skulle önska större trygghet i momentet för hans del, eftersom jag vet att han skulle göra det snyggare, snabbare och mer kraftfullt då.. Men jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Så vi nöter väl på så kanske säkerheten kommer med erfarenheten och vanan?

Idag är Collien dyr igen! Och Krut gör mig bara helt lycklig i själen med sin blotta existens.

IMG_4219

Märkligt att vinthunden ska vara så mycket mer medgörlig än vallhunden...?!


Lydnadskurs

Idag har jag och Knox haft en heldag på Kumla BK tillsammans med 7 andra lydnadsekipage och Lena Löfroth som instruktör. 

Vi började dagen med lite teori där vi fick ta del av Lenas hundträningsfilosofi och även berätta vad vi ville ha ut utav dagen. Jag hade dock inget konkret att komma med, jag behöver hjälp med det mesta.. Det var ganska varierad nivå på folket där, allt från såna som jag, som inte startat än, till SM-ekipage. Intressant!

Väl ute sen så fick alla 10 minuter var, i omgångar. Första turen fick vi visa vårat fria följ, vilket var fullständigt bedrövligt. Knox såsade omkring och struntade fullständigt i mig, betedde sig som att han aldrig hört ordet fot eller alls visste hur man gjorde. Lena kom med lite olika förslag som hade varierande effekt, men på det stora hela så var Knox och mitt så kallade "samarbete" helt obefintligt. I efterhand vet jag att det beror på att jag inte ställde några krav på honom. 

Omgång 2 var minst lika bedrövlig, även om vi då fick jobba med lite extern belöning som kändes rätt ok. Fortfarande helt kravlöst, och Knox såsade vidare. Tredje omgången det var våran tur så frågade jag om vi inte kunde få göra nåt som han faktiskt är duktig på så att jag kunde få avsluta med en bra känsla åtminstone. Jag valde hopp över hinder, det är hans grej det. Hon fick se en klockren 10:a och jag fick visa att han kan nåt iaf.

Efter det så pratade vi bara och även om känslan överlag var rätt skit så gillade jag verkligen instruktören och av det lilla hon hann se utav Knox så tyckte jag nog att hon kunde sätta fingret rätt bra på vad han är för typ av hund. Jag fick en hel del bra råd med mig därifrån och är faktiskt jäkligt nöjd med dagen! Jag fick även ut jättemycket av att sitta och kolla på de andra och av råden de fick. 

Efteråt kunde jag dock inte låta bli att ta ut Knox en sväng själv och testa lite när inte folk kollar.. För säga vad man vill, men när det sitter ett gäng och tittar och man har sett deras duktiga border collies och lydnadschampions jobba på helt friktionsfritt och även gått för en instruktör som man inte riktigt vet nåt om, då är det lite svårt att komma in och domdera omkring med sin tjockskalliga, dominanta Collie. Missförstå mig rätt nu, jag skulle aldrig vara dum mot Knox, men han behöver veta vad som är rätt och vad som är fel. När jag lullar omkring i en gråzon, ja då gör han det med! Så den här kursdagen var ett helt perfekt tillfälle att inse att det är JAG som tränar MIN hund och bara JAG vet vad som funkar bäst på honom. (ja, och hussen då såklart, men det hör inte hit) Oavsett vad andra gör eller hur det går för dem. Jag behövde det. Det ger mig konstigt nog en bättre självkänsla. Jag måste lita på mig själv och på min hund.

Efteråt åkte jag hem och diskuterade min dag med min bättre hälft. Vad skulle jag göra utan honom? Vi kunde dra en hel del slutsatser av våra bådas tidigare erfarenheter och träningar med Knox och fick på så sätt ut en hel del av hans beteende idag. Så även om det var tråkigt att visa upp vad vi (inte) kunde idag så gav det mig kanske mer än om han hade gått klockrent? Eller så försöker jag bara se det positivt?


Aktivering

Kände bara att jag ville skriva att även om inte jag har uppdaterat på länge pga att jag inte har haft tid att träna organiserat så rör våra hundar på sig lika mycket som vanligt och även hussen tränar hundarna. Jag brukar bara inte skriva nåt om det, ifall jag inte har varit med. Idag tex så har jag jobbat övertid medans husse började dagen med att springa en mil med grabbarna, Lite senare så åkte han ut i skogen och körde sök med Knox och hade självklart med sig Krut som "mingelhund". Så de gör saker. Även om jag glömmer/inte tänker på att skriva om det.

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«juni 2013»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012