Ett riktigt hundliv

Blogg

Slalomträning

Ikväll var vi ett gäng glada hundmänniskor som träffades på klubben för att träna slalom, slalom och åter slalom (vilket är helt fantastiskt att kunna göra i februari!). Tack gulligaste ni för att ni ville vara med på det här!

Jag fick lära mig en ny grej som förhoppningsvis kan ge oss lite säkrare ingångar, det ska vi öva vidare på här hemma och se hur Krut köper det.

Sen körde jag mest 4 pinnars med och utan bågar. När det sitter bågar blir jag tryggare och visar Krut med ett bättre kroppsspråk. Skulle önska att jag hade det här hemma, för jag tror han behöver få in känslan i kroppen och att bågarna verkligen skulle hjälpa. Ska fundera på om man kan bygga några egna..
När jag körde utan bågar så gjorde han som han alltid gör - går klockrent ibland och gör lite som han vill ibland.. Men det känns lite skönt samtidigt att få veta det inte bara är jag som blir konfunderad över detta.

Jag är hur som helst sjukt nöjd med min lilla svarta och det jag tar med mig från den här träningen är de klockrena slalom som han faktiskt satte! Resten är bara att öva vidare på.

Och ja just det, Knox briljerade genom att klara av diverse olika svåra ingångar jag utsatte honom för och att gå hela trots att jag sprang ifrån honom osv. Han har ett förbannat snyggt slalom den collien!


Månadstävling

Idag var det dags för månadstävling på klubben! Skitkul, då vi behöver träna mer på att springa hela banor. Speciellt jag och Krut. Det var hoppklass den här gången.

Först ut var den lätta banan (vi kör en lättare och en svårare bana, sen räknas resultatet i den klass man tävlar i officiellt, men man får köra på båda) och Knox startade som nr 1. Vad tror ni collien gör? Han går in och nollar! Jag hade bestämt mig för att jävlar i mig hinna med de byten jag hade tänkt mig så när jag sprang och alltså var på rätt ställe hela tiden, ja då flöt det så himla fint och långnäsan gjorde exakt det han skulle! Underbart!

Sen var det lite hundar emellan innan Krut skulle in. Jag börjar bli tryggare och tryggare med Kruts starter nu, att han står kvar. Han är så förbannat lyhörd! Mycket, mycket känsligare än Knox och det blir jobbigt när jag är så himla usel på att handla. Sen tenderar jag att ge upp så fort det blir lite knas och det har jag inte råd att göra med en så snabb hund som Krut (eller en så självständig hund som Knox heller för den delen, honom tappar jag direkt jag tvekar lite)! Stannar jag upp och slokar med axlarna så är Krut ljusår före mig och min chans till bra handling blir så klart obefintlig.
Slalomet då? Emma hade varit snäll och tagit ett 8-pinnars till lätta banan, det tackar vi för. Jag är nöjd med slalomet, det stod en domare i närheten och han var himla intressant tyckte Krut. Första försöket så gick han ur sista porten, men jag tog om och då gick han hela. Fast med mycket hjälp och sneglande på domaren. Men utan trassel och ändå en fin känsla. Vi råkade missa två hinder (där jag rörde mig innan han hade låst på hindret och alltså drog förbi honom istället) men jag vet ju att det hänger på mig och Krut var fantastisk!

Sen var det lite andra storleksklasser osv innan det var dags för oss igen, på den svårare banan. Knox ut först igen. Den här gången inte riktigt lika flytigt, men en matte som återigen hade gett sig fan på att hinna och verkligen se till att ha med sig hunden över varje hinder! Jag är stolt över mig själv, jag fick vråla som en tok några gånger, men jag hade med mig collien, över varenda jäkla hinder och hann med de byten jag hade tänkt mig - känslan var fin ändå! Ja.. utom den lilla detaljen att Knox sprang förbi sista hindret och hämtade sin boll istället... När ska jag lära mig?!

Jag hade bestämt mig för att göra en egen bana med Krut istället för att köra den svåra. Vi hade kanske klarat den så sett, men jag var så glad och ville inte riskera nåt slalomtrassel. Så ungefär halva körde vi den svåra varianten, med de byten som krävdes osv och den här gången hade jag gett mig fan på att inte stanna upp om det blev fel, utan springa på och hinna med. Men kanske tack vare det så blev det inga fel utan allt kändes bara så himla bra!

Vilka fantastiska hundar jag har förmånen att dela mitt liv med!


Slalom. Igen.

Agilityträning idag igen då. Knox fick bli först ut. Han har tillbringat halva dagen i skogen med sin husse, men eftersom husse skulle på årsmöte idag så fick han följa med och köra lite agility med mig ändå. Vi gjorde inget avancerat alls, men han var följsam och härligt självständig. Usla kontaktfält (ja, jag måste ta tag i det där igen!) och lite gapig, men det blir han lätt i ridhus.. Sen provade vi på lite hoppteknik, det var han rätt dålig på. Svårt att samla ihop sig och lika bråttom som alltid. Intressant lärdom.

Sen var det Kruts tur. Han har ju fått för sig att alla bruna kelpie är i höglöp, oavsett kön. Så nu kan han knappt koncentrera sig när det är en brun kelpie i ridhuset. Vad tusan gör jag åt det lixom?! Men höll de sig en bit ifrån så funkade det faktiskt idag. Han är sjukt lättstyrd, jobbigt då att jag är så dålig på att styra. Men han hade fina kontaktfält (även om jag måste se till att göra upp en plan för dem) och tog däcket klockrent! Även hopptekniken var riktigt bra. Så allt gick hur bra som helst. Utom slalomet. Det förbannade jävla slalomet!

Jag blir galen. Förstår han verkligen fortfarande inte slalom eller jävlas han bara med mig nu?!


Utställning

Idag hade jag lovat en kompis att ställa hennes Bostonterrier på en inoff i Kumla. Jag har bara träffat hunden 2 gånger och vi har aldrig tränat ihop. Men jag litade på att hon hade tränat på att stå fint osv och på att hunden skulle vara så överväldigad av allt på utställningen att den inte skulle ha tid att missköta sig. Och tänka sig, det gick ju kanon! Hon var så duktig så, lilla Ewa. Jag menar, vem charmas inte av en 6 månaders valp, och då tänker man inte så mycket på vad jag håller på med som tur är. 

Vi åkte iaf därifrån med Ewas första rosetter - en BIM och en HP!


Årsmöte

Årsmöte på brukshundklubben idag och jag lyckades med målsättningen att INTE bli invald i nånting.

Tycker det räcker med agility/rallygruppen just nu och att jag ska utbilda mig till instruktör i år. Däremot tog jag på mig att fixa resultattavlorna på klubben, men det ska bara bli skoj.

Henke fick förtroendet som ordförande ett år till och han tackade ja. Tycker jag han gjorde rätt i, för han är en himla bra ordförande. 


WP-sele

Jag syr många, många, många täcken till Krut, ja. Men jag syr faktiskt annat oxå. Som den här weightpull-selen till Knox.

DSC_0853

Jag blev faktiskt riktigt, riktigt nöjd. Den blev både snygg och funktionsduglig. Jag var ju såklart tvungen att testa den med lite tyngd oxå, mest för fotograferingens skull.

Det tog några försök för Knox att klura ut att man bara behövde ta i lite mer för att ta sig nånstans, istället för att snurra runt och skälla. Men när han väl kom på det så drog han som om han aldrig gjort annat. Som med allt han testar på tamejfan!

DSC_0846

Världens i särklass bästa Collie!


Slalom

Idag hände nånting.

Krut tog ett helt 8 pinnars slalom helt själv!

Vilken känsla!


Hanhund

Idag har vi kört det absolut sämsta träningspasset under hela Kruts livstid.

Det var en liten brun kelpieflicka i ridhuset som löpte. Efter att Krut väl blivit medveten om det gick det inte att få kontakt med honom. Alls. Visst, han försökte dra dit några gånger men han gick absolut att få stopp på. Men även när den söta flickan var utom synhåll, alltså satt i bilen så var han helt disträ. Han gjorde typ det han skulle. Men som på autopilot. Hjärnan var inte påkopplad. Han missade tunnlar, stannade precis framför hinder, inte ens balansen var intressant! Jag gav upp rätt snart. Jag blev bara irriterad och det vill jag inte vara när vi tränar. Vi ska ha kul. Ihop. Tragglade lite slalom, som ändå kändes rätt ok med tanke på omständigheterna, men sen fick det vara.

Kan oxå meddela att Krut numer tittar på varenda brun kelpie med nåt kärleksfullt i blicken.
Lätt vi kommer ha det i Kumla Kelpieklubb.

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«februari 2014»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
2425262728

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2013
  2012