Ett riktigt hundliv

Blogg

Inoff agility

Idag var vi till Frövi för att tävla en mindre inoff. Agility, hopp och tunnelrace. Bara jag och Krut och sen syster som sällskap!

I agilityklassen var slalom typ tredje hindret. Krut började fint men missade en port i mitten, som så ofta. Jag tog om. Och tog om. Och han tyckte det var träligare och träligare. Sen missade han ett hinder, hoppade av balansen pga en tunnel under på nerfarten (måste tydligen tränas på ) så jag tog om den med, sen tog han en egen väg och vid det laget var jag så stressad av allt trassel att jag bara tog säcken och sprang av. Känslan var så där.. Speciellt över slalomet.

Hoppklass, där var slalom då istället tredje sista hindret. Och fram till det gick det ändå rätt bra. Han söker inte linjer själv så om jag inte hinner vara på plats springer han lätt förbi vissa svårigheter. Men det kan jag leva med. Däremot så blev det ännu mer strul i slalom. Han ville verkligen inte. Efter typ 5 försök så satte han det, men det kändes inte alls kul!

När det var dags för tunnelrace var han delvis påverkad av värmen (fantastiskt varmt och fint väder hela dagen!) sen troligtvis även av strulet i de tidigare klasserna. Så han lunkade sig igenom tunnlarna. Banan var skoj och vi tog oss runt, med en femma där han var nära att ta fel tunnelöppning! Men vi placerade oss ändå på femte plats och han fick upp lite fart på slutet iaf.

 


 

Måste ju oxå nämna att hussen och Knox gjorde sitt lydnadsprov inför certifieringen i det militära idag och de blev godkända!!

 

 


Månadstävling i agility

Ikväll var det dags för månadstävling i agility på klubben!

Först ut på lätta banan (utav mina hundar då) - Knox! Nollade med ett snyggt lopp!

Kruts tur - hade bråttom i slalom så vi fick ta om 3 ggr, sen efter slalom (som var typ hinder 8) var vi inte på samma bana över huvudtaget, han sprang förbi tunnlar, tog dem från fel håll, missade hinder, jag var på fel sida och inte en grej stämde. Men söt är han.

Knox var först på svåra banan oxå, även där ett riktigt snyggt lopp! Men sen var han bara tvungen att ta en tunnel från fel håll och vi var diskade. På tredje sista hindret. Skruttcollie.

Krut gick betydligt bättre på den här banan än den lätta! Tog slalom på första försöket och sen valde jag en egen väg så jag diskade oss medvetet, men vi "nollade" den egna banan så känslan var kanonfin!

Det är bra när klass 2 hunden går bäst på klass 1 banan och klass 1 hunden går bäst på klass 2 banan...


Knox suger hinder mycket bättre själv vilket gör att luftiga banor med raka linjer passar honom, när jag försöker lägga mig i och styra för mycket är han inte alltid med på det och kör sin egen bana först. Vilket inte riktigt funkar om man vill plocka pinnar. 
Krut däremot får upp alldeles för hög fart på en lättare bana med många raksträckor utan att vara helt säker på hinder och när jag inte hinner med och visar så springer han lätt förbi saker. När det måste trixas lite mer så har jag större chans att vara på plats och visa honom.

Kul var det hur som helst!


Viltspår

Idag träffade vi lite kompisar för mer spårträning. Det är främst Knox som behöver nöta spår och hussen var riktigt nöjd efter dagens spår. Det var ca 6-700 meter långt och även om Knox blir lite förvirrad av stigar och även spårläggaren, som gick med, var lite lätt förvirrad över riktningen stundtals (Knox har lärt sig att vinda in snitslar så man måste vara väldigt restriktiv med dem...) så löste han situationerna som uppstod. Även hussen skötte sig och höll sig lugn och litade på sin hund. En GoPro kamera är inte så illa att ha vid såna här tillfällen ändå, enklare att sitta hemma i lugn och ro och analysera spåret i efterhand.

DSC_1965

 

Krut fick gå sitt andra viltspår idag. Ca 4-500 meter långt och med en liggtid på ca 1,5 timme. Han flöt ut mer än vad han har gjort i personspåren tidigare och jag funderar över om han kollade upp andra, korsande viltspår när han ändå var igång så att säga. Henkes teori är att blodet gjorde spåret så pass tydligt att Krut inte hade behov av att gå i spårkärnan utan kunde flyta ut lite och ändå behålla spåret. Oavsett orsak så löste han spåret fint!

 

DSC_1986


Spårträning

Krut spårar


Ny kapplöpningssäsong!

Jag åkte till kappklubben för att se vilken nivå av aktivitet det hölls där. Inte mycket kan jag påstå. Hanne var på plats. Hon var den enda. Så medans hon åkte och köpte bensin till harmaskinen så tog jag en kratta och en skottkärra och rensade lite ogräs på banan.

Sen visade det sig att det var årets första träningstillfälle idag, det hade ju inte jag någon som helst koll på. Tydligen hade ingen anmält sig, men sen hörde några av sig under tiden vi var där så det blev 5 Whippets och en Greyhound till sist.

Krut är för himla lustig. Jag vet att jag har sagt det förut, men han är verkligen hysteriskt förtjust i startboxen. Idag kunde han tyvärr inte starta från den pga strul med öppningsmekanismen. Eller ja, han fick springa genom öppen bur, och jag tror han var nöjd med det oxå. Jag körde honom bara ett varv idag eftersom det var första träningen för säsongen. Jag hade dessutom med hans egna trasa som har massa extra skinn (tack Pia) och inte bara tyg. Och visst klipper han trasan, men han släpper för fort och vill hellre tillbaka till startboxen istället. Kan man inte låta honom springa efter startboxen, nåt säger mig att han hade varit betydligt mer angelägen då?!


Månadstävling i rallylydnad

Idag hade vi då Kumla BK's allra första månadstävling i rallylydnad! Vi hjälptes åt att döma och skriva osv och det var väl iaf en 13 ekipage som kom.

Vi valde att göra som agilityns månadstävling, en lättare klass och en lite svårare, sen räknas resultatet i den klass man tävlar i officiellt, men man får köra båda.
Först körde vi den enklare banan. Krut tog sig runt med 98 poäng - världsbäst! Jag fick även förmånen att testa med Knox och han är ju som han är. Nu var det en väldigt enkel bana så jag tror vi fick 94 poäng. Främst pga att han trampade på skyltar och välte koner... Ingenting går nånsin fort nog i Knoxs värld. Det gav oss iaf en tredje plats och lite hundgodis.

Sen var det då dags för den lite svårare banan. Det var väldigt många sitt och även flera ligg. Jag vet ju att Krut kan alla skyltar, men det betyder inte alltid att han har lust att göra dem. Men han gick sååå himla bra! Det enda vi skulle behöva jobba med är positionen. Han går lite, lite bakom mig hela tiden vilket gör att jag går och tittar ner på honom och därför blir helt yr! När vi tränar 'fotgående' går han hur snyggt som helst! Så jag vet inte varför han gör så här riktigt... Nåväl, vi skrapade ihop 91 poäng och kom på delad andra plats!

Jag testade självklart även den svåra banan med Knox. Det gick väl så där. Alltså, han går ju fot och sätter sig och lägger sig och allt det där. Jag känner mig säker på honom och att han ska göra det jag ber om. Men han gör ju allt i räserfart! Snabbhet är ju bra, om han dessutom kunde hålla positionen, men han far ju iväg som en studsboll åt alla möjliga håll. Nåja, det är ju inga fel på engagemanget iaf! Och vi fick 86 poäng så så illa var det väl inte.

Är supernöjd med båda!
Knox har ju inte tränats i detta sen förra året så det är ju inte jättekonstigt om det blir lite fel. Fast främst beror nerdragen på att han är så extremt taggad. Knox gör lixom ingenting halvhjärtat.
Krut har inte heller tränat rally på ett tag, men det märks att han vet vad det handlar om. Ska bli skoj när säsongen drar igång lite mer och vi kan vara utomhus och tävla!

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«april 2014»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2013
  2012