Ett riktigt hundliv

Blogg

Agilityträning

Jodå, vi tränade lite agility, trots lätt snöfall och vintermörker. Skulle ändå till klubben och hämta lite grejer så vi passade på. Vi behöver ju så mycket slalomträning vi kan få. Och kvällens träning blev verkligen en påminnelse/ögonöppnare/tankeställare.

Krut var supertaggad och gick jäkla bra! Gjorde grymma ingångar i slalom och tog 12 pinnars hur snyggt som helst! Jag hade bara bågar på ingångarna, inte resten. Vid nåt tillfälle slarvade han lite i mitten, men kunde absolut hantera att göra om, han var bara lite för taggad och hade för bråttom, men jag tror han märkte det själv.
Så då kom jag på den briljanta idén att testa gå på andra sidan. Jag såg hur totalförvirrad han blev. Han förstod ingenting och slalom blev plötsligt ett helt annat hinder som han aldrig hade sett. Jag sa bara hoppsan och bytte sida igen. Men då var det kört. Det var så extremt tydligt. Han hade blivit osäker och när jag nu sa 'slalom' så tittade han bort/undvek/ville inte göra slalom, trots att vi gjorde precis som innan och jag var på rätt sida. Han var fortfarande lika taggad på resten, men slalom hade plötsligt blivit skitjobbigt!

Det gick inte alls, så jag fick backa till 4 pinnar och berömma massor när han kunde tänka sig att gå mer än 2 portar. Sen slutade vi.

Lilla hund, inte har jag förstått att du har varit så känslig för att "göra fel", eller att inte förstå.

Det är väl troligtvis exakt det här som har hänt när han har missat nån port i slalom eller liknande och inte förstått varför det har blivit fel. Jag har aldrig sett det så här extremt tydligt innan. För han är som sagt fortfarande lika taggad på resten, lika sugen på att köra, lika mån om att vara mig till lags. Det syns inte heller att han skulle bli låg eller rädd eller osäker. Kontrasten var bara så stor. Från att dra mot slalom till att nästan försöka undvika det helt. Hjärtat.

Jag har ju sagt (till mig själv) hela tiden att jag inte ska träna slalom utan bågar för att jag vill att han ska vara 110% säker på hur han ska göra ett slalom. Sen blir jag likt förbannat lat och tänker "det går säkert". Och ja, det gör det ju uppenbarligen, tills han gör nåt litet "fel" och sen blir osäker. Tydligare än så här kan jag inte få det; bågar på tills han kan slalom från alla håll och med mig var som helst! Först efter det kan vi börja tävla igen! Sen ska träningen bara bli av oxå..


Whippetbladet

Jag har ju glömt skriva det här, men jag fick förfrågan att börja skriva för Agilityhörnan i Whippetbladet för en tid sedan, och jag tackade ja. Så igår när tidningen kom så var det en lång presentation om mig och alla mina hundar och dessutom hade jag fått "3 snabba frågor" från Rallylydnadssidan oxå. Och sist men inte minst så pryder Krut baksidan på omslaget med en fin vinterbild. Så detta nummer blev verkligen fullspäckat av oss.

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«december 2014»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2013
  2012