Ett riktigt hundliv

Blogg

Aska rehab

Andra rehabtillfället idag. Hon fick vattentraska ca 10 minuter. Går tydligen med lite kort steg på vänster bak (kompensera för skadan i höger?) och det verkar inte göra så stor skillnad om hon går i vatten eller inte. Hon går lite kort där i oxå. Men det kanske rättar till sig. För övrigt säger Lena att Aska drar lite mot vänster. Gärna lutar mer åt vänster, drar sig till vänster när hon placerar ut hennes ben osv. Överkompensation tänker jag. Annars kan inte hon heller hitta nåt tydligt fel. Ömmar lite, lite på insidan vid höger knä fortfarande, men inte mycket.

Vi fick iaf några små övningar att göra hemma till nästa gång, så får vi se om det gör nån nytta.


ÖHK-NoHS

Årsmöte på kapplöpningsklubben idag. Blev invald i styrelsen. Hoppas på ett spännande år!


Utställning

Idag har jag och Aska varit på en inofficiell utställning. Det var i Kumla så vi passade på att få lite träning inför Strängnäs som är den första länsklubbsutställningen för min del.

Kritik:
(översatt från engelska)

Riktigt fint feminint huvud och uttryck. Korrekta rosenöron. Djup bringa. Bra vinklad skuldra och armbåge. Bra stark välvd nacke. Bra och starkt musklat bakparti. Bra bröstkorg. Korrekt buklinje. Bra karled. Fint öppen välvd tass. Bra vinklad bak. Välmusklad. Trevligt glatt temperament. Bra bett. Trevlig tik.

 

Är oerhört nöjd med kritiken. Det låter ju jättelovande. Och sen vann hon ju BIM (bäst i motsatt kön = bästa tik) och fick HP (hederspris) oxå! 
Jag är hur som helst mest stolt över hur bra hon skötte sig! Både utanför och inne i ringen.

 

Aska3

 


Askas skada

Idag hade vi äntligen första rehabtillfället! Vi kör rehaben i Kumla så jag ska slippa åka så förfärligt långt varje gång.

Först blev hon klämd och känd på igen och sen mätt åt alla håll. Inte heller här kunde de hitta nåt konkret fel. Hon är jämn och allt ser bra ut.

Hon fick gå en liten provtur i vattentrasken idag. De ville inte påfresta för mycket när man inte vet säkert vad som är fel. Så hon gick lite idag och så ska vi utvärdera om hon blir stel, öm, får träningsvärk eller liknande.

Så vidare information kommer.


Tävlingsträning

Under vinterhalvåret har vi så kallade Månadsbanträning (MBT), alltså en form av träningstävlingar (tidigare hette de månadstävlingar) och en av dessa var idag. Det var plusgrader så jag åkte dit med grabbarna.

Knox nollade den lätta banan (vi kör en lätt och en svår) precis som han bör.  Jag kände mig sjukt ringrostig och desorienterad men lyckades ändå styra collien rätt. Troligtvis mest pga att han är så pass självgående och det var snälla linjer.
På den svåra banan strulade jag till det så det blev disk, men vi klarade den svåraste fällan och det är jag jäkligt nöjd med! Tänk vad den där hunden skulle kunna gå långt i agility med en duktig förare! Han är verkligen en naturbegåvning.

Krut satte ingången i slalom på den lätta banan men sen gick han ur sista porten och jag valde att strunta i det. Så det blev disk. I övrigt snyggt. Ett extra hinder efter en tunnel fick han med, han får lite tufft att svänga efter raksträckor med sin fart.
På den svåra banan valde jag att göra en egen bana med flyt. Nu kom han lite snett in i slalom ändå och det blev lite för svårt för honom. Sen skickade jag om utan att ta tillbaka honom riktigt så det blev fel igen. Sen tog jag mig i kragen, tog tillbaka honom helt så han fick en rak ansats och då blev det rätt! Däremot så gick han återigen ur sista porten men det valde jag att strunta i här oxå. Han hade härlig attityd och det är bara mer träning som gäller så att han orkar hålla ihop ett helt slalom. Han har iaf fått in tänket och tekniken nu. Stora framsteg!

Så sammanfattningsvis är jag sjukt nöjd med båda två, det är en sån förmån att få träna med dessa gossar! Att deras matte däremot är helt otränad och ringrostig i sin handling det ger ju resultat därefter.


Kruts slalomträning

Idag tog jag bara med mig Krut till ridhusträningen. Jag ville fokusera på hans slalomträning. Jag är sugen på att tävla! Men jag har lovat honom att han ska få känna sig säkrare på slalom först och det tänker jag hålla.

Det var en sjukt lyckad träning! Man kunde ta slalom från två håll, hinder på ena sidan och en tunnel på andra. Båda svårigheter på sitt sätt. 2 ggr sprang han in i slalom lite som han ville, men sen tänkte han till och bromsade upp sig så jävla snyggt och tog rätt ingång! Trots att han kom lite snett på. Man såg verkligen att han fattade. Och han gick inte ur en enda gång! Det kändes så jäkla bra, och resten var oxå snyggt. Han var så himla grym och jag längtar så efter att tävlingssäsongen (den varmare delen av året för våran del) ska komma igång!

Ska oxå nämna att jag har påbärjat 2x2 träning hemma. Har en liten plan, men sen får vi se hur det går för oss. Kontaktfälten är ju inget han blir osäker av iaf. Det finns inga hinder han älskar så mycket som balanshindren. De skulle jag kunna använda som belöning anytime. Så den träningen känns inte riktigt lika kritisk som slalom, som han har haft extremt svårt för sen vi började. Men nu är vi på g!  


Aska

Allt har känts riktigt bra med Aska och hennes skada. Hon har gått så pass bra och rent att inte ens jag har sett nåt. Jag har tänkt att den skadan hon ådrog sig före jul kanske helt enkelt är på väg att läka och att det är därför de inte hittar nåt. Att hon är på väg att bli bra.

Sen kom det en halvmeter snö, is och kyla.

Idag går hon riktigt illa igen!

Jag blir så ledsen och frustrerad över att se henne ha ont och inte kunna hjälpa henne! Det enda vi kan göra nu är att vara ännu mer restriktiva. Jag har inte en aning om vad som har hänt, men troligtvis har hon halkat till eller så blev det av att pulsa några meter i djup snö igår. Det var inte långt och inte tänkte jag på det.. Men det är det enda jag kan komma på. Eller som sagt, att hon har halkat till, trampat snett, vridit till nåt.. Vad som helst. En sekunds verk och nu känns det som att vi är flera steg bakåt igen.  


Askas skada forts.

Så tog jag med mig Aska och körde hela vägen till Västerås ännu en gång för att äntligen få veta vad som felas henne.

Hon sövdes och båda knäna och ländryggen röntgades. Veterinären passade även på att klämma igenom henne ordentligt när hon var nersövd.

De hittade ingenting.

Korsbanden var stabila och hon kunde inte märka någon skillnad på höger och vänster knä.

Aska fick hur många komplimanger som helst, både för hur söt hon är, hur cool hon är, men oxå över hur fin form hon är i, välmusklad och ja; perfekt på alla vis.
Jättekul att höra och jag är sjukt stolt över hur hon hanterar att de klämmer, känner, drar, petar och sticker nålar i henne.

Dessvärre gör det oss inte ett dugg klokare på vad det är för fel på mitt lilla hjärta.

Jag fick två val; antingen skickar de en remiss till Strömsholm och jag bokar en tid där för skiktröntgen och utredning.
Eller så skickar de en remiss till Kumla hund och kattklinik där jag testar att gå på rehab med Aska och ser vad som händer.

Jag valde att testa rehab först.


Ridhusträning

Tog med mig alla 3 hundar för lite ridhusträning.

Aska fick träna på att kunna koncentrera sig på mig, ta och hålla kontakt. Trixa lite. Hon var duktig över förväntan!

Knox fick köra en liten bana mest bara för att få ha lite skoj och rusa ur sig lite, utan nån direkt plan eller mening. Han satsade helhjärtat, som alltid!

Men största anledningen till att jag åkte dit var så klart Krut och hans slalom. Krut var taggad och jätterolig att köra med idag! Det blev lite småmissar, men han kunde hantera det bra och jag såg till att sluta när vi var på topp. Lyckad träning!

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«februari 2015»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
232425262728

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2014
  2013
  2012