Ett riktigt hundliv

Blogg

Löptik

Så börjas det. En underbar tid. Med två okastrerade hanar och en löptik i huset. Yay.


Whippetutställning Vilsta

Så var det dags för den årliga utställningen i Vilsta-hallen i Eskilstuna. Krut och jag har åkt på den sen jag skaffade honom och det tänkte vi fortsätta med. Trots att han aldrig har fått speciellt bra betyg där... I år ställde jag såklart även Aska. Vi var på plats i god tid så hundarna skulle få lite mer chans på sig att kolla av omgivningarna och så jag kunde förbereda dem bättre på vad de skulle göra. Det kändes som en bra taktik. Krut var först ut.

Kritik:

"Något högställd och behöver mer kroppslängd. Fina ögon. Behöver ett kraftigare nosparti. Lång hals. Passande benstomme. Fina tassar. Tillräcklig underlinje. För karp i ryggen. För brant kors. Behöver bättre vinkling fram och bak. Rör sig med för kort steg och lös fram. Utmärkt konditon. Ger intrycket av att vara en ung junior."

Betyg - Good.

Sen var det Askas tur.

Kritik:

"Bra storlek. Något för kompakt och saknar elegans. Bra skalle och ögon. Tunt nosparti. Bra benstomme. Bra kropp för åldern. Brant kors. För knapp vinkling i bakpartiet, för rakt vinklad fram. Behöver utvecklas i förbröst och framparti. Rör sig med allt för kort steg och bakhög. Utmärkt päls och muskulatur. Trevligt temperament."

Betyg - Good.

Jag har två hundar som är varandras motsatser, trots det så föll ingen av dem i domarens smak. Jag är iaf sjukt supernöjd med dem båda! Krut är ju en naturbegåvning i ringen men även Aska skötte sig exemplariskt. Stod stilla när hon skulle och sprang utan att titta på mig. Så träning lönar sig tydligen trots allt. Måste nog faktiskt säga att även jag skötte mig. Nu hade jag ju ingen med mig som kunde påpeka mina fel visserligen, jag vet att Pia hade skrikit: spring foooortaaare! oavsett hur snabbt jag än tycker att jag springer. Men jag försökte att komma ihåg alla råd och tips och framförallt så koncentrerade jag mig på hunden och inte på nåt annat.

Nu fick ju inte Aska så bra kritik just idag men jag har ändå anmält henne till några fler utställningar längre fram i vår. Krut får avstå så länge. Delvis för att det är så sjukt dyrt att ställa två men oxå för att han inte kommer att bli grövre hur mycket mat jag än får i honom. Han ser ut som en ung junior och det lär han nog fortsätta göra, troligtvis hela sitt liv. Aska växer ju lite ojämnt för tillfället men det är kul att ha nåt att träna inför och vi behöver båda bli bättre på detta. Det är alltid kul att testa på nåt annat än det man brukar syssla med.


Utställning Strängnäs

Så har vi varit iväg på våran allra första länsklubbsutställning!

För Kruts del så gick det fort. Vi kom dit lite i sista minuten så det var bara att kasta sig in i ringen. Tur att han iaf vet vad det handlar om och vad som väntas av honom.

Kritik:

"Bra skalle men önskar kraftfullare underkäke och kunde ha bättre nosparti. Bra hals och skuldra. Något avfallande överlinje. Något kort underlinje. Önskar mer benstomme. Rör sig ostabilt med korta steg. Välvisad."

Betyg - Good.

Aska var dåligt förberedd och det var bara och enbart mitt fel. Vi hade övat för lite och hon var spänd och hade svårt att stå still. Domaren verkade ändå gilla henne.

Kritik:

"Feminint huvud och uttryck. Mörka ögon. Fina små öron. Vacker hals. Mycket bra kropp. Bra underlinje. Något välvd, avfallande överlinje vilket också påvisar att hunden är något spänd för dagen. Rör sig med korta steg. Välvisad på svår hund."

Betyg - Very Good.

Så till nästa gång så blir det att träna, träna, träna!

 


Ridhusvärd

Idag var det jag som var ansvarig för ridhusträningen. Så jag åkte dit, var lite sen pga en tupp som inte alls ville gå in. Hade inte behövt oroa mig över det. Det var bara jag där. Men eftersom jag ändå var så inställd på att träna så gjorde jag det. Två olika små slalomövningar. Mest för Kruts skull, men såklart fick Knox köra oxå. Det var en lyckad träning. Det blir fel lite här och där när Krut kör, men jag känner mig inte totalt panikslagen/apatisk över slalomet längre, för nu är det verkligen på gång! Nu handlar det mer om att han slarvar och inte riktigt orkar hålla ihop ett helt slalom. Men det kommer! Så nu är jag riktigt tävlingssugen!

Den lilla bruna fick springa genom en lång böjd tunnel några gånger. Vågar inte göra mer pga skadan. Vilket känns så sjukt tråkigt! Jag vill komma igång och träna ordentligt med henne nu! Inte bara klickerövningar inomhus..


Aska rehab

Pratade med ReDog idag. Vi kom fram till att det inte är så stor idé att jag åker tillbaka dit igen bara för att få höra att Aska fortfarande ömmar. Så veterinären där tyckte att det bästa vore att de skickar en remiss till Strömsholm så att Aska får en tid där för undersökning. Under tiden ska vi rehabilitera vidare och så får vi se vad de säger på Strömsholm sen. Hittar de inget så är ju allt kanon. Men om Aska fortfarande har ont då så kan vi gå vidare med utredningen och hitta vad som är fel. Nu vill jag att min lilla fawntratt ska bli bra och få springa lös och njuta av unghundslivet! Vi har förlorat så mycket redan, det får vara nog nu.


Aska rehab

Rehab igen. Mer känn och kläm och lite vattentrask. Tydligen så har vattentrasken/övningarna hemma gjort nån nytta för idag kunde inte Lena se nån ojämnhet alls i hennes steg. Och jag tycker oxå att jag har märkt skillnad hemma. Framförallt så känns det som att viktmanschetterna har gjort stor nytta, trots att vi inte ens har haft nån vikt i ännu. Men hon blir lixom mer medveten om sina bakben.

Nu är nästa steg att ringa ReDog igen och rådfråga hur vi ska gå vidare. Visst har rehaben hjälpt, men hon ömmar fortfarande i knät. Och Lena vill inte pressa en ung hund där man inte vet exakt vad som är fel, för hårt. Så fortsättning följer.

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«mars 2015»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2014
  2013
  2012