Ett riktigt hundliv

Blogg

Omstart

Jag har länge tänkt att jag ska uppdatera lite kort vad som har hänt under sommaren, men det är så mycket att det aldrig blir gjort istället. Så nu börjar jag om och bloggar vidare där vi är nu.

Och egentligen är det väl inte så mycket som har förändrats, trots att väldigt mycket har hänt. Aska har fortfarande ont, imorgon ska vi träffa en kiropraktor och så väntar vi på en tid för magnetröntgen. Det ska väl vara fan om ingen ska kunna hitta nåt fel på den där hunden!
Med henne har jag påbörjat lite grunder i rallylydnad eftersom hon inte får göra så mycket mer. Känns så jäkla trist eftersom jag vet att hon hade kunnat ta rundbanelicens när hon fyller 15 månader om hon bara hade varit bra! Men skitsamma, vi kämpar vidare och roar oss med det vi kan så länge. Ja just ja, viltspår är en sån sak oxå, hon har gått Anlagsklass med godkänt resultat.

Krut har tävlat lite agility med bra slalom! Nu har han bara lite svårt att bromsa in och få till ingångarna i slalom, men han går hela och har en fantastisk attityd!
Rallyn ligger lite på is under sommaren för att tas tag i igen till vintern. Nästa målsättning är att starta Avancerad klass på en inoff vi ska ha på klubben i september. Där tänke jag även starta Aska i Nybörjarklass.
Vad det gäller kapplöpningsträningen så har jag mer eller mindre lagt ner den för Krut. Det är bara att inse när han är 4,5 år gammal att han aldrig kommer bli traständ nog för att ta licens och tävla. Nu hoppas vi bara att den lilla bruna blir frisk nog att göra det istället.

Knox och jag har oxå tävlat lite agility i sommar, med väldigt många fina nästan-lopp!
När det gäller honom så har jag beslutat mig för att bara fortsätta tävla i Hoppklass. Jag kommer helt uppenbart inte att träna in kontaktfälten och då känns det helt onödigt att betala massa startavgifter när man ändå vet att det kommer skita sig. Så nästa helg kommer bli hans sista starter i agilityklass. Sen blir det upp till hussen, om han vill att hans Collie ska tävlas i agilityklass så får han oxå träna kontaktfält.
För övrigt så har de kommit igång bra med sökträningen igen och har sagt att målet är att starta Bruksprov i år, men vi får väl se. Jag hoppas bara att de gör det nån gång under Knoxs liv iaf. Fast det är bara för att jag hade tyckt det varit kul, Knox har nog precis lika roligt i skogen oavsett.

Så där, det var en kort liten uppdatering från idag. Inte för att jag tror att nån läser det här ändå, men bloggen har varit skitbra att ha som en slags träningsdagbok att titta tillbaka i för min egen del.

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«juli 2015»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
  •    December
  •    November
  •    Oktober
  •    September
  •    Augusti
  •    Maj
  •    April
  •    Mars
  •    Februari
  •    Januari
  • 2014
    2013
    2012