Ett riktigt hundliv

Blogg

Inoff rallylydnad

I söndags så arrangerade min klubb en inoff rallylydnadstävling för att hjälpa till att examinera en ny domare. Vi var lite få funktionärer, men trots det så lyckades jag starta båda mina hundar. Aska i Nybörjarklass och Krut i Avancerad. Ingen av dem är väl egentligen helt tävlingsklar, men det var väldigt bra att få lite tävlingsträning och se vart vi står nånstans. 

Aska: Jag hade räknat med att behöva belöna efter några skyltar då hon aldrig har gått en hel bana utan godis, men det var inga problem! Hon har verkligen ett helt annat go än Krut och verkade mest tycka det var skoj, alltihop. Sen har vi inte tränat in fotposition i varken ingångar eller gående, men hon följde mig superfint! Tyvärr med nosen i backen alldeles för mycket, men det säger jag inget om eftersom hon inte visste vad som förväntades av henne. Vi fick rätt låga poäng, delvis pga -15 i nos men sen framförallt för att hon hann stoppa ner rumpan i backen snabbt som blixten på lite för många ställen. Och en gång hann hon till och med lägga sig ner! Så jäkla kvick. Tror vi fick 4 felövningar så det är ju -40 poäng. Men hon var med och följsam och gjorde allt jag bad henne om, så jag är mer än nöjd. Lite mer träning på vad som gäller så är vi snart redo för en officiell start!

Krut: Han var sitt vanliga jag. Det var en bana med väldigt många sitt (som det tyvärr är högre upp i klasserna) och då tröttnar han efter en liten stund. Vägrar sätta sig och när han väl sitter så vägrar han resa sig... Detta resulterar i en del strul, tjat (ff, bris osv) och en matte som tappar fokus, men det är ju inget nytt för Avancerad klass. Sån är han oavsett. Så egentligen skulle vi nog klara Avancerad lika bra/dåligt som vi klarade Fortsättningsklassen. Jag hade dock gärna gått en kurs med honom för att få lite tips och pepp på hur vi ska ta oss ur strulet. Hemma i köket gör han ju alla skyltar hur jäkla bra som helst! Men på tävling kan han verkligen sätta den motsträviga sidan till. När han vill. Han kan oxå gå jättebra. Men jag räknar med att få tävla en hel del i den här klassen för att få ihop våra godkända resultat. Jag ska bara försöka att inte nedslås för mycket av motgångarna. Jaja, dags att börja leta officiella tävlingar så vi får lite träningsmotivation!


Det gick ju bra det här..

Det har hänt massor och jag har fortfarande inte lyckats blogga om det. Bra där!

Aska: Hon har gjort sin magnetröntgen och även varit till ortoped efter det. Magnetröntgen visade ingenting, men ortopedbesöket kändes jättebra. Hon var extremt noggrann och gick igenom varenda led på hela hunden, från klorna till nacken. Så nu vet jag att Aska har ont i "handlederna", runt bogbladen, böjarmusklerna och i ryggen. Allt annat var fint. Bog och börjarmuskler är ömma och stela muskler, inga leder - och det är skitbra!! Muskler kan man göra nåt åt. Handlederna visade hon ytterst lite på och bara i ändläge så där tyckte hon inte att jag behövde vara speciellt orolig. Smärtan i ryggen är spinal, alltså tyvärr inga muskler utan det är kotorna hon ömmar i. Det vet vi inte varför, men förhoppningsvis blir hela hunden bättre av massage/sjukgymnastik för att slappna av, bli mjuk och sen muskla sig rätt. Så nu har jag en tid bokad hos en tjej i Örebro som jag visserligen aldrig har hört talas om, men som var certifierad och kändes jättevettig att prata med. Så jag hoppas att det ska ge bra resultat, i övrigt är Aska bättre än vad hon har varit på länge, jag låter henne inte vila sig bra längre, jag har jobbat upp henne sen i somras och det verkar vara den rätta medicinen!
Träningsmässigt så jobbar vi hårt på att få till snygga ingångar och andra grunder inför rallylydnadsstart. Vi börjar med en inoff, men om det känns bra så är hon nog snart redo för officiell start! Jag har även låtit henne springa genom lite tunnlar och känna på A-hinder, balans och slalom. Inget avancerat alls, bara lekt och haft lite skoj på planen.

 

Krut har tävlat lite agility under sensommaren, men jag är nästan tillbaka där jag var för exakt ett år sen - redo att ge upp. Nu kan han gå ett helt slalom, han gör det bara aldrig på första försöket. Jag blir galen! Hunden är 4,5 år, han lär ha sina 10 pinnar i klass 1 lagom tills han ska pensioneras.
Vi har gjort sista utomhusstarten för i år, jag har planer på att tävla inomhus den 10 oktober, men kan inte riktigt bestämma mig. Det är 2 timmar dit och bara två lopp. Hade kanske varit värt om vi haft en chans, men som det är just nu så känns det rätt meningslöst.. Men vi tränar för fullt inför Avancerad klass i rally, nu skulle jag nog säga att han kan alla skyltar hemma i köket iaf, sen om han vill göra dem på en bana är en helt annan fråga.

 

Knox har varit riktigt nära nollorna ett par gånger i sommar, vi skulle nog egentligen bara behöva tävla ihop oss lite mer. Jag tävlar verkligen inte överdrivet ofta. Känns lite synd att behöva släppa honom till hussen nästa år, även om det såklart är kul om vi kan åka och tävla tillsammans. Men Knox är så himla rolig att köra med, och på ett sätt så himla enkel när man sliter sitt hår över Kruts alla märkliga idéer! Men, men.. Knox tränas för fullt inför draghunds SM som är om några veckor -  det ska faktiskt bli riktigt skoj att åka på! (som publik då)

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«september 2015»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2014
  2013
  2012