Ett riktigt hundliv

Blogg

Agilityavslut för säsongen

Igår var vi till Vårgårda och tävlade i Tångahallen där. Jättefin hall, med luftiga och bra banor. Tyvärr så gick det ju och blev vinter hastigt och lustigt och hussen kunde inte följa med som planerat så det blev en del administrerande med hundar fram och tillbaka eftersom det plötsligt var flera minusgrader. Nåväl, det gick bra, kvällen var ganska snabbt avklarad med endast 3 lopp, 2 med Krut och 1 med Knox.

Krut var först ut med sitt agilitylopp där slalom var andra hindret. Perfekt! Då har han inte hunnit få upp farten så förskräckligt och kan hantera sig själv i slalom. Vilket han gjorde! Och han satte alla kontaktfält och sprang inte förbi några hinder eller annat som han ibland kan få för sig. Men så vände han i en böjd tunnel!!! Då var det såklart kört. Jäkla skit! Vi hade nollat banan annars, resten satt som ett smäck! Men jag såg flertalet hundar som vände i den tunneln, inte en aning om varför. Trist hur som helst.

Sen blev det Knoxens tur. Jag har ju bestämt mig för att bara köra Hoppklass med honom hädanefter. Och vilket lopp sen! Vi nollade!! Det blev några stora svängar här och där när vi hade lite olika åsikter om vart vi skulle, men vi räddade upp det! Dessvärre blev det inte bättre placering än en 11:e plats. Slagen av Border Collies...

Sen fick Krut starta sist i sin hoppklass och där var det två hinder rakt mot slalom. Jag vet verkligen inte hur jag ska göra. Jag stoppade upp honom och sen skickade honom mot slalom, men han hafsade runt, när han slarvade fram i slalom och gick ur vid tredje försöket så sket jag i det. Jag vet inte hur jag ska få honom att skärpa till sig?! För han kan ju! Nu vet jag banne mig att han kan! Han bara slarvar. Jag vet att Knox satte vi innan slalom i början, jag kanske måste börja bli så hård. Jag skiter i tidsfelen så länge han gör det han ska. För det här drar så klart ner hela känslan. Krut fyller snart 5, hur kan han inte lära sig slalom?! Han är ju inte korkad, det vet jag. Resten av banan gick iaf hur bra som helst! Vi hade ett jättefint flyt och han följde linjer och tog de hinder han skulle. Hade blivit ännu en nolla om inte slalom funnits. Börjar bli skapligt trött på det där nu. Och den här gången har jag verkligen tränat sen sist. Och det går rätt bra på träning. Jag vet inte om han blir för uppspelt på tävling kanske? Eller om jag aldrig utsätter honom för samma svårigheter på träning? Jaja, nu blir det iaf inga fler agilitytävlingar förrän nästa år!


Askas rallydebut

Som rubriken lyder; idag har Aska gjort sin officiella rallylydnadsdebut! Den gick av stapeln i Fagersta och deras inomhushall där. Första gången jag tävlar i Fagersta. Hade jag vetat innan att man inte fick komma in i hallen förrän det var ens egen tur hade jag nog inte chansat med en så pass orutinerad hund. Men det gick alldeles utmärkt! Vädret var sämsta tänkbara dessutom, det regnade oavbrutet, så det där med att värma upp sin Whippet på appelplanen innan kändes ju inte heller så lockande. Men Aska struntade i vilket, både regn och nya inomhushallar! 
Vi hade lite trassel i starten, hon envisades med att lägga sig ner hela tiden och när jag försökte få henne att sitta så skuttade hon snabbt som blixten upp och satte sig framför mig. Pust! Men när vi väl kommit iväg så var hon lyhörd och följsam och nosade bara som hastigast i slalom. Brydde sig inte om domare eller skrivare, inte så mycket som tittade åt publiken eller hunden som värmde upp bredvid planen. Hon tittade bara på mig. Så jäkla duktig! Sen blev det lite knas eftersom hon även resten av banan envisades med att lägga sig ner överallt. Inget hon nånsin gjort på träning, så det var ett helt nytt problem. Vi fick ju så klart några felövningar pga detta, men hon gjorde ändå själva skyltarna. Så nu vet jag att Aska kan Ligg-Stå, Ligg-Gå runt, Ligg framför osv. Tyvärr så kostade hennes lägganden oss hela -30 poäng så redan där var vi ju körda. Sen fick vi nåt bris och lite nos oxå, men hela två gånger under banans gång gjorde hon sitt glad-ljud! Kan man bli lyckligare?! Vi hade ju helt klart kul och jag längtar redan till nästa tävling!

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«november 2015»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2014
  2013
  2012