Ett riktigt hundliv

Blogg

Tillbakablick 2016

Då ska vi se hur bra jag följde mina egna mål och planer för 2016.

 

KNOX:

Planen med Knox var ju att bara starta honom i hoppklass och dessutom försöka få till fler starter än förra året. Det gick så där. På första tävlingen för året, i mars, så ramlade jag så illa när jag sprang med Krut att jag slog loss mitt nyckelben och inte ens kunde starta Knox överhuvudtaget. Nu är jag så envis att jag åkte tillbaka till tävligen efter att ha varit inne på akuten och röntgat mig och de konstaterade att de inte gör nånting åt lösa nyckelben och bad någon av mina klubbkamrater att springa med Knox i mitt ställe, så att han iaf skulle få springa! Han var anmäld till två lopp och Sabina ställde upp. I första loppet diskade de sig men i det andra kom de runt med en nolla fast utanför pinnplats. Hur grymt som helst! Dock så blev det Knox enda agilitystart på hela året. 
Sen vet jag att Knox har tagit ett godkänt resultat i Fortsättningsklass i rally och även har börjat träna Nose Work.

KRUT:

Krut skulle ju få ett år med bara agility och jag tror det kan ha varit ett klokt beslut. Nu ramlade jag ju som sagt på första tävlingen för året så det dröjde innan jag kunde/vågade starta honom fler gånger. Men i slutet av sommaren så fick vi till några fler starter, hela 14 stycken har han gjort under året och vi kom i mål i 8 av de loppen! Dessutom lyckades vi att plocka en pinne till i Hoppklass. Det är betydligt bättre statistik än förra året! I några få lopp har han känts så där typiskt Krutig, flummig och oengagerad, men på det stora hela så har det känts förbannat bra. Vi har haft fint flyt och de allra flesta slalom har suttit. Så nån form av utveckling har vi trots allt lyckats med. 

Nu är jag ju som jag är så även om vi bara har satsat på agilityn så kan jag ju inte låta bli att göra lite andra saker samtidigt. Så Krut är ställd en gång i år med ett Excellent som resultat. Han har även påbärjat Nose Work träning och startat en gång i Avancerad klass i rally. Målet i rallyn var att komma runt och det gjorde vi, med bra känsla och usla poäng.
Han har även under året haft lite fler möjligheter att springa rundbana med andra hundar. Han bråkar tyvärr fortfarande så det har inte blivit nån licens, men det känns fint att få se honom springa iaf.
Krut har även gått ett MH i år. Han är ju egentligen lite för gammal för det, men Aska skulle gå och en plats behövde fyllas så jag tänkte Varför inte? Han gjorde ett superfint MH, med etta på skott och stor tillgänglighet och nyfikenhet. Han avreagerade på allt och förvånade mig till och med genom att leka med testledaren. Det var oerhört roligt och intressant att få gå MH med båda sina hundar samma dag så där, de är så lika och ändå så olika.

ASKA:

Med Aska har jag lyckats med de flesta målen jag hade satt upp för oss.
Hon blev Viltspårchampion innan hon fyllde 2 år. 
Hon tog rundbanelicens och kom även till start två gånger under året, med en vinst och en sista placering som resultat.
Vi tog RLD N utan större problem och klämde dessutom till med att ta RLD F under samma år, den titeln på bara 3 tävlingar dessutom, alla med bra poäng.
Däremot så blev det ingen tävlingslydnad. Vi gick en kurs i början av året, men Aska är väldigt känslig och jag känner att det strikta i lydnaden inte alls passar henne. Så vi håller oss nog fortsatt till rallyn och annat.
Hon är bara ställd en enda gång under året men med Excellent som resultat så det är vi nöjda med. Skulle tro att hon är mer färdigväxt i kroppen nu så vi får väl se hur det går på utställningar här framöver..
Agilityn har jag tagit det lite lugnare med, men vi kom till start i slutet av sommaren. Visserligen bara i en inoff men det gick ändå över förväntan. Alla hinder är inte klara än, men Hoppklass kan hon, även om slalom behöver mer träning så klart. Tanken är vintervila sen helst starta upp med en kurs till våren och vara redo till nästa sommar!
Sen har såklart även Aska börjat tränas i Nose Work med målet att tävla nästa år. Hon är verkligen en naturbegåvning med nosen!

Vi gick även MH i år, precis som planerat och det var superintressant. Hela Askas kull var på plats så det var verkligen jätteroligt att träffa och se alla hennes syskon och hur de reagerade på MH't osv. Aska gjorde ett superfint MH även hon med etta på skott och att hon avreagerade på allt och hade mycket jakt. Hon var däremot lite mer otillgänglig, men det visste jag ju. Ville inte hanteras av testledaren och brydde sig inte om andra. Men med tanke på vad jag använder henne till så spelar det ju ingen som helst roll. Jag vet dessutom hur mycket hon har utvecklats i sin vardag när jag ser henne betydligt mer avslappnad med barn och att hon vågar gå fram till läskiga farbröder och hälsa osv. Så jag är nöjd med mitt arbete och hennes utveckling oavsett.

 

* * *

 

I övrigt så har det här året varit extremt turbulent för min del. Jag har fått ett nytt jobb där jag gått många utbildningar och även rest en del. Jag har även hunnit bli sjukskriven från det nya jobbet pga axeln. Jag skadade mig i mars, jag blev opererad i oktober. Läkningstiden beräknas ta mellan 6-12 månader (!) så exakt hur och när jag ska komma tillbaka till mitt fysiskt tunga jobb vet jag inte riktigt. Jag hann även med att både gifta mig och skilja mig under året. Då Knox är husses hund så har jag ju även förlorat honom. 
Jag har flyttat till annan ort. Jag har träffat en annan. Allt det här påverkar såklart hela mitt liv och även min hundträning, men jag tycker ändå jag lyckats åstadkomma en hel del.

Nu hoppas jag på ett betydligt lugnare 2017.

 

 

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«januari 2017»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2016
  2015
  2014
  2013
  2012