Ett riktigt hundliv

Blogg

Inoff utställning med Aska

Whippetklubben anordnade en inofficiell utställning i Karlskoga idag, då var det klart att jag passade på att anmäla Aska, speciellt som uppfödaren skulle dit oxå.

Aska fick fin och helt väntad kritik samt ett Very Good.


Cross badar för första gången

Jag trodde jag skulle skratta mig harmynt när jag kastade ut flytleksaken i vattnet och i sin iver att hinna före Aska så sprang Cross allt hon kunde rakt ut tills hon inte bottnade längre! Hon fick en sån chock så att istället för att vända så simmade hon bara vidare rakt ut. Tills hon kom på sig själv och vände in igen. Så nu vet jag att hunden kan simma iaf. Synd bara att hon inte doppade så mycket som en klo i vattnet efter det.


Träningsgrupp

Ikväll var det första gången med nya träningsgruppen och jag är enormt kluven just nu. Trots fantastisk hjälp från oerhört kunniga människor så lyckas inte Cross leva upp till mina förväntningar.. Hon har ingen kamp, inget föremålsintresse, ingen leklust. Hon är som en 10 månaders tant och jag vill så mycket mer än henne. Jag hade hoppats att det skulle gå att väcka nånting i henne till liv när hela syftet med träningsgruppen i stort sett är lek och kamp, men hon tyckte bara att det var jobbigt och läskigt. Jag har kämpat med det här sen hon kom men kan inte påstå att jag märker nån större skillnad. Godis är det enda som duger, men det funkar inte alltid att belöna med det och hur tar man fram lite jävlar anamma med godis? Det var ju inte så här det skulle bli. Jag har redan två hundar där jag ibland måste vända ut och in på mig själv för att hitta rätt metoder i träningen, jag skaffade en brukshund för att slippa just det. För att göra det lite enklare för mig själv, men hon känns nästan ännu svårare. Whipparna vill ju åtminstone leka med mig..


Trasig Whippet

I fredags så stack Krut och Aska för J när han var ute och gick med dem (jag har varit dödssjuk) och de var inte borta speciellt många minuter, men en Whippet hinner långt på bara några minuter. Krut var relativt oberörd när han kom tillbaka, han gör ju det mesta här i livet relativt oengagerat. Aska däremot var heeeeelt slut. Hon hade sprungit slut på varenda reserv i hela kroppen. Det har resulterat i en helg med en väldigt stel och öm hund. Men idag kom dessutom febern. Inflammation i musklerna. In till veterinär, de kunde som vanligt inte svara på ett skit, men alla hennes värden togs och de var bra bortsett från inflammationen då. Hon röntgades även där det visade sig att hon hade ett svullet buktak. Veterinären hade inte en aning om varför och kunde inte göra mer åt det än ge rimadyl och råd om vila. Som varje gång jag varit till veterinär med muskler med andra ord.

Hon blev direkt piggare av rimadylen och febern gick ner, men hon är inte helt sig själv än..


Agilitykurs med Aska

Så har vi börjat på en nybörjarkurs i agility, jag och min lilla tunnelidiot. Hon är fantastiskt rolig att springa med, men hur fan är det tänkt att jag ska hinna med?!

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«maj 2017»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2016
  2015
  2014
  2013
  2012