Ett riktigt hundliv

Blogg

Träningstävling i lydnad

Deltagit i en liten tävlingsträning i Startklass med Cross ikväll. Alla moment är inte klara än men jävlar vilket fint fotgående!!!  Många fina delar, men fortfarande en del att slipa på.

Efteråt körde jag igenom alla Startklass moment med båda whipparna och de ligger ju ungefär i samma nivå som Cross.. kanske skulle anmäla dom oxå till tävling snart..? 


Mer agility!

Inga resultat idag heller men 2 perfekta slalom!!  (och en chockad matte) I ena loppet bestämde sig Krut för att hälsa på i sekretariatet vilket resulterade i en vägran eftersom han egentligen skulle ha tagit en tunnel istället och i andra loppet släppte jag honom för tidigt så att han struntade i en tunnel även där och tog balansen istället. Men fy fan vad fint han har gått i helgen!! Och vad många pinnar vi skulle haft vid det här laget om han bara hade ett säkert slalom... Underbara, omöjliga hund. 


Agility!

Tävlat agility med Krut idag. En tredje och en fjärdeplats men med förbannade 5 fel i slalom i båda loppen!  Har börjat gå ur sista porten på gamla dar.. ska vi nånsin få till ett fungerande slalom?! Känns så jäkla förargligt när han går klockrent i övrigt! Skitroliga, perfekta Krutbanor idag! 


Kampcollie

Köpte en kamprulle till brukshunden för sånt har jag hört att man ska ha.  
Nä, men det känns vettigt att lära henne att bita i och kampa med lite fler och hårdare material än typ fleeceflätor men jag var tveksam till om den skulle godkännas. Det gjorde den!  Fullbett utan att försöka ge sig på handtagen.
Jäklar vad den här damen utvecklas dag för dag!


Ännu fler utredningar och diagnoser för Aska

Efter den här omgångens undersökningar på min älskade lilla trasiga hund så har jag fått mer eller mindre två alternativ att fundera på. Antingen fortsätta att undersöka henne, göra om CT samt magnetröntgen ännu en gång, eller gå vidare med (livslång?!) rehab med laser, massage och koppelpromenader. Hon röntgades för 2 år sen och det enda som hittades var små förändringar (artros) i ryggen. Det kan såklart ha förändrats, men jag TROR inte det. Den här gången hittade de en ledskada i en tass, men med rehab så har det läkt och hon har inte alls lika ont längre. 
Självklart vill jag göra allt för henne, självklart vill jag att hon ska bli bra, självklart gör jag det som behövs göras, men vad är det?! Jag är inte miljonär heller så det jag väljer får ju gärna kännas värt. Hittills har inget av allt jag gjort gett nåt större resultat.. 


Känslan

Känslan när man för första gången kommenderar 'fot' och hunden är bäst och har precis rätt attityd - obeskrivligt! Sen att hon gjorde långa, fina budföringar med rivstarter samt lekte och kampade med figurant tar ju inte direkt ner känslan om vi säger så. Lydnad är svårt men för jäkla skoj! 


Spårhund

Snodde ihop en sele igår kväll som vi har testspårat i idag och jag är verkligen supernöjd med lilla blå! Svåraste spåret hittills och bortsett från att hon är jäkligt duktig så blir jag mest glad över att hon inte ger upp. Hon kämpar på och löser svårigheterna och jag känner mig redan trygg i linan bakom den här hunden.  Selen ser lite lustig ut och lila var visst inte hennes färg, men den verkar sitta bra för det är första selen hon inte försöker äta upp. 


Utredningen fortsätter

Återbesök efter några veckors rehab. Fortfarande lite inflammation i en tåled men ömmar inte. Mycket bättre i ben, bogar och höftböjar men fortfarande ont i ryggen. Fortsatt rehab under tiden som veterinären slår sitt kloka huvud ihop med tidigare veterinärer, ortopeder och neurologer som har behandlat Aska för att se vad nästa steg kan tänkas bli..


Heldagskurs i fotgående

Åkte till Karlstad för en heldag i fotgående. Ett moment jag tycker är otroligt svårt och vill att det ska bli rätt. 

Vi hade superkul och Cross var fantastisk. Ibland kan man inte tro att det är samma hund!


ReDog med Cross

Jag hade bara bokat en tid för en rutincheck inför kommande tävlingar och tränande (och lite för att hon är märkligt klumpig för sin ålder) och allt såg fint ut! Stefan skrattade lite åt hennes fantastiska rörelser, men dom ska vi få ordning på genom att lära Cross att hon faktiskt inte bara består av ett huvud och framben utan att hon även har en bakdel som går alldeles utmärkt att börja använda!

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«augusti 2017»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2016
  2015
  2014
  2013
  2012