Ett riktigt hundliv

Blogg

Cross' framgångar på rallyplan!

Cross och jag kom tvåa i rallylydnad Nybörjare i vårat LA i Collieklubben.

Definitivt värt att skryta lite om! 


Krut 7 år!

27336464_10213525029793135_6571929222980541109_n

 

Idag fyller världens snällaste, finaste, mest älskade Krut hela 7 år! 


Sot

27972039_10213656573161637_8009739717677383841_n

 

Det här är främst en blogg för min hundträning, men jag måste ju iaf presentera lilla Sot, som är en katt från Djurskyddet i Kristinehamn. Vi visste ingenting om henne, men det visade sig att vi inte kunde ha hittat en mer perfekt katt. Hon accepterade hundarna ögonblicklingen och är en lättsam, lugn och väldigt trevlig dam på 6 år.


Stilstudie i Collie

26219853_10213360379996993_850325402446248460_n

1 år har vi haft henne nu, den lilla knasiga blå hunden! 


Målsättningar 2018

Roligaste med årsskiftet - att sammanfatta året som varit och blicka fram mot det som ska komma!

 

Krut:

Min lilla farbror. Hur ska vi planera hans år då? Jag tror vi fortsätter att hålla oss till agilityn. Jag vet att det inte var några direkta resultat att räkna med under 2017, men han känns mer och mer rutinerad att köra. Inte ens slalom har strulat så där jättemycket på senaste. Så vem vet? Målet står fast vid att ta diplom i klass 1, helst i både Hopp och Agility. Så vi kämpar vidare mot det.

Vad det gäller alla andra grenar så har jag ingen målsättning. Rallyn skiter vi i, han blir bara stressad, att ta licens på rundbana när man är 7 år känns ju lite meningslöst, ställas får han inte och vad det gäller Nose Work så kommer jag eventuellt anmäla till nåt inomhussök och se hur han klarar det, men det är väldigt dyrt och kan hända så satsar jag bara på Krut först om/när jag väl fått upp Aska i nästa klass sen. Vi får se. Eftersom Krut är en hund som trivs alldeles utmärkt med att vara soff och promenadkompis så vet jag att han inte lider så mycket av det. Han verkar lida mer över att jag ställer krav på honom att prestera i diverse olika grenar.

Så Krut: agility helt enkelt.

 

Aska:

Aska, lilla Aska. Hennes 2018 hänger uteslutande på hur hon får må i sin lilla muskulösa kropp. Vi är redan anmälda till fler Nose Work tävlingar och det är ju nåt vi kan syssla med oavsett. Målet är att ta 3 diplom i både TSM och TEM, men om vi lyckas komma med på/ha råd med tillräckligt många tävlingar i år får vi se.
Tanken är väl att ta tag i rallyn oxå, med högerhandling och Avancerad klass. Jag har inte riktigt haft suget, men det kan ju hindra ändra sig på ett helt år. Kan inte påstå att jag har några målsättningar där dock. Antingen satsar vi på att komma till start eller så satsar vi på uppflytt om vi ändå tränar in alla moment. Vi får se.
Har även haft Startklass i tanken.. Hon kan redan fler av momenten. Kunde ju vara lite skoj det oxå. Kanske satsa på det innan vi börjar träna in högerhandling. Vi får se även där. Inga tydliga mål som sagt.
Jag jobbar faktiskt, tro det eller ej, på att inte ha för många och högt ställda krav på mig själv (och hundarna) för det blir inte lika skoj då. Jag vill bara så mycket, men måste oxå lära mig att prioritera och kunna hantera att jag kanske inte hinner med allt.
Däremot så hoppas jag innerligt att hennes kropp håller för lite agility samt kapplöpning. Jag har bestämt mig för att röntga hennes rygg igen lite längre fram i vår, innan säsongen drar igång, för att se hur hennes artros ser ut. Hon har ju hittills aldrig blivit sämre av att röra på sig, snarare tvärtom, men jag lär mig hela tiden hur och när hon kan röra sig utan att bli stel. Vi har ju även sponsoravtalet med Karlskoga SPA Klorofyll AB som kommer få laserbehandla när det behövs och jag märker verkligen skillnad av Back on Track täcket. Kanske att jag även investerar i en Novafon eller egen laser för hemmabruk.
Beroende på hur allt det här utvecklar sig och på hur hon mår (hon visar iaf tydligt om nåt är mindre bra) så kanske vi tränar och tävlar i lite Hoppklass och inofficiella tävlingar i närheten. Nåt agilityproffs kommer hon nog aldrig få chansen att bli, men hon ÄLSKAR verkligen att få springa agility!
När det kommer till kapplöpning så kommer jag enbart hålla mig till rundbana och inget annat. Har inga andra mål än att hon ska hålla för det och kanske kunna göra några starter i år.
Nån utställning ska vi väl kunna klämma in oxå. Men det är meningslöst så länge hon är stel i kroppen. Hon är obekväm nog av att visa upp sig i ringen även när hon är frisk och fin.

Så Aska: Nose Work, agility och kapplöpning om hon håller för det och sen lydnad och rally om vi känner för det. Utställning när det dyker upp nån lämplig.

 

Cross:

Jaha, lilla valpen då? Hon kommer nog få börja sitt år med att gå MH skulle jag tro.
Sen har jag många men inte så högflygande planer. Diplom i Startklass ska vi väl klara av. Även diplom i Fortsättningsklass. Så snart vi får in bakdelskontroll och lite mer kontroll över hunden överlag så borde inget av det vara några problem. Momenten kan hon i princip redan.
Jag vill starta i Apellen (spår) och helst bli uppflyttad. Hur vi gör oss i de högre klasserna hänger väl lite på hur skottfast hon är oxå. Jag har inte tänkt längre än till appellen. 
Sen vill jag gå kurs i agility till våren och börja träna det på allvar. Vi har ju bara lekt med lite hinder och tunnlar hittills, men jag tror hon kommer att gilla det. Jag tror oxå hon kommer att vara en hund som jag faktiskt hinner med. Vilket antagligen kommer innebära att vi blir rätt chanslösa högre upp i klasserna, men första målet kommer vara officiell start. Därefter diplom i klass 1. Start kanske vi kan klämma in i år beroende på hur bra det går, men pinnar, diplom och de högre klasserna får nog vänta.
Hon ska även ställas ut, vi får väl se hur mycket det blir dock. Jag är för tillfället medlem i 9 olika klubbar och hade tänkt gå ur iaf minst 2.. Men några SBK utställningar kanske vi kan hitta. Och nån SCK? Vi får se.
Nose Work tror jag att vi lugnar oss med. Eventuellt blir det ett doftprov, men det är en sjukt dyr gren att tävla i samt att man bara kan tävla med en hund per tävling och jag kommer vilja satsa på Aska i första hand.

Så Cross: Start och helst uppflytt i lydnad, rally och bruks! Start i agility. Ställas ut och MH.  

 

 


 

För egen del: försöka ordna upp mitt liv så jag kan gå lite mer kurser och vara lite mer aktiv i mina klubbar.
Återigen försöka få till lite fler starter. Jag får ju i princip alltid åka själv vilket gör att det tar emot lite att åka allt för långa resor, sen är jag socialt handikappad vilket gör att även om jag känner/känner igen en del folk på tävlingsplatsen så är jag ändå där själv. Dessutom har det känts lite meningslöst att åka land och rike runt med en hund som man vet kommer diska sig. Men i år har jag tre tävlingsbara hundar i olika grenar så nu jäklar!  

 

 

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«februari 2018»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Februari
 •    Januari
 • 2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012