Ett riktigt hundliv

Blogg

Krut plockar PINNE i Hoppklass!

En liten kvällstävling innan jobbet där Krut kommer trea i agility men med en nedrig vägran och sen klämmer i med en andra placering och PINNE (!!) i hoppklassen!   
Så nu är han kvalificerad för klass 2 i hopp om vi vill, men det vill vi inte. Vi jagar vidare efter fler pinnar och en titel. 


Även Aska fick köra hoppklass där hon gör världens grymmaste slalom (är fortfarande så imponerad!) men springer förbi lite hopphinder. Eftersom jag inte är helt säker på om det beror på orutin eller hennes kropp så väljer jag att strunta i det. Vi har kul oavsett!


Agility och framförallt slalom

Jag anmälde Cross till en nybörjarkurs i agility. Min tanke var lite push att komma igång och träna och faktiskt börja lära in alla hinder på allvar. Men de två första tillfällena fick vi inte ens titta på hinder. Det är jättebra att lära sig leka med sin hund osv, men så här efter ett par tillfällen så kan jag tycka att nivån är helt galet lagd. Vi som har hållt på ett tag kan redan leka med våra hundar och har även grundat och de som är helt nya är inte intresserade av att lära sina hundar att svänga tajt runt ett hinderstöd. De vill prova på hinder. Och det vill jag med. I den miljön. Eftersom det bara har varit typ ett litet hopphinder eller en tunnel att springa genom så frågade jag sist om det var ok att jag tog ut slalom istället och tränade lite på riktigt. Det var det. Och eftersom jag hade alla tre med mig så fick alla tre köra slalom.

Krut är Krut och kommer alltid vara Krut.
Cross har en väldigt lång "startsträcka" vilket innebär att det tar många repetioner innan hon kommer igång ordentligt. Jag är ju van att träna kort och intensivt för att inte vinthundarna ska tröttna, så det känns väldigt ovant och konstigt. Men man lär sig alltid nåt nytt! Hon är inte osmart, men det är som att hon måste komma på att vi har kul ihop. Cross funkar egentligen väldigt mycket bättre ihop med sin husse, men han är upptagen just på onsdagar. Ska se om jag kan be honom träna lite på andra dagar kanske. Eller bygga upp en liten bana hemma. Slalom har jag ju iaf.
Aska då? Jag sparar det bästa till sist! Jag har trasslat så länge med Krut och hans slalom att jag har glömt bort hur enkelt det kan vara. På bara ett fåtal repetioner har hon köpt konceptet rakt av. Jag blev ju helt chockad på en liten inoff för några veckor sen där jag hade planerat och räknat med att få visa henne genom slalom, bara så vi tog oss runt, men hon hade helt andra planer och helt enkelt bara satte slalom. Vem har lärt henne det?! Så vi tränar vidare lite med bågar för ingångarnas skull, men hon är ju bara så himla grym! Så förbannat jävla synd på hennes kropp! För jag märker av att hon blir lite motvillig till för mycket hoppande. Slalom går bra, men även det tränar jag oerhört sparsamt. Min förhoppning är att hon ska klara av några få tävlingar per sommar, men fortsätter hon att reagera på hoppen så kommer jag såklart sluta. Hon är dock bättre och sämre i perioder så det är lite dagsform som gäller. Huvudsaken som jag ser det är att jag håller mig lyhörd och uppmärksam och tar de rätta besluten. Inte alltid lätt att veta vilka de är, men jag gör mitt bästa.

 


Aska till Strömsholm

Jag bokade en tid på Strömsholm, där Aska röntgades vid 8 månaders ålder och där det då framkom att hon har pålagringar i ryggen. Jag tänkte att det var smidigast att ta det där de hade tidigare uppgifter att jämföra med. Jag ville nämligen veta hur det har förändrats nu när hon snart fyller 4 år. Min tanke var att det kanske kan ge en hint om hur ont hon egentligen har och vilken belastning hennes kropp tål. Jag var tydlig med att jag inte var intresserad av fler utredningar eller ens undersökningar, då inget nytt kommit fram under alla turer som varit hittills. Och det är många!
Jag var ändå tvungen att träffa en "specialist" som konstaterade att ja, Aska visar smärta över ryggslutet och i höfter. Precis där hennes artros sitter. Inget nytt under solen alltså. Hon talade om att vi nog borde höra med Agria ifall de godkänner en röntgen innan vi gör en. Så förfrågan skickades och vi väntade. Och väntade. Och nej, det ville de ju inte bekosta eftersom Aska röntgades vid 8 månaders ålder och det tydligen räckte så. Jag har inte en aning om hur specialisten uttryckte sig, då det var hon som begärde röntgen, men hon var synnerligen ointresserad av oss när vi var där kändes det som. Och eftersom jag inte har (eller är så sugen på att lägga ut) en sisådär 8000:- så åkte vi alltså hem igen. Men fick såklart ändå betala 1700:-. För absolut ingenting. Den enda som var lite hjälpsam var sköterskan. Hon lyssnade och fattade varför jag var där. Specialisten (jag skulle kunna skriva veterinären, men man betalar tydligen mycket mer för en specialist, som jag aldrig begärde att få träffa) ville mest ordinera koppelvila och smärtstillande. Precis som alla andra 8239057 veterinärer vi träffat. Vilket aldrig har hjälpt. Så det var ett givande besök. Inte.

Jag överväger dock att skrapa ihop de där 8000:- själv då jag fortfarande vill veta hur hon ser ut i rygg och höfter idag.

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«maj 2018»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Februari
 •    Januari
 • 2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012