Ett riktigt hundliv

Blogg

Trasiga lilla Aska

Efter en veckas semester med bilande i Estland med alla 3 hundar så hade jag anmält Aska till en kapplöpningstävling i Åkersberga när vi anlände till Sverige igen. Men efter allt promenerande i framförallt Tallinn så var hennes kropp för förstörd så hon klarade inte besiktningen. Låter nog värre än det var, men hon gick inte rent på höger bak, som vanligt. 

Så nu blir det vila och rehabilitering. Igen.  


Cross ställs ut.

Utställning med Cross på Örebro BK.

Superfin kritik och domaren kom till och med fram och sa att om det inte vore för öronen hade hon gått vidare. Dessa jävla collieöron!  Nu ska matte öva på knäsittande collievisning (Cross vill gärna ha ögonkontakt och det är klart öronen står som paraboler om man tittar uppåt hela tiden) och så hoppas vi på att få stå i medvind. 

”Utmärkt helhet. Välskuret, feminint huvud. Lätta öron. Bra hals, rygg och kors. Harmoniska vinklar. Bra ben och tassar. Jämna, effektiva rörelser. Bra hårlag, bra temperament.”
- Excellent


Nosework TEM med Aska

Ikväll har jag och Aska (samt Askas uppfödare och syster) varit i Askersund och tävlat i Nosework. Idag var det Fordonssök på schemat. De första två söken var på gamla vagnar i ett vagnslider. Himla mysig miljö och kul idé.  

Första söket satte hon klockrent, även om jag var lite feg och lät henne söka genom hela vagnen trots att hon markerade tidigt. Men vi blev godkända.

Andra söket klantade jag till det, hon markerade fint men jag var inte snabb nog att säga 'Markerat' vilket gjorde att hon sökte vidare och då vågade jag inte säga nåt trots att jag visste var gömman var för jag visste inte hur det skulle dömmas. Så där blev vi inte godkända.

Tredje söket var på en vanlig bil. Till det söket hade jag bestämt att inte fega ur utan säga till så snart hon markerade och det gjorde vi skitsnyggt! Godkända.

Fjärde och sista söket var på en liten trädgårdstraktor. Där hittade hon aldrig gömman, hon var i närheten men markerade aldrig så jag kunde säga nåt så det söket klarade vi inte.

En miss av Aska och en av mig med andra ord. Men en härlig kväll och nya erfarenheter!

 


Aska fyller 4 år!

35051407_10214564617462177_1667483471708160000_n

 

Idag är ingen vanlig dag - för idag är det älskade Askas födelsedag!  
Jag kunde inte fått en bättre hund. Arbetsvillig, allround, genomsnäll, vacker, gosig, omtänksam och alltid lika glad, trots att livet varit ganska orättvist mot henne. 
Tänk så mycket vi har lyckats med på de här 4 åren och tänk hur mycket mer kul vi har framför oss! 


Grattis min finaste Idomic’s El Moni Maker! 


Cross går MH

Idag har Cross fått känd mental status. 

Jag skulle nog säga att resultatet var ungefär vad jag väntat mig. Inte speciellt social men kunde tänka sig att leka lite. Fanns viss jaktlust, ingen direkt nyfikenhet. Rädd för skrammel men inte lika rädd för overall. Hon fattade att spökena var folk och det enda jag nog egentligen tycker var lite missvisande var att hon fick en trea på skott. Inte för att hon reagerade på skotten utan för att hon vägrade leka då. Det var typ 30 grader varmt och hon var helt färdig vid det laget. Så hon totalvägrade att leka hur mycket vi än försökte. Jag vet inte om det var därför han inte kunde bedöma skotten? För i mina ögon (och jag menar inte att försköna nåt, jag har en rädd hund med många brister, men skott har hon aldrig brytt sig om) så rörde hon inte en min över själva skotten. Hon var ju lös och stod där hon stod och det enda hon gjorde var att titta upp lite i träden, hon blev varken hispig eller nervös. 

Men nu är det gjort och det var lika spännande som alltid!


Cross får ett kvalificerat resultat i Fortsättningsklass!

Tävlat rally med Cross idag. I första rundan var matten lite nervös och blev den där strikta tävlingsdjävulen jag glömmer bort att jag är ibland. Det resulterade i en hund som helst ville gå hem och 71 poäng. Vi hade dock klarat oss om hon inte hade gått på fel sida av en kon (-10) så poängen var bättre än väntat! Snäll hund som gör det hon ska även när hon helst inte vill. 


Till andra rundan skärpte jag till mig och vips så hade hunden kul igen. Och när hunden har kul får vi till 96 poäng av 100 möjliga. 

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«juni 2018»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Februari
 •    Januari
 • 2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012