Ett riktigt hundliv

Blogg

Målsättningar 2019

Då ska vi se om jag har lyckats utarbeta nån form av plan för kommande år.

 

Krut:

Vi harvar vidare med agilityn. Både individuellt och med laget hoppas jag. Nu kommer det däremot bli ett litet uppehåll, hur länge återstår att se. Då jag är gravid så börjar det bli tungt att springa och jag har inte en aning om när jag är i form igen. Förhoppningen är ju att kanske kunna göra nån start i sommar, eller iaf i slutet av sommaren. Men vi får se. Det får bli som det blir med den saken. Jag hade gärna låtit honom springa med sin husse om han hade gjort det, men Krut springer inte med nån annan än mig, så vi får väl vänta lite till på det där diplomet. 

 

Aska:

Eftersom agilityn inte är det bästa för hennes kropp och jag troligtvis inte kommer vara i toppform i år, så får vi väl se om det blir nån start alls. Blir det så blir det. Annars får vi väl helt enkelt satsa på andra saker, som funkar bättre för oss båda i år. Jag kommer fortsätta försöka komma med på så många NW tävlingar jag bara kan. Saker och ting kommer såklart att förändras med ett barn, men jag har inte en aning om hur så jag får planera utifrån det jag vet nu och så får det bli som det blir.
Jag börjar även äntligen känna ett sug efter att ge mig på Avancerad klass i rallylydnaden. Så det är inte omöjligt att vi tar tag i det i år! Målet är väl i så fall att komma igång med träningen och kanske få till en start. Blir det mer är det en bonus. 
Utställning kommer det bli om det finns nån i närheten och hon känns mjuk nog, men jag har inga direkta mål där. 
Jag hoppas att vi kan få till några starter i rundbana i år, men det hänger helt på hur hon känns i kroppen, och på hur mycket tid jag faktiskt kommer ha. Om inte annat så siktar vi på hemmaklubbens tävlingar iaf! Eller ja.. kanske inte den i vår. Då är jag nog ganska nyförlöst. Men nåt ska vi väl få till!

Hm.. Nosework, agility, rallylydnad, utställning och rundbana. Ja, det är väl det vi sysslar med.

 

Cross:

Lilla fåntrattscollien då? Ja, jag vet inte. Jag hade ju så grandiosa planer för henne. De har minskat något, men självklart har jag målsättningar även med henne! 
Agility tror jag att hon kan bli grym på, men jag ska se om jag kan lyckas övertala hussen att grundträna lite nu när jag inte kommer kunna röra mig så bra. Hon går ju så otroligt mycket bättre ihop med sin husse än med mig egentligen. Så de hade nog kunnat komma långt! Men jag måste nog ändå säga att målet är en officiell start. Kanske lite högt satt, men jag har ju hela året på mig.   Och hon tycker det är skoj och kan de flesta hindren, om än inte jättesäkert.

Jag kommer nog inte kunna låta bli lydnaden heller. Startklass ska vi väl banne mig klara av! Jag måste bara lägga om träningen lite. Jag kommer dock lägga det på is en tid då jag har anmält oss till både kurs och privatlektioner inför brukslydnaden. Jag har kommit fram till att vi behöver hjälp. Hon har kapacitet, bakom sin osäkerhet. Jag vill kunna få fram den! Men jag vet inte hur, så jag har vänt mig till nån som har mångdubbelt med erfarenhet och kunskap än jag. Jag hoppas det ska ge oss det vi behöver! Jag tänkte försöka klara av det innan förlossningen. Jag tänker att lydnad inte är så extremt fysiskt ansträngande för mig, men vi får väl se. 
Och sen hoppas jag att vi kan plocka upp där vi slutade. Lydnad går ju ändå att få till med ganska små ytor och medel. Så får vi se hur vi får till bruksmomenten. Nåväl. Man måste ha mål!

Vi ska även ta sista resultatet i Fortsättningsklassen! Innan förlossningen har jag tänkt. Men det är lite ont om tävlingar i närheten som går ihop med mitt jobb. Och förut så var min tanke att vänta med Avancerad klass och satsa på lydnad och bruks istället. Men jag har ändrat mig lite där och tänker att all träning är bra för oss, oavsett om vi kommer till start eller inte. Det känns inte nödvändigt, men träna lite mer rally kanske vi kommer göra iaf. Vi får se. Jag har iaf fått tillbaka suget lite som sagt!
Jag har även tänkt ställa ut henne. Kanske eventuellt se om jag kan få nån att göra det åt mig. Hon har potential. 

Men agility, bruks, lite rally och eventuellt lydnad, samt utställning. Ja, vi ska nog få det här året att gå oxå. 

 


 

 

 

För egen del då. Ja, det här är nog det osäkraste, mest svårplanerade året nånsin. Jag ska få mitt första barn och har inte en aning om hur jag kommer må av det eller hur mycket det kommer att påverka eller förändra mitt liv. Jag fattar såklart att det är MYCKET, men i övrigt går det inte att föreställa sig. Jag hoppas och tänker att jag ska kunna fortsätta göra det jag älskar, kanske bara på ett annat sätt, eller med lite mer hjälp. Jag försöker tänka att det löser sig och att det blir vad man gör det till. Men jag kanske inte VILL ut och tävla med ett barn. Jag kanske får helt andra prioriteringar. Jag kanske inte orkar. Jag har inte en aning, det kan bara tiden utvisa. Det ska bli spännande att läsa summeringen nästa årsskifte. 

 

 

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«januari 2019»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
2021
2020
2019
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012