Ett riktigt hundliv

Blogg

Tankar

Jag och Cross påbörjar våran tävlingslydnadskurs i bruks på lördag och jag har fått i läxa att fundera lite över hur jag tänker angående träning och tävling. Jag var iväg på en privatträning för samma instruktör, för att hon skulle få se oss och veta lite hur jag tänker och för att vi skulle se om vi platsade på kursen. Och där fick jag med mig just det; att fundera på varför jag har såna orimliga krav på mig själv och varför jag har helt andra krav när det kommer till lydnaden mot rallyn. Rallyn tar jag mer med en klackspark och tänker typ "går det så går det". Men i lydnaden vill jag att allt ska vara perfekt. Vad kommer det sig?! Jag vet inte själv. Värdesätter jag lydnad högre? Har jag en förlegad bild av hur lydnad ska vara och se ut? Bryr jag mig om vad andra tycker om mina prestationer? Jag kommer inte fram till nåt klockrent svar. Det enda jag vet är att jag måste ändra på mitt tänk. Att jag måste försöka se på lydnaden på samma sätt som rallyn. Men jag tror nog att jag är lite på väg. För jag har ju startat Aska utan att vara helt klar, och då tänkte jag typ "går det så går det, så länge vi har kul". Men å andra sidan, under tiden vi satt där och väntade på våran tur så pratade jag med lite allt möjligt folk och ingen var ju klar, alla var nervösa, det lät som nybörjare hela bunten och ändå gick alla in och var skitduktiga. Är det därifrån mina krav på mig själv kommer? Att hela atmosfären runt lydnaden är helt annorlunda än i rallyn.

Jag har iaf fått en helt annan och ny insikt, när det gäller den lilla blå hunden. Jag har ju nånstans varit lite besviken på henne, att hon inte lever upp till mina krav och förväntningar. Utan att gå in på varför, men litegrann delvis efter privatlektionen så har jag iaf värderat henne annorlunda. Hon är speciell, ja. Hon är ganska svår, ja. Men hon är oxå fantastiskt rolig och arbetsvillig. Det gäller bara att hitta vad som funkar för oss. Och försöka att ställa kraven utefter hennes förutsättningar. Det har gett mig en ny inställning till henne och och våran framtid. Det känns bra. 

Det här inlägget blev mest svammel, men jag kan lika gärna fundera via text, det kan vara intressant att läsa längre fram och se hur det har gått för oss då. 

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«februari 2019»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
2021
2020
2019
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012