Ett riktigt hundliv

Blogg

Sammanfattning 2019

Då var det dags för den årliga sammanfattningen och planerandet av nästa år. Vi börjar med sammanfattningen:

 

Krut

Målet var att köra vidare med agilityn, i den mån det skulle funka med graviditet och barnafödande. Och det blev inte många starter alls, 5 lopp fick vi till i slutet av sommaren.
Men på de 5 loppen så lyckades vi plocka våran fjärde pinne i Hopp!!! Så nu har vi bara en liten ynka pinne kvar i den klassen.   Förutom pinnen, som dessutom var våran allra första vinst nånsin så kom vi i mål i ett lopp till, som fyra. Resterande tre lopp var disk. Rätt ok statistik i år igen, vi kanske ska hålla oss till 5-10 lopp per år. 

 

Aska

Det blev inte ett jätteaktivt år för lilla Aska. Hon gjorde 2 starter i agilityn och kom i mål i ett av loppen, på sista plats. Hon är grym att springa agility med, jag fattar inte hur hon kan så mycket när vi aldrig tränar?! Hennes största problem är den långsamma matten hon måste dras med. 
Inte en enda start i varken lydnad, rallylydnad eller nosework blev det. NW anmälde jag till många tävlingar, men kom inte med på en enda. Verkligen jättetrist. Lydnad och rally var jag helt enkelt inte sugen på/hade tid till. Vi ställde heller inte ut nåt. 
Däremot så blev det hela 3 starter i kapplöpning i år! Två lopp på hemmabana och ett på Åkers Kanal. Hon vann ena loppet och kom trea och fyra i de andra två. Hennes klassningar åker lite upp och ner med så få starter tyvärr men hon kämpade fantastiskt i alla lopp och jag är så stolt över henne och glad att hon kan göra det hon älskar mest.

 

Cross

Då ska vi se vad det blev för den lilla blå hunden. Framförallt så gick vi inte bara en, utan två brukslydnadskurser! En innan jag födde barn, sen en till till hösten. Båda för Prickis. Det gav oss hur mycket som helst!

Vi började året med att åka hela vägen till Skillingaryd för att kunna göra en dubbel start i Fortsättningsklass. Där lyckades vi ta sista resultatet för att få RLD-F!
Vi har även startat i lydnad igen, två gånger. Med usla resultat. 117 och 135 poäng. Men poängen kvittar egentligen, största problemet var känslan. Den var kass. Men vi kämpade på och jag utarbetade nya planer och vi tränade vidare och träningstävlade, allt för att kunna starta i brukset med en bättre känsla. Och i år var äntligen året då vi debuterade i bruks! Appellspår. Med 186 poäng och en fantastisk känsla!   Ja, vi inte bara debuterade, vi vann hela skiten. Det var sista tävlingen för i år så det kändes underbart att få sluta på topp.
Brukset är det jag har satsat mest på i år, men inte bara appellspåret utan även Patrull. Vi har gått kurs även i det samt tävlat KM.
2019 blev även året då vi debuterade i agility! 5 starter fick vi till, ett lopp i mål med en del fel. Jag valde att testa lite även om inte slalomet är helt klart.. Jag tycker det gick över all förväntan. 

Så man får nog säga att jag höll planen rätt bra den här gången. Det blev ingen utställning men resten fick vi till. 

 


 

 

 

För egen del så blev det mer tävlande än jag trodde. Jag får nog säga att det var längesen jag var så här aktiv, med massa kurser och tävlingar! Fördelen med att vara mammaledig, man hinner ju med grejer. Iaf när man har ett snällt barn. 

 

Länk till årets planering: http://www.aktiva.familjehundar.se/?dtc=2019-01&dts=2019-01-13

 

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«november 2019»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
2021
2020
2019
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012