Ett riktigt hundliv

Blogg

Målsättningar 2020!

En något sen planering, men här kommer den:

 

Krut:

Vi fortsätter att satsa på agilityn. Den där sista pinnen i hoppklass SKA vi ta! När det är gjort kommer jag nog sluta helt att tävla hoppklass med honom. Jag tror inte att vi kommer lyckas ta 4 pinnar i agilityklass innan han går i pension, men för att spara lite pengar så kommer han nog bara få starta i agilityklass så får Aska starta i hoppklasserna. Sen hoppas jag att vi får till nån/några fler lagstarter oxå!
Egentligen har jag inte så många fler mål med honom, men så råkade jag anmäla oss till en Freestylekurs nu under vintern och ja... vem vet? Han är ju trixkungen och älskar det så länge jag har godis. Om han klarar av pressen att tävla och om det verkligen är nåt för mig återstår lite att se.. Men man ska aldrig säga aldrig!

 

Aska: 

Allt är ganska beroende av hennes kropp och vad hon klarar av, men jag tänker iaf testa tävla lite lydnad. Målet är diplom i Startklass. 
Rally är jag fortfarande väldigt osugen på så där har jag inga mål. Gör vi debut i Avancerad klass så gör vi, men jag tror ärligt talat inte det.
Jag fortsätter att försöka komma med på NoseWork tävlingar men det verkar ju halvt omöjligt. Vi får se hur det går. 
Nåt rundbanelopp ska vi väl få till, iaf på hemmabanan om inte annat. I år kommer hon få gå som veteran och köra sprint om jag vill. Nu tror jag ju att hon hade varit starkast på medel om hon hade varit hel, hon är inte jättestartsnabb, men kanske testar vi sprint, annars fortsätter vi på kort distans. Jag tror kanske detta blir Askas sista år på rundbana.. Men det är inte bestämt det heller. 
Jag tänkte faktiskt försöka träna lite, lite mer agility i år om hon känns fin. Lite mer distanshandling. För hon är så rackarns snabb och jag är helt chanslös! Så vi får nog flest fel för att jag inte är i närheten av där jag bör vara för en snygg handling. Klarar hon sig lite mer själv så kanske vi lyckas nåågot bättre. Hon kommer inte tävlas överdrivet mycket i år heller, men hundrackarn har ju sån potential! 
Sen tänker jag bara att om jag går vidare med Freestylen på Krut så är det inte otänkbart att jag testar det med Aska oxå.. Men annars har vi ju att göra ändå.   
Jag skulle inte tro att jag ställer ut henne nåt. Kanske om Whippetklubben har sin utställning de brukar ha i Karlskoga. Tror inte hon går bra nog för att det ska vara värt det. Men återigen - vi får se!

 

Cross:

Med Cross kommer jag framförallt satsa på brukset och agilityn. I bruks har jag tänkt försöka tävla i både spår och patrull. Och det är så mycket att träna in, på både lydnaden och specialen att jag nog inte kommer ha tid med så mycket annat. Förutom agility då. Men det är så totalt annorlunda så jag tror det kan vara bra att bryta av med det.
Jag tänkte även försöka mig på nån eller fler utställningar. Jag är inte så bra på det, men hunden är snygg så det känns bortkastat att inte visa henne åtminstone nånstans!
Och apropå det så tänkte jag även göra MT på henne i vår. Då ingår ju även exteriörbedömning. Den är jag inte det minsta orolig över, det är det mentala som är största problemet.  Men nu har hon mognat mer och jag kan tycka att det är kul att se hur hon reagerar även om hon blir underkänd.

Återigen så har jag en hel del att stå i i år! Agility med alla 3, sen främst bruks för collien och lite av varje för Aska. För egen del ska jag väl mest försöka ha tid och råd med allt. Och ett mål är även att bli i bättre form. Både fysiskt och psykiskt.   

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«mars 2020»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
2021
2020
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012