Ett riktigt hundliv

Blogg

Lydnadstävling för Aska

Idag har vi varit och tävlat i lydnad, min lilla whippet och jag. Och vi hade verkligen jättekul! Jag var supernervös (som alltid) innan vi skulle in, men så tänkte jag: äh! det kan inte gå sämre än med collien! 

Jag har framförallt lagt fokus på att träna på att göra henne trygg när jag lämnar henne (hon har gärna smugit efter mig) och på att apporten ska vara rolig. Det är nog ärligt talat det enda vi har tränat ordentligt på. I övrigt så har jag väl tänkt "att hon kan" gå fot och sitt och ligg och hopp oah allt det där. Så här med facit i hand hade vi kanske behövt träna liiiite på helheten och fler moment oxå..   

I linförigheten var hon lite seg i starten och inte helt med i första svängen, men sen kom hon på vad vi gjorde och då var hon tvungen att säga MMMRRRRWWWWWW! för att tala om för alla att hon kan och har jättekul! Avslutet blev inget alls för sista halten var typ en meter ifrån publiken och hon kunde inte alls koncentrera sig utan stod bara och viftade på svansen åt dom och undrade vad dom gjorde där och vad dom ville henne. 

Inkallningen gick kanon, hon satt kvar så tryggt och snyggt och kom i 800 knyck ungefär när jag ropade. Vi fick lite avdrag pga att hon stannade med mig som stoppbock.. Hrm. 

Hon la sig på sättandet.

Apporteringen är jag oxå suuupernöjd med. Hon satt kvar tryggt och snyggt, sen var det full fart till apporten som hon på nåt sätt tog ett varv runt i greppandet, (men hon tog med sig den!) och så full fart in till mig, där vi inte har tränat ordentligt på avlämnandet så vi fick lite avdrag igen, men vilken glädje och fart!

Fjärren gick lite långsamt, men jag är nöjd. 

Hoppet nollade vi och jag blev jättechockad. Hon har aldrig gått förbi hindret nånsin förut, men så hade de ett hinder som ingen av oss sett förut. Jag antar att det var därför, eller så har hon ont?

 

Sammanfattning då: jo, de flesta avdragen fick vi pga lite slarv (jag har inte varit petig alls) men framförallt pga att hon la sig ner på nästan varenda sitt. Hon gjorde exakt samma när vi började med rallylydnad, då hade hon ett slags sittligg som var väldigt svårbedömt, vilket av det hon egentligen gjorde. Vi lyckades ju träna bort det då så det är bara att ta tag i igen. Men allra först så ska hon på en undersökning hos fysioterapeut. Jag tänker inte kräva sättanden förrän jag vet säkert att det inte gör ont att sitta ner. Sen ska vi träna mer på allt och anmäla oss igen! För vi hade fan skitkul och med den här hunden har jag ju en chans att lyckas i lydnaden! 

 

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«mars 2020»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
2021
2020
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012