Ett riktigt hundliv

Blogg

Hälsokontroll hos fysioterapeut

Jag vill gärna kolla alla mina 3 hundar innan tränings och tävlingssäsongen drar igång ordentligt och så även i år. Cross var ju där för en tid sen, pga hälta. Förutom hältan som försvann på ca 2 veckor så var hon i fin form. Så nu var det whipparnas tur.

Aska var först ut. Hon hade lite träningsvärk från igår vilket är fullt förståeligt, men kändes i övrigt fin. Amanda på Working Dogs Rehab tyckte det var lite svårt att tolka Aska rätt då hon har många smärtsamma minnesbilder och erfarenheter i bagaget och därför reagerar även innan det gör ont. Men hon visade ärlig smärta i slutet av ryggen och bäckenet. Som väntat med andra ord. Det är ju där hon har sina pålagringar. Men vi kom ändå fram till att Aska mår bäst av att fortsätta röra på sig. Och hellre kontrollerat på exempelvis kapplöpningsbanan än tokrejs i skogen, som det blir annars. Aska har jättemycket energi just nu så hon kommer att göra av med den på ett eller annat vis oavsett. Jag ska däremot försöka bli bättre på att lasra henne och vi fick med oss övningar hem som ska stärka henne. 

Hon tittade även på Askas sättanden. Så jag vet om jag kan bråka med henne om det, eller om hon har ont och ska få slippa. Efter en massa sättanden hit och dit så kunde vi konstatera att Aska helt enkelt sätter sig på sin svans ibland.   Och det tycker hon är obekvämt och ibland reser hon sig, ibland rättar hon till sig, ibland sätter hon sig snett, allt beroende på hur den viftande svansen hamnar. Haha, vem kunde ha trott?! Väldigt svårt att göra nåt åt, men lägga sig ner ska man ju inte behöva göra iaf, så nu vet jag det och vi kan jobba på att sitt är sitt och inget annat.   

 

Sen var det Kruts tur. Där var jag faktiskt inte speciellt orolig. Han har visserligen fyllt 9, men jag har inte märkt några konstigheter på honom. Han är med som vanligt på ridturer och tävlas i agility osv (när tävlingarna nu kommer igång igen) Jag har tyckt att han känns lika outtröttlig som alltid. Men det visade sig att jag hade fel. Vilken tur att vi gick dit! Krut hade ont i ryggen. Han skadade sig ju som riktigt ung, i en disk i ryggen. Det var lång rehab men till slut blev han friskförklarad och har inte visat nåt på de kontroller vi har varit på sen dess. Han har varit stark och fjädrande i ryggen. Men idag visade han som sagt smärta. I samma område som han skadade. Och Amanda förklarade för mig att han troligtvis har tappat i muskelmassa, helt enkelt pga sitt åldrande, och därför inte är lika stark i ryggen som han har varit. Det gjorde så ont att få svart på vitt att min bästis börjar bli gammal! Krut har varit en farbror sen han fyllde 2, så det är svårt att förstå att han börjar bli gammal. För rent fysiskt har han hängt på precis som vanligt. Jag har tyckt att han har blivit lite smalare och tyckt det varit märkligt då han har ätit (lika dåligt) som vanligt. Men nu förstår jag ju att det är musklerna som börjar försvinna. Han har aldrig varit biffig som Aska, så det är inte så tydligt på honom. Men han har alltid varit vältränad. Uthållig och senig. Nu är han mest mager och knotig. Men jag skulle inte tappa hoppet om honom än! Att han blir gammal kan jag inte göra så mycket åt, men även han fick övningar och nu ska även han lasras. Så jag ska försöka göra honom smärtfri. Vi satsar på att lyckas till sommarn! Jag har ju hoppats på att vi har några agilitysäsonger kvar iaf! Så vi kämpar på och så får det bli ett nytt besök lite längre fram igen. Älskade lilla farbror. Hur ska jag kunna hantera att du blir gammal? 

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«mars 2020»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
2021
2020
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012