Ett riktigt hundliv

Blogg

Målsättningar 2021

 

Då ska vi se hur planerna för 2021 ser ut då..

 

Krut:

Han fyller 10 i januari och får nog börja räknas som heltidspensionär.. Han är ju fortfarande frisk och pigg och jag kan inte påstå att jag har märkt några direkta ålderstecken på honom. Ibland kan han vara lite stel i ryggen om han har överansträngt sig, sen behöver han kissa lite oftare. Men fortfarande inget som förhindrar lite agilityutövning. Jag tänker att han kommer få fortsätta köra agilityklass så länge han känns fräsch. Fler planer än så har jag inte.

 

Aska:

Vi får väl se vad året, pandemin och hennes kropp bjuder på, men jag hoppas och håller tummarna att det kommer bli ett något mer normalt år, med lite tävlingar iaf. Och i så fall så vill vi köra främst rundbana och nosework. Men sen hade det varit himla skoj att få till ett Trippelpris på henne, en utmärkelse som Svenska Whippetklubben har. Det "enda" hon saknar är ett CK på utställning. Om man satsar på riktigt, låter henne simträna och sen åker runt på ett helt gäng utställningar så kanske vi kan lyckas. Är inte helt säker på att det går att få ihop med en 2-åring bara.. En 2-bent 2-åring alltså.. Men det är en liten tanke jag har haft... Vi får se. 
Sen tänker jag att hon väl får köra lite hoppklass om Krut ändå ska köra agilityklassen. Det hänger på hennes kropp, så vi får se. 
Och efter att ha läst en insändare i Whippetbladet om en hund som till slut blev rallychampion efter måååååånga starter så blev jag lite sugen. Man kanske helt enkelt bara ska mala på tills man lyckas. Jag har varit bortskämd med Aska. Hon har lyckats med det vi har gjort så lätt. Jag har inte behövt kämpa, som med Krut. Sen tröttnade jag på petet i rallyn, men nu har vi testat lydnad och det var inte riktigt för oss. Det hade ju varit urhäftigt att få till RLD-A och får vi till det kan vi klara Mästarklassen oxå. Det hänger lite på hur mycket jag väljer att satsa på Cross oxå. Jag har inte all tid i världen. Suget är stort och planerna många, vi får väl se vad som är genomförbart.  

 

Cross:

För Cross kommer det bli bruks och agility. Helst både spår och patrull. 2021 ska bli vårat år! Jag har egentligen inte mer än så. Sen kommer vi göra ett MT, SBK har utfärdat en generell dispens för hundar som fyllde 4 förra året, men inte kom med på nåt pga corona. Så vi har fram till sommaren på oss och i år ska vi väl lyckas! Ja, och så måste vi få till en exteriörbedömning och så kanske att jag ställer ut lite oxå.

 

Det var väl det. Pga att allt blev inställt i år så är suget enormt just nu och jag vill bara fylla all min lediga tid med hundträning/tävling och festivaler! 

 

 


Sammanfattning av 2020

Då kör vi en liten sammanfattning av coronans år, 2020.

 

Krut:

Mitt enda mål med Krut var att försöka ta sista pinnen i agilityns hoppklass och DET LYCKADES VI MED!  
Vi gjorde endast 2 starter på hela året, pga av att pandemin covid-19 satte stopp för det allra mesta. Nästan alla tävlingar under året ställdes in, men mot slutet av sommaren öppnade de upp för några få officiella tävlingar och en av dom var i min hemkommun så då passade jag på att anmäla Krut. I första loppet kom vi trea, med lite tidsfel men en fantastisk känsla och känslan höll i sig till andra loppet där vi dessutom lyckades nolla och ta femte och sista pinnen i hoppklass 1!!! Så nu kan han äntligen titulera sig AgHD1! 

 

Aska:

Jag hade inga supertydliga mål med Aska för 2020 och det var kanske lika så bra det. Det allra mesta har ju som sagt ställts in. Jag ville testa Startklass i lydnad och det gjorde vi faktiskt. En tävling inomhus innan pandemin drog igång ordentligt och sen två tävlingar utomhus på sensommaren. Hon vet vad hon ska göra, men är inte så sugen på att utföra det. Så vi får lite nollor här och där pga hennes inställning, men vi har testat iaf!
Sen blev det inget mer - ingen rally, ingen nosework, ingen agility, ingen utställning och ingen rundbana. Hon kändes superstark och fin i kroppen på våren och i princip hela sommaren. Men då var allt inställt. Sen blev det några få rundbanetävlingar, men då hade Aska såklart skadat sig igen. Så det enda vi har fått till är några få lydnadstävlingar och sen en himla massa rundbaneträning innan skadan. 
Och ett skarpt eftersök på skadeskjutet vildsvin - icke att förglömma!

 

Cross:

Cross startade inte i en enda gren i år.
Jag hade planerat in både MT och några apelltävlingar till våren, men innan vi kom till start så drog pandemin över landet och allt ställdes in. Så det blev inget med något av mina planer. 
Cross har däremot haft ett händelserikt år på ett helt annat sätt. Hon parades i somras och i augusti föddes 8 små underverk. Så även det var ju väldigt passande i corona-tider när vi ändå inte kunde göra nåt annat. 

 

Så det här har nog varit det mest händelselösa år nånsin i min hundhistoria...

En titel är verkligen inte fy skam, men jag hoppas innerligt att nästa år bjuder på lite fler tävlingstillfällen!


Skarpt eftersök på vildsvin

 

Igår fick vi vara med om en häftig grej, jag och Aska. Vid 22.30-tiden kom en förfrågan från grannen som är jägare. Han hade råkat skadeskjuta en gris och trodde att spåret skulle vara för svårt för hans egna hundar. Så han frågade om Aska kunde tänka sig att komma ut hjälpa till. Självklart svarade jag! Så det var bara att klä på sig själv och hunden, ta med sele och lina och bege sig ut i beckmörkret, snöstormen och snålblåsten.

Jag selade på strax innan skottplatsen för jag visste att Aska skulle börja jobba så fort hon fått vittringen i näsan. Mycket riktigt, hon drog bestämt iväg åt ena hållet och jägaren sa att han trodde att grisen gått åt andra hållet. Jag svarade att jag måste lita på min hund och följa efter och se vad hon vill kolla upp. Han skulle kolla lite åt det hållet han trodde grisen hade rört sig. Ni kanske kan gissa vem som hade rätt? 

Efter bara ett fåtal meter stannade Aska och nosade väldigt intensivt på ett blodspår som jag till och med såg med blotta ögat. Ropade åt grannen att vi var på väg åt rätt håll, sen gick det i kringelkrokvägar över ris och genom snår. En kort stund undrade jag vad vi höll på med, men då såg jag mer blod och tänkte återigen: Lita på din hund!

Och självklart, efter inte speciellt lång stund alls så hade hon såklart hittat grisen. 

Mot slutet av spåret, när Aska blev lite försiktig -aldrig rädd- men mer uppmärksam, började jag ju tänka att "shit, vad gör vi om vi går på en levande, skräckslagen gris som har ont?!" 
Som tur var så slapp vi det och allt slutade lyckligt, förutom för den stackars grisen då såklart. 

Jag är så imponerad av min lilla snabbmakaron som jobbar så bra och är så jäkla duktig! 

 

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«december 2020»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
2021
2020
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012