Ett riktigt hundliv

Blogg

Målsättningar 2013

Jag har inte ägnat det någon extrem tankeverksamhet, men har väl på ett ungefär klart för mig vad jag vill pyssla med detta året.

KNOX

Jag tänkte satsa på att plocka så många pinnar som möjligt i klass 2. Vi borde kunna ta oss upp i trean så småningom, men troligtvis inte det här året. Vi har en del kvar att träna på och jag har inte bråttom. Vi är inte tillräckligt duktiga för klass 3 än iaf. Jag har planerat att dra igång säsongens agility med att gå på ett collieläger i mars. Men jag är sjukt sugen på att tävla, så vi får väl se om jag hinner klämma in nåt innan... Det märks. 

Lydnaden då. Ja min plan är ju självklart att starta i ettan och allra helst plocka LP1 oxå. Jag hade inte tänkt göra det med Knox, men Henke vill gärna ha titeln på honom. Så jag tänkte att ja vafan, vi kommer nog behöva den träningen. Jag är nämligen inte ett dugg orolig över själva momenten, det jag däremot bävar inför är hur jag ska få honom att strunta i omgivningen och koncentrera sig på det jag ber honom om.. Så jag tänkte ägna resten av vintern åt att satsa på just störningsträning. Och ja, troligtvis resten av hans liv oxå för den delen.

Det är väl de tävlingsmålen jag har.. Sen tänkte jag fortsätta valla, delvis för att det är det absolut bästa sättet att trötta ut honom på och sen för att just den formen av sammarbete är svår att klå. Jag har till och med små, små planer på att skaffa egna får till sommarn. Men vi får se. Om jag har tid, råd och ork. Är dessutom rädd att jag skulle förstöra mer än göra nytta om jag försökte valla utan instruktör, eftersom jag inte kan nåt.

Tanken är oxå att han ska göra exteriördelen och förhoppningsvis få titeln KORAD. Jag tror dock inte att han kommer att plocka hem den. Hur fånigt det än kan verka så är tydligen öronen viktigare än att han är sund och jäkligt bra mentalt! Men, men.. Vi får se vad de säger. Jag har faktiskt till och med övervägt att testa på några inoff utställningar med honom i vår, bara för att få lite olika synpunkter på hur han ser ut. För skojs skull. Han kommer ju aldrig gå tillräckligt bra pga öronen, men kan va skoj att se vad de säger om resten.

Det är vad jag kan komma på just nu. Hussen har tänkt att gå en tjänstehundsutbildning med Knox till våren, så Collien kommer nog ha att göra även detta året.

 

KRUT

Ja, vad kan jag planera för mitt lilla svartkrut då? Svårt att säga då allt hänger på hur rehabiliteringen fortlöper. Men än så länge har han svarat så himla bra på den och visar inte längre smärta, vilket är huvudsaken! Han vattentraskar och tanken är att han ska göra det hela våren, i samband med utökad motion hemma. Det borde om inte annat resultera i att han kommer kunna ställa upp på ett gäng utställningar i år. Jag tänker vänta tills det är lite varmare och bättre Whippetväder, men sen är han förhoppningsvis tillräckligt rörlig för att kunna visa upp sig i ringen.

Vad det gäller saker som agility och kapplöpning så vågar jag inte hoppas på för mycket. Just nu känns det lovande, men man vet ju inte hur han reagerar när man börjar pressa hans kropp lite hårdare. Så vi får helt enkelt vänta och se!

Däremot borde han inte ha några större problem att klara av lite rallylydnad, så det tänkte jag faktiskt börja träna lite till våren. Även där väntar vi på att både han och vädret ska bli bättre.

Jag har även planer på att anmäla honom till ett BPH, vi får väl se om vi kommer med på nåt. Och hur han mår då.

 

I övrigt så hoppas jag att de båda får må bra och vara friska och fortsätta sprida glädje och kärlek i vårat hem.


2 kommentarer

Namn: Åsa
Tidpunkt: 2013-01-12 21:37
Kul med hemsida! Vad är BDH?

Namn: Maria
Tidpunkt: 2013-01-15 20:21
BPH = Beteende- och Personlighetsbeskrivning Hund.
Alltså som ett MH, fast utformat att passa alla raser. Det är nåt nytt som SKK har tagit fram.

 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«november 2023»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012