Ett riktigt hundliv

Blogg

Skarpt eftersök på vildsvin

 

Igår fick vi vara med om en häftig grej, jag och Aska. Vid 22.30-tiden kom en förfrågan från grannen som är jägare. Han hade råkat skadeskjuta en gris och trodde att spåret skulle vara för svårt för hans egna hundar. Så han frågade om Aska kunde tänka sig att komma ut hjälpa till. Självklart svarade jag! Så det var bara att klä på sig själv och hunden, ta med sele och lina och bege sig ut i beckmörkret, snöstormen och snålblåsten.

Jag selade på strax innan skottplatsen för jag visste att Aska skulle börja jobba så fort hon fått vittringen i näsan. Mycket riktigt, hon drog bestämt iväg åt ena hållet och jägaren sa att han trodde att grisen gått åt andra hållet. Jag svarade att jag måste lita på min hund och följa efter och se vad hon vill kolla upp. Han skulle kolla lite åt det hållet han trodde grisen hade rört sig. Ni kanske kan gissa vem som hade rätt? 

Efter bara ett fåtal meter stannade Aska och nosade väldigt intensivt på ett blodspår som jag till och med såg med blotta ögat. Ropade åt grannen att vi var på väg åt rätt håll, sen gick det i kringelkrokvägar över ris och genom snår. En kort stund undrade jag vad vi höll på med, men då såg jag mer blod och tänkte återigen: Lita på din hund!

Och självklart, efter inte speciellt lång stund alls så hade hon såklart hittat grisen. 

Mot slutet av spåret, när Aska blev lite försiktig -aldrig rädd- men mer uppmärksam, började jag ju tänka att "shit, vad gör vi om vi går på en levande, skräckslagen gris som har ont?!" 
Som tur var så slapp vi det och allt slutade lyckligt, förutom för den stackars grisen då såklart. 

Jag är så imponerad av min lilla snabbmakaron som jobbar så bra och är så jäkla duktig! 

 


Cross på KM

 
 
Idag har jag och Cross deltagit i klubbmästerskap på Degerfors BK. 🏆
Vi har tävlat i allt från agility, spår, specialsök, lydnad och rally till bevakning, uppletande, budföring och skydds! Snacka om allroundhund, även om resultaten var bättre i vissa grenar än andra. 😎 Jag är imponerad över hur mycket som sitter med tanke på att vi knappt har tränat på hela året och definitivt inte de senaste månaderna!
Vi placerade oss inte men fick ihop 132 poäng av 200 möjliga, vilket jag är mer än nöjd med.


Äntligen AgHD1!!!

 

Äntligen, ÄNTLIGEN tog Krut femte och sista pinnen i Hoppklass 1!

Vi åkte tvärs över sjön hemma och startade i två hopplopp. I första loppet var han klockren, han går så snyggt och säkert nu, ända tills han kommer på att han ju faktiskt är Krut och bara måste göra nåt omöjligt, för annars hade det ju inte varit han. Han gjorde så snygga byten och var så fin och följsam, tills han korsade halva planen bara för att säga hej till hinderfixaren...  Krut lilla Krut.. Det är just dessa påhitt som har gjort att det har tagit nästan 10 år att plocka 5 (6) pinnar! Det kostade oss 5,14 sekunders tidsfel och en första plats.. Han hade annars varit den enda nollan. Nu kom vi trea istället. Nåväl, nytt försök i lopp 2!

Och även där var han följsam och fin och jag fick ryta i lite när han sneglade på hinderfixaren igen, men han lyssnade och gjorde för en gångs skull som jag sa, heela loppet. Jamen se där, återigen enda nollan och den här gången resulterade det i en första plats och femte och sista pinnen i hoppklass! Glädjen var total. Samtidigt som vemodet kom över mig lite.. Sista pinnen... Vad ska vi göra nu då? Jag ser ingen anledning att flytta upp en 10-åring till klass 2. Vi har inget där att göra. Så jag hade redan bestämt att diplomet innebar pension. Meeeen, jag tror inte jag klarar det riktigt. Så jag har bestämt att vi fortsätter lite till i agilityklass 1, om det dyker upp tävlingar i närheten eller nästa år, när Cross ska ut på banorna ordentligt! Vi har 1 pinne i agilityklass och jag tror inte att vi lyckas ta 4 till inom hans livstid, men då har vi iaf nåt att kämpa för. Jag behöver det. Jag vet att vi kan tävla vidare i hoppklass 1, men det kommer inte att ge mig nåt. Och Krut ÄLSKAR balanshinder (dessvärre så mycket att han gärna tar dom 2-3 gånger per lopp) så vi har fortsatt kul i agilityklass 1 så länge han är fin i kroppen!

 

RLD-N RLD-F AGHD1 Skarnbro's Olé Olé,
det ni!


Cross' valpar

 

Idag har jag varit och hälsat på Cross och hennes gudomligt söta valpar! Jag ville ta med mig alla valpar hem, men mest mammahunden. Jösses vad jag saknar min collie! 


Cross har fått sina valpar!

 

Så har Cross nedkommit med 8 små underverk!

 


Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«oktober 2021»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
Krut 2011-01-27 - 2021-03-18
Krut 10 år!
Årets agilitywhippet 2020 (inoff)
Målsättningar 2021
Sammanfattning av 2020
Skarpt eftersök på vildsvin
Cross på KM
Äntligen AgHD1!!!
Cross' valpar
Cross har fått sina valpar!

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
collie
whippet

Arkiv
2021
 •    Mars
 •    Januari
 • 2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012