Ett riktigt hundliv

Blogg

Målsättningar 2020!

En något sen planering, men här kommer den:

 

Krut:

Vi fortsätter att satsa på agilityn. Den där sista pinnen i hoppklass SKA vi ta! När det är gjort kommer jag nog sluta helt att tävla hoppklass med honom. Jag tror inte att vi kommer lyckas ta 4 pinnar i agilityklass innan han går i pension, men för att spara lite pengar så kommer han nog bara få starta i agilityklass så får Aska starta i hoppklasserna. Sen hoppas jag att vi får till nån/några fler lagstarter oxå!
Egentligen har jag inte så många fler mål med honom, men så råkade jag anmäla oss till en Freestylekurs nu under vintern och ja... vem vet? Han är ju trixkungen och älskar det så länge jag har godis. Om han klarar av pressen att tävla och om det verkligen är nåt för mig återstår lite att se.. Men man ska aldrig säga aldrig!

 

Aska: 

Allt är ganska beroende av hennes kropp och vad hon klarar av, men jag tänker iaf testa tävla lite lydnad. Målet är diplom i Startklass. 
Rally är jag fortfarande väldigt osugen på så där har jag inga mål. Gör vi debut i Avancerad klass så gör vi, men jag tror ärligt talat inte det.
Jag fortsätter att försöka komma med på NoseWork tävlingar men det verkar ju halvt omöjligt. Vi får se hur det går. 
Nåt rundbanelopp ska vi väl få till, iaf på hemmabanan om inte annat. I år kommer hon få gå som veteran och köra sprint om jag vill. Nu tror jag ju att hon hade varit starkast på medel om hon hade varit hel, hon är inte jättestartsnabb, men kanske testar vi sprint, annars fortsätter vi på kort distans. Jag tror kanske detta blir Askas sista år på rundbana.. Men det är inte bestämt det heller. 
Jag tänkte faktiskt försöka träna lite, lite mer agility i år om hon känns fin. Lite mer distanshandling. För hon är så rackarns snabb och jag är helt chanslös! Så vi får nog flest fel för att jag inte är i närheten av där jag bör vara för en snygg handling. Klarar hon sig lite mer själv så kanske vi lyckas nåågot bättre. Hon kommer inte tävlas överdrivet mycket i år heller, men hundrackarn har ju sån potential! 
Sen tänker jag bara att om jag går vidare med Freestylen på Krut så är det inte otänkbart att jag testar det med Aska oxå.. Men annars har vi ju att göra ändå.   
Jag skulle inte tro att jag ställer ut henne nåt. Kanske om Whippetklubben har sin utställning de brukar ha i Karlskoga. Tror inte hon går bra nog för att det ska vara värt det. Men återigen - vi får se!

 

Cross:

Med Cross kommer jag framförallt satsa på brukset och agilityn. I bruks har jag tänkt försöka tävla i både spår och patrull. Och det är så mycket att träna in, på både lydnaden och specialen att jag nog inte kommer ha tid med så mycket annat. Förutom agility då. Men det är så totalt annorlunda så jag tror det kan vara bra att bryta av med det.
Jag tänkte även försöka mig på nån eller fler utställningar. Jag är inte så bra på det, men hunden är snygg så det känns bortkastat att inte visa henne åtminstone nånstans!
Och apropå det så tänkte jag även göra MT på henne i vår. Då ingår ju även exteriörbedömning. Den är jag inte det minsta orolig över, det är det mentala som är största problemet.  Men nu har hon mognat mer och jag kan tycka att det är kul att se hur hon reagerar även om hon blir underkänd.

Återigen så har jag en hel del att stå i i år! Agility med alla 3, sen främst bruks för collien och lite av varje för Aska. För egen del ska jag väl mest försöka ha tid och råd med allt. Och ett mål är även att bli i bättre form. Både fysiskt och psykiskt.   


Årets agilitywhippet 2019

 

Ingen fotobeskrivning tillgänglig.

 


Sammanfattning 2019

Då var det dags för den årliga sammanfattningen och planerandet av nästa år. Vi börjar med sammanfattningen:

 

Krut

Målet var att köra vidare med agilityn, i den mån det skulle funka med graviditet och barnafödande. Och det blev inte många starter alls, 5 lopp fick vi till i slutet av sommaren.
Men på de 5 loppen så lyckades vi plocka våran fjärde pinne i Hopp!!! Så nu har vi bara en liten ynka pinne kvar i den klassen.   Förutom pinnen, som dessutom var våran allra första vinst nånsin så kom vi i mål i ett lopp till, som fyra. Resterande tre lopp var disk. Rätt ok statistik i år igen, vi kanske ska hålla oss till 5-10 lopp per år. 

 

Aska

Det blev inte ett jätteaktivt år för lilla Aska. Hon gjorde 2 starter i agilityn och kom i mål i ett av loppen, på sista plats. Hon är grym att springa agility med, jag fattar inte hur hon kan så mycket när vi aldrig tränar?! Hennes största problem är den långsamma matten hon måste dras med. 
Inte en enda start i varken lydnad, rallylydnad eller nosework blev det. NW anmälde jag till många tävlingar, men kom inte med på en enda. Verkligen jättetrist. Lydnad och rally var jag helt enkelt inte sugen på/hade tid till. Vi ställde heller inte ut nåt. 
Däremot så blev det hela 3 starter i kapplöpning i år! Två lopp på hemmabana och ett på Åkers Kanal. Hon vann ena loppet och kom trea och fyra i de andra två. Hennes klassningar åker lite upp och ner med så få starter tyvärr men hon kämpade fantastiskt i alla lopp och jag är så stolt över henne och glad att hon kan göra det hon älskar mest.

 

Cross

Då ska vi se vad det blev för den lilla blå hunden. Framförallt så gick vi inte bara en, utan två brukslydnadskurser! En innan jag födde barn, sen en till till hösten. Båda för Prickis. Det gav oss hur mycket som helst!

Vi började året med att åka hela vägen till Skillingaryd för att kunna göra en dubbel start i Fortsättningsklass. Där lyckades vi ta sista resultatet för att få RLD-F!
Vi har även startat i lydnad igen, två gånger. Med usla resultat. 117 och 135 poäng. Men poängen kvittar egentligen, största problemet var känslan. Den var kass. Men vi kämpade på och jag utarbetade nya planer och vi tränade vidare och träningstävlade, allt för att kunna starta i brukset med en bättre känsla. Och i år var äntligen året då vi debuterade i bruks! Appellspår. Med 186 poäng och en fantastisk känsla!   Ja, vi inte bara debuterade, vi vann hela skiten. Det var sista tävlingen för i år så det kändes underbart att få sluta på topp.
Brukset är det jag har satsat mest på i år, men inte bara appellspåret utan även Patrull. Vi har gått kurs även i det samt tävlat KM.
2019 blev även året då vi debuterade i agility! 5 starter fick vi till, ett lopp i mål med en del fel. Jag valde att testa lite även om inte slalomet är helt klart.. Jag tycker det gick över all förväntan. 

Så man får nog säga att jag höll planen rätt bra den här gången. Det blev ingen utställning men resten fick vi till. 

 


 

 

 

För egen del så blev det mer tävlande än jag trodde. Jag får nog säga att det var längesen jag var så här aktiv, med massa kurser och tävlingar! Fördelen med att vara mammaledig, man hinner ju med grejer. Iaf när man har ett snällt barn. 

 

Länk till årets planering: http://www.aktiva.familjehundar.se/?dtc=2019-01&dts=2019-01-13

 


Knox 10 år!

Idag fyller han 10 år, världens bästa collie!  

 

Bilden kan innehålla: utomhus

 

KORAD Roxina's Cessna Conquest


Vintervila

Då var det avslutning på brukslydnadskursen oxå och collien ska få välförtjänt vintervila. Men jag har en plan för hur och när vi ska starta upp nästa säsong och längtar redan. 


Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«juni 2020»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Senaste inlägg
Kapplöpning
Hälsokontroll hos fysioterapeut
Säsongsstart på kapplöpningsklubben!
Ännu en lydnadskurs
Lydnadstävling för Aska
Målsättningar 2020!
Årets agilitywhippet 2019
Sammanfattning 2019
Knox 10 år!
Vintervila

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Arkiv
2020
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012