Ett riktigt hundliv

Blogg

3 timmars träning

Idag tog jag med mig collien till ridhusträningen, medans Krut fick göra sin husse sällskap i garaget. Jag längtar så tills jag kan börja träna med min lilla svarta stjärna igen! Fast just idag hade han nog inte fått följa med även om han hade varit helt frisk. -15 är ingen lämplig temperatur för en Whippet..

När jag kom till ridhuset så var det 2 andra tappra själar där förutom jag. Åsa hade lämnat en banskiss med superroliga övningar som vi hjälptes åt att bygga upp. Eftersom vi bara var tre stycken som körde så kunde man nöta lite mer och verkligen öva på vissa delar.

Knox är betydligt gapigare och har svårare att koncentrera sig i ridhuset, men jag har valt att strunta i det. Jag vet ärligt talat inte vad jag ska göra åt det ändå? Jag lägger honom ner när han gapar mer än vad han lyssnar, men i övrigt så bråkar jag inte om det.

Men bortsett från hans skällande då? Jodå, det var som sagt riktigt roliga övningar, där jag fick tänka till lite med handlingen! Han är rolig Knox. Kör man samma sak flera gånger så blir man tvungen att ändra sin handling efter hand, eftersom han lär sig vad han ska göra. Jag valde att dela upp den ena banan i tre delar så vi kunde nöta lite extra på svårigheterna innan jag körde hela. Jag fick även fin hjälp från de andra som var där så det kändes som en väldigt givande träning idag! Sen är det ju bara att inse att om jag ska få upp Knox i trean så måste jag bli mer fokuserad och målmedveten i min träning.. Nåväl, vi har kul tills dess iaf. 

Jag tränade även lydnad, både mellan agilityomgångarna och sen fick Knox ligga plats själv medans vi plockade in hindrena. Det gjorde han med bravur, helt tyst. Sen frågade jag Åsa om hon kunde tänka sig en platsliggning med nån av sina, så Knox får träningen med andra hundar, vilket är hans stora problem. Så han fick ligga bredvid Jack i 5 minuter och plötsligt så var han inte så tyst längre.. Han ligger iaf kvar. Men jag ska nog ta tag i det och träna in "hakan i backen" inför framtida tävlande. Kanske kan det hjälpa något iaf..

Sen är han lite lustig i sitt fotgående. Han är ganska duktig på att hålla position, men han har inte alls den kontakten jag skulle önska! Utom i långsam marsch.. Då går han nästintill perfekt! Men så fort jag trampar på lite mer så ser han ut som han är på promenad.. Funderar på att träna mer i långsam marsch och bara öka korta sträckor och försöka få honom att behålla samma fina kontakt även då.

Inkallningen var lika bra som alltid, men ju mer jag tränar desto saktare går det, så jag tror vi ska hålla oss till att helt enkelt inte träna det momentmässigt. Läggandet funkade knappt alls med godis, men med bollen fick han till några snygga snabba lägganden. Ståendet blir bättre och bättre. Fortfarande tydligt dubbelkommando, men det känns som att han börjar fatta vad det går ut på. Sen fick han apportera (alltså hålla i) sitt eget koppel och det har han blivit så himla duktig på!

Nu ska även Krut få sin beskärda del av uppmärksamheten samtidigt som jag passar på att vila min stackars misshandlade lekamen, jag ska nämligen slänga mig i soffan och mysa ner mig och Krut under en filt till en film, en av hans favoritsysselsättningar!

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«december 2012»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
  •    December