Ett riktigt hundliv

Blogg

Agilitykurs för Jenny Damm

Idag har jag och grabbarna varit i Falkenberg och gått kurs för Jenny Damm! Det har varit otroligt givande! Anledningen till kursen var en eldsjäl inom både agility och collierasen - Angelica, som anordnade en "uppladdningskurs" inför Collie SM som går av stapeln i helgen. Tanken var först att jag skulle gå med bara Knox, men sen kom jag på att jag ju åtminstone kunde fråga om Krut fick följa med oxå, lite som maskot om inte annat. Det var inga problem, av någon för mig helt outgrundlig anledning så var det få anmälningar! Lycka för mig och Krut!

Vi fick börja med att köra en uppmärkt bana på det sättet vi alltid har gjort, sen fick vi detaljerad hjälp med hur vi kunde förbättra oss. Det visade sig att jag var för sen i allt jag gjorde. Inte helt oväntat.. Min handling är usel, jag är ytterst medveten om det, jag vet bara inte hur jag ska göra för att den ska bli bättre! Jag har till och med märkt på Knox att han har börjat bli schysstare mot mig och väntar in mig istället för att spurta på som han gjorde i början. Det är väl till viss del bra, att han inväntar instruktioner, men det har gjort att vi har förlorat en hel del värdefull fart. Men med Jennys hjälp så kom oxå farten! När jag var på rätt plats i tid och kunde förbereda Knoxens väg så kom hans gamla fart tillbaka. Vilket flyt vi fick och vad bra det kändes! Nu ska jag bara lyckas ta med mig detta till mina egna träningar.. Jag måste verkligen försöka gå mer kurser för duktiga instruktörer, så vi får till det här. Knox har ju stor potential!

När det sen kom till Krut så var jag osäkrare. Jag har inte riktigt lärt mig vart jag har honom än och jag känner verkligen att jag inte alls hinner med honom! Det skulle visa sig att jag hade underskattat honom något enormt (och även mig själv, jag hann visst!)! Jag har ju bara tränat typ rakor och korta kombinationer. Vi fortsatte att hålla oss till ganska korta kombinationer, för att jag skulle få till alla byten och svängar osv, men Krut körde på som om han aldrig gjort annat! Gjorde avancerade byten, sökte hinder, var följsam och svängbar. Helt fantastisk att köra! Jag kan inte nöta övningar på samma sätt som med Knox, men å andra sidan behövdes det knappt. Det ska bli såå roligt att få komma ut och tävla den här lilla juvelen! Vi har ju det evigt strulande slalomet kvar, men på slutet av dagen så fick jag en del träningstips på hur jag ska jobba vidare med slalom och det känns riktigt bra! Nästa sommar, då lär vi bli farliga.

Jenny tyckte oxå att det var väldigt roligt att få se en så svängbar och följsam Whippet, de hon har träffat på har tappat motivationen så fort det har blivit lite trixigare. Detta kommer jag ta med mig och se till att belöna svängar med raksträckor och fart och fortsätta träna med den glädjen och den kravlösheten jag hittills har försökt hålla mig till. 

Jag är sjukt nöjd med den här dagen och båda våra fantastiska grabbar som är så olika och just därför så otroligt roliga att få nöjet att arbeta med! Jenny var en grymt bra instruktör som verkligen engagerade sig i var och en och var pedagogisk och samtidigt peppande. Jag lär gå fler kurser för henne och kan varmt rekommendera andra att göra detsamma!

DSC_8826

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«juli 2013»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012