Ett riktigt hundliv

Blogg

Collie SM - rallylydnad

Vi tillbringade natten hos Henkes föräldrar, som bor på västkusten, sen tog vi med oss husvagnen och drog oss ner mot Laholm och en camping där. Lämnade av husvagnen och åkte vidare till Laholms Brukshundklubb och Collie SM-invigningen!

Ganska snart därefter var det banvandring för Nybörjarklass i Rallylydnad. Jag skulle vara med med Krut och Henke med Knox. Banan kändes helt ok, bortsett från att 'läggande under gång' återigen var med.. Attans! Men jag övade på lite olika sätt att få ner hans armbågar innan röven och kände att vi nog hade en metod som kunde funka, så länge iaf. Sen gjorde jag inte så mycket mer innan vi skulle in. Vi hade ganska sena nummer båda två, jag var strax före Henke. Precis innan vi skulle in så lånade jag Knox och körde lite för att göra Krut "avundsjuk". Sen tog jag Krut och vi gick in. Det kändes väl ok, men inte alls lika bra som sist. Krut var okoncentrerad och inte alls lika följsam! Satte sig snett, gjorde det mesta lite segt och halvhjärtat. Det kändes ändå som att vi nog kunde bli godkända, för det var inga jättefel, han klarade till och med läggandet riktigt snyggt! Sen på allra sista skylten som var sitt - spring, så sa jag "sitt" och verkligen såg på Krut hur han tänkte.. sitt..? njaa... nä, jag skiter'it! Och så lade han sig platt. Där hade han tröttnat. På sista skylten! Ett enkelt "sitt"! Jaja, vi sprang av sen var det hussens tur.

Den här gången var han bättre på att förbereda collien, men han är ju själv så oerhört nervös att han gjorde fel redan på typ andra skylten. Knox skötte sig väl ok, gör som han blir tillsagd, men utan något direkt engagemang. De kom runt med några extra långa tankepauser för hussen vid skyltar där det funkar att stanna upp en stund.

Sen var det bara att vänta på resultaten. Jag kände att den sista skylten nog hade förstört chanserna för oss, men man vet ju aldrig. Henke var arg som vanligt när de var klara.

Det visade sig att Henke och Knox egentligen bara hade två 'fel övning' där Henke hade tappat huvudet en stund, sen var det väl nån 'nos' och nåt mer småfel, men de slutade på 76 poäng och godkänt resultat!

Det gick lite sämre för mig och Krut. Vi fick 65 poäng, bla -10 för fel övning på sista skylten då.. Men jag ska inte bara skylla på hunden för jag hade lyckats trampa bort sammanlagt -9 poäng genom att inte sätta ihop fötterna som jag skulle osv..! Sen hade vi en del nos och snett och bris osv.. Han var som sagt rätt ofokuserad och helt enkelt trött. Kanske inte helt konstigt med tanke på vad vi gjorde igår. Men då vet jag det oxå, Krut ska ta det jäkligt lugnt dagen innan tävling! Nåja, det är bara att bryta ihop och komma igen! Han är bäst oavsett!

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«juli 2013»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012