Ett riktigt hundliv

Blogg

Collie SM - agility

Dagen började vid 10 med agility! Idag var det min och Knoxs tur att tävla ihop.

Agilitytävlingarna på Collie SM är inofficiella. Det beror på att man annars måste tillåta alla raser att tävla och de vill inte riktigt ha det så stort. Så det slutade med att vi var typ 10 stycken som tävlade. Det var först en hoppklass 1 och sen en agilityklass 1. Sen gör de så att de fem bästa från respektive klass går vidare till ett finallopp som motsvarar en klass 2 bana.

Hoppbanan då. Den gick rent åt helvete. Knox hade glömt hjärnan i bilen och öronen måste ha varit fulla av vindbrus för det blev inte många rätt där. Vi hoppade ett år bak i tiden direkt. Efteråt så kollade jag på filmen som Henke hade filmat och då kunde jag ju se att jag var för sen typ överallt, vid varenda tänkt byte osv. Kanske inte helt konstigt att det blev fel då? Nåväl.. Ladda om till agilityloppet. Jag ville verkligen gå vidare till finalen!

Agilityloppet gick bättre, jag körde lite feghandling och Knox hade taggat ner något. Men så gick han ur slalom. Vilket han hade gjort i hopploppet oxå. Jag fattar faktiskt inte varför. Knox har ett jäkligt snyggt och säkert slalom, men inte idag tydligen. Så där fick vi 5 fel och förlorade så klart mycket tid. Vi kom ändå typ fyra tror jag så finalloppet var åtminstone säkrat!

Finalloppet då, det var en agilitybana klass 2. Det passar oss rätt bra, jag blir en bättre handler när jag måste anstränga mig lite. Och jag jobbade verkligen hela banan! Knox var nära att ta fel hinder vid flera tillfällen, men jag gav inte upp utan höll honom stenhårt. Jag vet ju att han kan, och jag ville verkligen visa alla andra det oxå! Sen kom vi till slalom och hundfan går ur - IGEN! Hade han inte gjort det hade vi vunnit, men som det blev nu så slutade vi på en andra plats! Inte helt fel med silverrosett på allra första SM'et!

Sen skulle det dröja en bra stund innan det var dags för prisutdelning. Så vi frågade när den skulle vara och fick svaret: inte före 16.00 iaf! Bra, då åker vi iväg och käkar lite. Sagt och gjort, vi åt och badade hundarna i havet, sen åkte vi tillbaka. Då visade det sig att de redan hade haft prisutdelningen och fotat på prispallen och allting. Kul. Jag blev inte så lite besviken! Nu hade vi sådan tur att både ettan och trean fortfarande var kvar så de ställde upp på nya bilder, men det lär ju inte vara de som hamnar i Colliebladet. Inte för att det är det viktigaste kanske, men jag tycker det var riktigt fult av styrelsen att inte hålla ord. Trots att en kompis, tillika vinnaren, faktiskt påpekade detta!

$SC_9011

Förutom agility så hade Svenska Collieklubben oxå ett medlemsmöte idag. Det har varit lite kaotiskt på senaste tiden med många som har varit väldigt besvikna på styrelsen och dess handlande. Jag tänker inte gå in på det här då jag inte vill uttrycka min åsikt i frågan. Men jag är glad att jag var där och hörde med egna öron vad som sades osv. Det ska bli intressant att se om nåt och i så fall vad som händer nu.

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«juli 2013»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012