Ett riktigt hundliv

Blogg

Collie SM - lydnad

Så, sista dagen på Collie SM och sista tävlingsdagen för Knox! Idag var det debut i lydnadsklass 1 som gällde.

Vi hade startnummer 3 och det började med platsliggning. Jag märkte direkt att han var alldeles för orolig på platsen. Jag vet inte exakt vad det var som gjorde det, att vi stod väldigt långt ifrån hundarna (skulle gissa på iaf 20 meter och inte 10), att jag fick skrivare och domare mellan mig och Knox, att en liten papillon reste sig och kutade till sin matte eller att jag helt enkelt inte hade förberett honom tillräckligt bra på vad som skulle ske, men efter att han hade gnällt, nosat och skruvat lite på sig så reste han sig. Min första reaktion var att säga åt honom att lägga sig igen. Han satte sig och jag frågade domaren vad han ville att jag skulle göra. Stanna där du, sa han. Det går nog bra det här. Vadå bra?! Han sitter ju! Men jag stod kvar och Knox satt där han satt. Efter en stund så lade han sig ner igen. Vi blev ju självklart nollade, men mitt i min oerhörda chock över att han reste sig (vilket ALDRIG har hänt på träning!) så kan jag ju åtminstone glatt konstatera att han inte hade i åtanke att störa någon annan hund. Alltid något.

Tandvisningen kom direkt efter och Knox satt så fint och viftade på sin glada svans. 10 poäng.

Sen var det bara att kliva av och värma upp inför start. För även om vi redan var körda (nollad platsliggning ger direkt 40 poängavdrag och det är max vad man kan förlora om man är ute efter ett 1:a pris) så ville jag självklart köra vidare och se vart vi står!

Resten av förberedelserna måste jag ha gjort någorlunda rätt för Knox klev in på planen med en fantastisk attityd!

Linförigheten gav oss 7 poäng. Han var fladdrig, lite sen, satte sig snett osv, men det kändes ändå som att han var med mig. Han dippade emellanåt, men han jobbade upp sig och kom tillbaka! Han sket inte bara i det. Kändes helt ok!

Sen läggandet. 7,5 poäng. Henke berättade efteråt att Knox hade varit väldigt seg och nästan satt sig innan han lade sig ner..

Inkallande - 9 poäng. Kommentaren var snett sitt, men jag kan tycka det var väl petigt.

Ställande - 9 poäng med kommentaren ett steg. Det vet jag att han kan tendera att ta ibland..

Apportering - återigen 9 poäng med kommentaren ngt slarv. Här fick jag dock hjärnsläpp. TL sa "Håll fram föremålet" så jag gjorde det, sen efter en stund så sa jag apport. Som man gjorde förr. Nu behöver man ju inte göra så längre, men jag vet inte om det var det domaren menade med slarv? För Knox tog apportbocken på kommandot, höll fint och släppte när jag bad honom.

Hopp över hinder - 9 poäng igen med kommentaren snett sitt. Jag tyckte Knox gjorde ett snyggt avslut, men det kändes lite som att domaren helst inte ville dela ut 10:or i onödan.

Helhetsintrycket gav 8,5 poäng med kommentaren Arbetsvillig, Bra kontakt!

Kan ni fatta det?! Att Knox är arbetsvillig vet jag, men bra kontakt! Det gjorde mig så himla glad och det kändes faktiskt så! Han var med mig hela programmet, han jobbade på, höll fokus och sammarbetade. Jag var så sjukt nöjd när jag klev av planen, trots att det slutade på 133,5 poäng. Debuten gick bättre än jag hade väntat, synd på platsen bara annars hade vi banne mig tagit oss ett 1:a pris. Men känslan är faktiskt viktigast och den hade vi! Bästa Collien! Efter att ha gått en heldagskurs i agility och sen tävlat två dar i rad, sovit i husvagn och varit på SM så lyckades han ändå prestera på lydnadsplanen. Finaste arbetsnarkomanen.

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«juli 2013»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012