Ett riktigt hundliv

Blogg

Exteriörbeskrivning

Efter två veckors tyngder i öronen, tejp sista dygnet och en jäkla massa kladdande med glycerol och diverse klet i Knoxs stackars öron så styrde vi kosan mot Örebro Brukshundklubb där Collieklubben hade MT och exteriörbeskrivning. Henke som mest tycker hela grejen är larvig lät mig hålla i kopplet. Innan Knox hoppade ur bilen så tog jag bort tejpen på de nervikta öronen och jag tror det kan ha tagit max 20 sekunder så stod båda öronen upp precis som de brukar! Jaha, sa vi. Vi gjorde vad vi kunde och han är världens finaste oavsett, så nu gör vi den jäkla beskrivningen så den blir avklarad iaf..

Först fick jag springa runt med honom lite hit och dit och fram och tillbaka, sen kollade hon igenom hela hunden och mätte och kände och klämde. När det var dags för öronen så frågade hon om jag kunde få ner dem. .............njae. sa jag och bara vek dem och höll dem lite så medan hon skrev ner nåt i sina papper. Sen ställde hon sig framför Knox och sa -Jaha, får jag se nu då? Jag släppte öronen, de låg som de skulle den tiden det tog för henne att bedömma dem, sen stod de som paraboler igen. Vi blev rätt chockade när hon tackade oss och sa att han hade blivit godkänd!

Det känns på nåt vis ännu bättre att han blev godkänd precis så som han ser ut. För bortsett från de "lätta" öronen så ser han ut precis som en Collie ska. Att han sen dessutom klarade av mentaldelen med 403 poäng hade ju gjort det hela rätt surt om han hade blivit underkänd. Vad är väl ett par öron mot en snygg och framförallt jävligt BRA Collie?!

Så nu kan Knox titulera sig: KORAD Roxina's Cessna Conquest.

DSC_9768 copy


Rallylydnad

Rallylydnadstävlingar på hemmaplan, jag tävlade med Krut och Henke med Knox.

Senaste tidens träning (som jag inte har uppdaterat bloggen med) hade verkligen gett resultat! Jag har tränat en hel del på uthållning, störningar och externbelöningar. Det kändes som att Krut hade köpt det. Han gick så himla, himla fint, med sin söta lilla svans viftandes. Jag är sååå nöjd med våran runda och den räckte till ett godkänt resultat!

Så nu kan Krut titulera sig: RLD N Skarnbro's Olé Olé.

DSC_9362

Knox fick tyvärr inte sitt sista godkända resultat så nu kommer nog Henke vänta med att tävla igen till efter certifieringen, nästa år.


Behrn Arena

Vi var några tjejer från Kumla BK som hade uppvisning på Behrn Arena inför nästan 1500 pers! Jag hade bara med mig Krut eftersom Knox var med sin husse på militärövning. Nu kan inte Krut slalom, men jag tror publiken tyckte han var söt ändå.


DM i agility

På distriktsmästerskapet fick bara Knox starta. Tyvärr åkte vi hem utan några resultat.


KM i agility

Jag valde att låta Krut starta trots att det både var klass 2 banor och att han inte kan slalom, men jag tänkte att det kunde vara bra träning oavsett. Och det var det! Min lilla svarta stjärna imponerade på mig återigen genom att hålla ihop ett helt lopp! Han var följsam och lättstyrd, även om han så klart var lika snabb som alltid. Helt fantastisk att köra med!

Knox var lite för pigg för att vara styrbar så vi diskade oss, men känslan var ändå bra.

Efteråt var det grillning och allmänt trevligt häng med bästa klubbkompisarna!


Lydnadstävling i Finspång

Jahopp. Så var det dags igen. LP1 ska vi väl iaf kunna skrapa ihop tänker jag. Så jag tog med mig Knox och åkte till Finspång på kvällstävling.

Det började med platsliggning, som vanligt. Knox hade startnummer 2 och det var 5 hundar som låg plats. Efter bara en kort stund så reste sig hund nr 5 upp och bjöd in hund nr 4 till lek. När hund nr 4 svarade på inviten så fick vi andra gå tillbaka till våra hundar och lösa dem från platsen. Hund nr 5 fick avlägsna sig, sen fick vi lägga om våra hundar igen. Hund nr 4 hade jobbiga minnesbilder så det tog inte många sekunder innan den reste sig och smög fram till sin matte. Strax därefter så började hund nr 1 jaga flugor.. Hon snappade och högg efter dem så pass att hon strax satt upp. Hon satt dock kvar, men oavbrutet huggandes efter flugor. Och genom allt detta kaos så låg den bästa Collien fullständigt avslappnad! Han slängde en trött blick då och då på vad alla andra höll på med, men i övrigt låg han med fullt fokus på mig. Inte ett pip, inte ett enda nosande i backen. Jag såg på hela hans utstrålning hur cool han var och det kändes så fint i hjärtat. Äntligen låg han lika säkert som han alltid gör på träning! Trots det så fick vi bara 9,5 poäng med kommentaren 'segt läggande'. Med tanke på allt kaos så har jag inget som helst minne av hur han lade sig ner och ärligt talat så skiter jag i det oxå, han låg så jäkla snyggt genom alla prövningar så jag kunde nog inte vara mer stolt över honom oavsett!

Tandvisningen gav återigen 10 poäng. Han blir så glad när domaren kommer och pratar med honom.

Och linförigheten var återigen katastrofal. Så enkelt är det. Den är hemsk. Den kändes något bättre än sist, men inte mycket. Han var seg, oengagerad och allmänt uttråkad. Jag var rädd att vi skulle bli nollade, men vi fick hela 6 poäng.

Läggandet var segt även det och transporten katastrofal. 8 poäng, det måste se bättre ut än det känns.

Inkallandet gav 9 poäng och det var faktiskt rätt ok, förutom avslutet, som även det var segt.

I ställandet hade vi solen i ryggen och jag såg på hans skugga hur många steg han tog innan han stannade. Transporten var återigen katastrofal. 7,5 poäng..

Apporteringen är jag däremot rejält stolt över! Han grep direkt på mitt kommando, höll och släppte på kommando. Riktigt snyggt och jag kunde ana mig till 10:an på publikens applåder.

Även hopp över hinder gav en 10:a.

Helhetsintrycket blev hela 8,5 poäng. Med tanke på hur mycket jag försökte peppa honom mellan momenten och även pratade med honom genom momenten så tycker jag det blev riktigt högt.

Efter tävlingen så var jag ytterst osäker på om vi skulle klara oss. Jag kollar som sagt aldrig nånsin på poängen när jag är inne på plan så jag kan ju bara gå på min egen känsla. Och den var; SEEEG! Jösses vilken såskopp jag hade med mig idag. Extrem värme ihop med två dagars tävlande var nog lite för mycket till och med för Collien.

Medan jag satt och väntade på resultaten så kom skrivaren ut och berättade att även hon hade en KH Collie från Roxina's! Det var ju lite oväntat och jäkligt skoj!

När det väl var dags för prisutdelning så blev jag rejält förvånad. Tydligen så var Knox den enda hunden i klass 1 som inte hade nollat läggandet och det i samband med att vi bara var 2 som hade ett godkänt platsliggande så gick han och vann hela klassen! Med 167 poäng.

Så trots att Knox var segare än kola ikväll så är jag ändå väldigt stolt över honom. Framförallt pga att han inte nollar nåt. Han kanske inte gör det så engagerat, men han gör ändå det jag ber honom om! Så nu har vi två 1:a pris i lydnadsklass 1!


Rallylydnadstävlingar i Katrineholm

Jag lyckades komma med i dubbla klasser med Krut, Henke blev reserv på förmiddagen och kom med i eftermiddagsklassen med Knox.

I första klassen lyckades vi kämpa oss runt på 77 poäng och därmed godkänt resultat! Så nu har Krut två godkända resultat i rallylydnad nybörjare!

Det var ungefär 30 grader varmt i skuggan hela dagen så båda grabbarna var rätt möra framåt lunch. I eftermiddagsklassen hade Henke och Knox nummer 7 och jag och Krut nummer 8. Henke var ytterst missnöjd med sitt och Knoxs resultat och jag kan faktisk förstå honom, Knox var inte alls på samma bana och körde. Han var knappt på samma planet. Och Kruts och mitt lopp var rent pinsamt. Jösses, jag fick jobba mig svettig för att överhuvudtaget kommunicera med Krut, han ville hellre vara precis var som helst än där han var just då.

Jag tar det inte riktigt lika hårt som Henke, jag ser det som att Krut helt enkelt inte håller ihop för dubbla lopp på en dag och speciellt inte i extrem värme. I första klassen fick vi 77 poäng, i den andra skrapade vi ihop typ 36 poäng.. Jag vet inte om jag borde ha gått av planen eller inte.. Jag måste nog ha en plan för hur jag ska bete mig när Krut är så där ovillig som han var just då. Men framförallt måste jag träna uthållighet och koncentration för det känns inge bra att han går så himla fint utanför planen och sen bara går in och dör totalt. Så ska det inte vara. 

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«augusti 2013»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012