Ett riktigt hundliv

Blogg

Agilityträning

Jag har varit superdålig på att skriva om min träning här i bloggen, jag har knappt haft tid att uppdatera de stora viktiga händelserna än gång. Men för en gångs skull så ska jag klämma in ett inlägg om senaste agilityträningen.

Det var en klubbkompis som hade bestämt sig för att bygga upp en klass 3 bana och öva lite på. Och jag tänkte att det ju alltid finns delar att öva på, eller så kan man köra egna vägar om det känns för avancerat. Dessutom ville H träna lydnad med sin collie.

Jag fegade lite och körde bara starten (typ 10 hinder) med båda hundarna, men kände mig verkligen så jäkla kass. De var duktiga och gjorde vad jag bad dem om, men det blev fel för att jag var för sen i alla byten. Sen och otydlig. En usel handler. Under tiden som hussen tränade brukslydnaden med Knox så övade jag och Krut på lite kontaktfält istället. Krut älskar verkligen balanshindren! Och han tog däcket ifrån alla möjliga och omöjliga vinklar! Han har utvecklats så snabbt att jag knappt hinner med.

Sen stod jag bara och kollade på när de andra körde banan med sina klass 3 hundar. Det var oerhört nyttigt för mig. Plötsligt fick jag se massa olika byten och väga man kunde ta. Jag kände att jag ville testa med Knox, vi borde kunna klara banan tänkte jag. Sagt och gjort, vi körde. Knox är inte den mest lättstyrda hunden, man får ta i rätt hårt och skrika och ha en nagel i ögat på honom varje sekund man är på planen, annars tar han första bästa hinder han ser. Efter ett antal försök så kände jag att Nej nu jävlar lyssnar du och ju mer jävlar anamma jag hade, desto tydligare blev jag i min handling (nyttigt att ha med en sambo som står och kollar, när man nu aldrig kommer ihåg att filma sig själv) och till sist klarade vi hela banan med alla byten och skick till tunnlar och svåra slalomingångar och allt vad det var! Så nu ska jag bara se till att ha den där känslan i kroppen redan i första loppet när jag tävlar Knox.

När jag väl hade nött och övat mig på collien en stund så tänkte jag att Vafan, jag testar med Krut oxå! Och vad tror ni händer? Den lille svarte hunden som inte ens är startad i klass 1 än, satte en klass 3 bana (bortsett från slalom, som jag struntade i)!! Han klarade alla svårigheter galant, det enda jag fick ta om en gång var att skicka honom runt ett hinder, jag var inte tillräckligt tydlig först och han är inte van att runda hinderstöd på det viset. Men vi satte det på försök nr 2. Han är så mycket mer lättstyrd än Knox! Ja, han är snabbare och mer explosiv, men inte alls lika självständig och tjockskallig. Han är så jäkla grym! Det är de båda två, bara deras handler skärper till sig!

Så en träning som började med en usel känsla, där jag verkligen kände hur fel jag gjorde hela tiden men inte visste vad jag skulle göra åt det, vände till en fantastisk känsla där jag ändå kände att vi faktiskt (visserligen med en hel del övning) sätter en avancerad bana!

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«oktober 2013»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Senaste inlägg
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad
Aska TSM

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012