Ett riktigt hundliv

Blogg

Mer agilitytävlingar

Klass 2 idag då. Bubbes tur! I första loppet var vi så sjuuuukt nära att nolla! Jag valde fel byte över tredje sista hindret så jag tryckte förbi honom, men hela vägen dit höll jag honom så himla fint! Han satte till och med kontaktfälten! Galet irriterande att vi gör så jäkla många nästan-lopp! Andra loppet gick allmänt dåligt och det tredje var totalt kaos! Fjörde och sista loppet lyckades vi däremot att nolla men om man snurrar ut åt fel håll efter en tunnel så tappar man för många sekunder för att lyckas ta en pinne. Surt, men är nöjd med att få avsluta med fin känsla ändå!

En helt vanlig tävlingsdag med Knox, man vet aldrig vilken collie det är man har med sig ut på planen... 


Agilitytävlingar

Hela den här helgen anordnar hemmaklubben agilitytävlingar. Klass 1 idag och klass 2 imorgon, dubbla klasser. Jag har anmält mig som funktionär och tänkte att då kan jag lika gärna anmäla hundarna till varsin dag oxå, när jag ändå ska vara där hela dagarna. Egentligen hade jag tänkt att Krut ska kunna slalom helt innan jag tävlar mer, men sen blev det så svårt att låta bli. Vi tar slalom där vi är helt enkelt och går det inte så springer vi vidare!

I 3 av 4 lopp så klarade han inte av att ta ingången, det sitter för dåligt än så länge. Men jag valde att ta om och i 2 av de 3 klarade han då att ta alla 12 pinnarna felfritt. Ena gången gick han ur i sista porten men jag sprang bara på. Men i ett av loppen så satte han ingången, tog sen alla 12 pinnar och jag lyckades hålla styr på oss genom hela banan! Så nu har vi en pinne i agilityklass oxå!   Jag är svinnöjd med en pinne i vardera klass på en sommar, när hunden egentligen inte riktigt kan slalom och vi har tävlat så otroligt lite. Nästa sommar, då blir vi farliga! Då ska jag ha tränat in både slalom och kontaktfält ordentligt.


Hundens Dag

Våran brukshundklubb anordnade Hundens Dag där vi bjöd in allmänheten och visade upp lite olika grenar såsom skydd, agility, drag, rallylydnad osv.
Jag är stolt att tillhöra en brukshundklubb där två av dessa grenar visades upp av en vinthund (bland flertalet andra raser). Vi var flera som visade upp oss, våra hundar och dessa grenar, och Krut och jag var en av ekipagen som fick visa agility och rallylydnad.


Månadstävling

Månadstävling i agility ikväll. Egentligen har jag bara en enda sak att säga:

Krut satte slalomet! På första försöket!! I båda loppen!!!

 


Lure Coursing

Idag styrde vi kosan mot Katrineholm och Kruts andra Lure Coursing träning!
Första loppet sprang han själv, men han gjorde det så fint så! Sprang hela sträckan, även om man såg att han blev lite trött mot slutet för då blev svängarna större och större.

Till lopp nummer två så lyckades vi ragga till oss en säker och van tik att springa med. Jag förklarade att Krut aldrig sprungit med annan hund och att jag inte visste hur han skulle reagera, men det var lugnt sa de. Starten var hur snygg som helst, fullt fokus på trasan och full fart iväg! Men efter några kurvor så såg jag att han upptäckte att det sprang en hund till. Eftersom jag stirrade med hökögon så såg jag att han var mer intresserad av henne än av trasan en stund, det syntes hur han blev hjälplöst efter i kurvorna framförallt. Och till sist hann han upp henne i en kurva, totaltacklade henne så de vurpade och efter det brydde han sig inte! Jättemärkligt tycker jag, men sen sprang han på, sprang till och med om och ifrån henne! Inga mer incidenter på hela banan och de kom i mål ungefär samtidigt. Jag kände mig hemsk som har en hund som tacklar omkull andra hundar med de förklarade för mig att det inte alls är ovanligt när hundar springer första gången. Det enda jag ska tänka på är att även i fortsättningen låta honom springa med vana och säkra hundar som inte bryr sig så kommer han förhoppningsvis över det och springer efter trasan istället. Synd att det är så få träningar bara!!

DSC_4897


Rallylydnadstävling

Idag tävlade jag och Krut i rallylydnad, fortsättningsklass. Våran klubb stod även som arrangör, vilket gjorde att Krut fick vara med hela långa dagen innan det var hans tur att tävla. Inte ultimat, det visste jag redan innan. Men what to do? När det var våran tur så var han inte alls sugen. Och han är så jäkla omöjlig när han är sån! Men jag fick försöka ta mig fram med en hund som lade sig när jag sa sitt, vägrade ställa sig, satte sig lite hur som helst och var allmänt egensinnig. När jag tittar på filmen ser det inte så illa ut, men känslan var inge vidare på plan, speciellt inte eftersom jag vet hur härlig han kan vara att köra med! Nåväl, 69 poäng tror jag att vi fick ihop. Främst pga 3 felövningar eftersom han själv valde vad han skulle göra istället för att lyssna på vad jag sa.

 

 https://www.youtube.com/watch?v=uLVgA4W8TL0&feature=youtu.be

 

 Även hussen tävlade med sin Knox och de fick ihop 85 poäng och därmed sitt sista godkända resultat i Nybörjarklass!


Aska 3 månader

Aska redan 3 månader gammal, det går undan!

 DSC_4432


LC

Idag har Krut fått testa springa sitt första Lure Coursing! Han gjorde det klockrent! Men så sprang han ju själv oxå.

Aska var med och skötte sig galant, sov så gott i bilen medan Krut sprang. Duktig valp!

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«september 2014»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2013
  2012