Ett riktigt hundliv

Blogg

Kurs med Krut

Andra kurstillfället!
Dessvärre så har ju jag gått och blivit rejält förkyld så jag åkte dit mest för att titta och eventuellt springa lite om jag orkade. Lite springa blev det, men om jag har dålig kondis i vanliga fall så kan man nog anse mig halvt döende nu. 

Krut var iaf lika häftig som vanligt och riktigt, riktigt taggad!


Agilityläxa

Åkte till klubben och övade lite på läxan vi hade fått. Det var två klass 1 och två klass 2 banor som alla kunde köras på samma hinderuppsättning. Skitsmidigt! Krut fick testa alla varianter och Knox en lätt och en svår. Jag kan väl i stort sett konstatera att de går jäkligt bra så länge jag vet vart jag ska och är tydlig. Tvekar jag så tappar jag dem, båda två. Nyttig kunskap!

Aska fick prova på A-hindret och upptäckte plötsligt hur roligt det var!


Samtal från Strömsholm

Idag ringde ortopeden som behandlade Aska på Strömsholm. De hade inga mer svar att ge mig. De hittar inga fel på henne. Blodproverna var oxå bra. Det är ju såklart jättebra! Samtidigt gör det mig så frustrerad! Vad ska jag ta mig till nu då? Hon har ju fortfarande ont!

När jag frågade veterinären hur jag ska bete mig nu så tyckte han att jag skulle börja släppa henne lös och helt enkelt utsätta henne för lite påfrestningar och se hur hon reagerar på det. Och om hon visar smärta så kan jag ge henne smärtstillande. Att gå på rehab var inte fel det heller.
Men jag köper det inte! En tio månader gammal hund ska inte gå på smärtstillande utan att man har en aning om varför hon har ont. Nej. Jag vet inte exakt hur jag ska gå vidare, men nåt annat kommer jag ju att få hitta på. Aska ska bli smärtfri. Oavsett om man hittar orsaken till hennes smärta eller inte. Så det så. 


Aska i höglöp

Henke och grabbarna sover i husvagn några nätter nu för det är helt omöjligt att ha alla tre hundar i samma hus för tillfället. Jösses säger jag bara.


Aska på Strömsholm

Så hade vi äntligen tid hos en ortoped på Strömsholm för att få svar på varför Aska inte blir helt bra. Jag åkte ändå dit med gott hopp, jag har inte sett nåt knas på henne på en tid nu.

Han började med att känna och klämma på henne, kunde konstatera att vad hon nu än har haft för fel på sitt ben så är hon bra där nu. Han kunde inte hitta några fel alls, hon visade heller ingen smärta där. Däremot så reagerade hon på de sista tre kotorna i ryggraden genom att sjunka ihop och pipa till. Han ansåg att hon hade lite för ont för att det inte skulle utredas vidare. Han kollade även hur hon rörde sig och kunde konstatera att hon fortfarande går med lite kort steg på höger bak, hon vill inte heller sträcka ut det helt om man stretchar henne. Men han trodde det hade med ryggen att göra.

Vi gick direkt vidare till MRT då CT redan är gjort utan att hitta några fel. Stackars älskade Aska skötte sig återigen helt utomordentligt trots att hon redan vid sin unga ålder har utsatts för en hel del i veterinärväg. Tyvärr så visade MRT'n inga större fel på henne heller! Eller tyvärr och tyvärr. Det är klart att det är jättebra! Men hon har ju fortfarande ont och ingen vet fortfarande varför!!? Det enda avvikande han kunde se var att hennes tre sista kotor var utsatta för stress eller tryck. Men han kunde inte svara på varför eller exakt vad det innebär. Det var tydligen väldigt ovanligt.

De fick även ta blodprover på henne för att se ifall hon har anaplasma.

Så vi åkte hem därifrån, fattigare och utan veta speciellt mycket mer än innan vi åkte dit. Nu väntar vi på provsvar och noggrannare avläsningar av röntgenplåtarna..


Månadstävling i rally

Då drar månadstävlingarna i rally igång nu oxå. Det är bra, så kanske vi får träning en gång i månaden iaf.

En tjej i klubben som ska utbilda sig till domare ritade banorna och övade på att döma idag. Jag var skrivare i den lätta klassen och gick med Krut i den svåra. Det var lite för många 'sitt' för Kruts smak, men han har blivit bättre på att hålla ihop och stå ut med (i hans tycke) tråkiga skyltar. Så vi blev inte bara godkända - vi gick och vann hela den svåra klassen!
Älskade guldklimp.


Agilitykurs med Krut

Äntligen börjar tävlingskursen i agility som jag sett fram emot att gå med Krut!

 


Viltspår

Det har blivit en del viltspårande på sista tiden. Satsar på att få ut Aska på ett anlagsklassprov och Krut på ett öppenklassprov. Helst redan i vår. Och idag skaffade jag äntligen en app som gjorde att jag kommer ha stenkoll i framtiden! Hur smidigt som helst.
Så nu jäklar!

DSC_0817


Avancerad rallyträning

Idag mötte jag upp Helen på klubben för lite rallyträning. Var så sjukt sugen på att testa på lite avanceradklass skyltar! Och det gick ju riktigt bra. Högerhandling kommer inte att vara ett problem när vi väl har tränat in oss på det. Det ska faktiskt bli riktigt skoj att få träna in helt nya saker! Och Krut var riktigt laddad och sugen idag, det gör mig alltid lika glad.

Även Knox fick testa gå avanceradbanan men det var rätt kört. Han kan inte vara på höger sida! Det går bara inte. Och när han inte förstod så tröttnade han och jag tappade honom. Så vi gick och körde lite agility istället. Det stod en klass 3 bana uppställd och klar, bara att banvandra och sen köra. Först tänkte jag "det här går aldriii" men sen tänkte jag "äh vafan" och körde ändå. Några kombinationer fick vi göra om några gånger men när han väl hade förstått att jag vill ha snabba svängar så köpte han det och satte den där jäkla klass 3 banan! Underbara tacksamma hund!

Även Krut fick testa på klass 3 banan och det gick över förväntan! Snabba svängar och följsamhet är inget problem med honom (vilket jag annars är van med - Knox kan bäst själv) utan det är de mer "simpla" grejerna och att jag måste vara med på varenda hinder annars kan han lika gärna springa bredvid. Knox har som sagt lite mer eget driv och väljer hellre att ta några hinder extra än att missa nåt. Krut ser inte linjer och har inte samma hindersug, honom måste jag vara med mera - på. varje. hinder,
Han fick såklart köra slalom några extra gånger, med bågar på och det gick kanon. Jag vill bara ta det säkra före det osäkra och nöta in det på alla sätt jag kan, med bågar, innan jag  ställer krav.

När grabbarna hade haft sitt roliga så fick Aska komma ut och träna följsamhet, kontakt och lite bus i tunnlarna och även utanför. Vi hade helt enkelt skoj ihop på plan. Nu vill jag bara att hon ska bli friskförklarad så vi kan träna på det hon främst är skapad för - att springa!

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«april 2015»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2014
  2013
  2012