Ett riktigt hundliv

Blogg

Ännu en appellklass för Cross

 

Men den här gången hamnade vi inte på pallen. Den här gången valde jag att bryta. 

Spåret var först ut även här, men redan innan dess så var Cross jättekonstig. Hon var obekväm, ville tillbaks till bilen och ville inte alls vara med. När vi gick ut till spåret så blev hon rädd för och skällde ut TL. När jag selade på henne så stod hon bara och skakade. Men jag tänkte ändå att det kanske klickar till när hon väl kommer ut i spåret och hon glömmer vad det nu var som var så jobbigt. Men icke. Återigen såg jag ju vart spårläggaren hade gått och Cross tog sig väl fram på ett ungefär, men att kalla det för att spåra vore att ta i. Inte en pinne hittade hon och jag visste inte riktigt hur jag skulle bete mig, om jag skulle bryta eller harva på. Vi tog oss runt på nåt sätt, och när jag såg slutapporten så tänkte jag att hon väl iaf kunde få "hitta" den och få ett bra avslut genom att lyckas med nåt. Men trots att jag i princip stod på pinnen och pekade på den så ville hon absolut inte veta av den. 

När hon är sån så ser jag ingen anledning alls att fortsätta, plus att vi ändå var körda. Så det blev en kort och misslyckad tävling. Vi åkte hem, men trots allt en erfarenhet rikare. Det enda jag kunde tänka på var hur jag kunde ha förberett henne bättre, fått henne att släppa va det nu var som störde henne och fått in henne i rätt mode. Jag kan inte för mitt liv tänka mig att hennes beteende hade att göra med att vi tävlade dagen innan oxå, för den här hunden blir inte trött. Så jag åkte hem med en plan. 


Cross på pallen

 

20211216_190311

 

Då har vi tävlat i appelspår igen. 

Spåret gick på ett väldigt blött klövergärde. Jag såg ju vart spårläggaren hade gått, men det såg VERKLIGEN ut som att det var två personer som hade gått där, så hon bytte spår några gånger. Jag hoppas jag har fel, men hittar ingen bra förklaring för djurspår var det defintivt inte. Hur somhelst, hon spårade på bra, inget jättedrag i linan, men markerade alla apporter. Vinklarna var inte jättesnygga, men hon jobbade sig igenom dom, sen vände hon en gång i spåret, men vände själv tillbaks igen. Ett helt ok spår för att vara Cross, även om vi gjort snyggare. Jag var nöjd med 3 pinnar in, men domarna var inte lika nöjda. De tyckte att hunden trasslade lite och även att jag trasslade lite när jag belönade henne. De ville se mer "bra, här har du en godis, fortsätt nu". Jag belönade ju som på träning. Men bra att få med sig. Vi fick hur som helst 7:or. Jag trodde nånstans att 3 pinnar in nästan garanterade full pott, men även där fick jag lära mig nåt. Nåväl, ändå värt att åka tillbaks till appellplanen och tävla vidare!

På budföringen så sprang hon för första gången i sitt liv inte ut. Hon sprang typ 5 meter sen vände hon. Hade jag varit lite mer säker på vad jag höll på med hade jag nog försökt få iväg henne igen, men hon kom tillbaks till fotposition och eftersom jag har gamla ingången, där hon går runt mig så fick vi inget nytt försök. Hunden får tydligen inte passera min linje. Däremot så var domaren snäll och lät mig köra igen, med hjälp från mottagaren denna gång. Då funkade det och det var ju skönt att få med sig ett lyckat försök!

Sen var det lydnad och den såg väl ut som den alltid gör. Inte jättesnygg, men helt ok. Vi nollar inget iaf och poängen var godkända. Platsliggningen en 10:a som vanligt. 

Resultatet blev en tredje placering, men utan uppflytt. Lydnadspoängen samt poängen i helhet skulle ha räckt, men med 7:or på spåret samt en nollad budföring så räckte inte poängen till på specialen. 

Ändå väldigt nöjd med hunden!


Aska på ännu ett skarpt eftersök.

 

Att få med Aska ut på kvällskissen kan sitta lååångt inne, men när man kl 23.30 tar på sig pannlampan och tar fram spårlinan - då jäklar är hon på direkt! 🐗

 

 

Den här gången lurade hon mig lite först, då det visade sig att hon följde de färska spåren efter vildsvinen som inte blivit skjutna.   Men det var bara att gå tillbaks till skjutplatsen och sen var jag lite mer noga med att kontrollera så vi faktiskt följde blodspår och efter en kort stund så lyckades vi lokalisera grisen i ett riktigt snårigt område. Död även denna gången, som tur var. 


Jag saknar dig Krut

 

Idag är det 184 dagar sen jag senast fick pussa dig i den där lilla gropen uppe på huvudet. Om jag blundar så minns jag exakt hur det känns. Hur har jag klarat mig utan dig i ett halvår Krut? 💔

 

DSC_6731


Agility

 

Vi drog till Lindesberg för lite Hoppklass! Vädret var inte att leka med, det regnade en hel del, inte ultimat för en Whippet. Jag hade för en gångs skull med mig ett tält - ett genidrag!

Aska sprang 3 lopp och diskade sig i allihop. Hon ville mest tillbaks till tältet när regnet öste ner, men vi fick med oss många fina bitar ändå!

Cross sprang 3 lopp även hon och diskade sig i allihop även hon, men jösses så fint hon gick bitvis! Vi blev filmade och där ser man ju att vi är på god väg, det ser så mycket bättre ut än vad det känns. Hon är följsam och fin, något långsam när hon blir osäker, men vilken förbättring ändå. Det här kommer bli bra med lite mer rutin! 


Cross friskförklarad

ÄNTLIGEN är Cross helt friskförklarad igen! Tårna är ultraljudade och såg fina ut. Nu jäklar! 

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«oktober 2021»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
2021
 •    December
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Januari
 • 2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012