Ett riktigt hundliv

Blogg

Agility och framförallt slalom

Jag anmälde Cross till en nybörjarkurs i agility. Min tanke var lite push att komma igång och träna och faktiskt börja lära in alla hinder på allvar. Men de två första tillfällena fick vi inte ens titta på hinder. Det är jättebra att lära sig leka med sin hund osv, men så här efter ett par tillfällen så kan jag tycka att nivån är helt galet lagd. Vi som har hållt på ett tag kan redan leka med våra hundar och har även grundat och de som är helt nya är inte intresserade av att lära sina hundar att svänga tajt runt ett hinderstöd. De vill prova på hinder. Och det vill jag med. I den miljön. Eftersom det bara har varit typ ett litet hopphinder eller en tunnel att springa genom så frågade jag sist om det var ok att jag tog ut slalom istället och tränade lite på riktigt. Det var det. Och eftersom jag hade alla tre med mig så fick alla tre köra slalom.

Krut är Krut och kommer alltid vara Krut.
Cross har en väldigt lång "startsträcka" vilket innebär att det tar många repetioner innan hon kommer igång ordentligt. Jag är ju van att träna kort och intensivt för att inte vinthundarna ska tröttna, så det känns väldigt ovant och konstigt. Men man lär sig alltid nåt nytt! Hon är inte osmart, men det är som att hon måste komma på att vi har kul ihop. Cross funkar egentligen väldigt mycket bättre ihop med sin husse, men han är upptagen just på onsdagar. Ska se om jag kan be honom träna lite på andra dagar kanske. Eller bygga upp en liten bana hemma. Slalom har jag ju iaf.
Aska då? Jag sparar det bästa till sist! Jag har trasslat så länge med Krut och hans slalom att jag har glömt bort hur enkelt det kan vara. På bara ett fåtal repetioner har hon köpt konceptet rakt av. Jag blev ju helt chockad på en liten inoff för några veckor sen där jag hade planerat och räknat med att få visa henne genom slalom, bara så vi tog oss runt, men hon hade helt andra planer och helt enkelt bara satte slalom. Vem har lärt henne det?! Så vi tränar vidare lite med bågar för ingångarnas skull, men hon är ju bara så himla grym! Så förbannat jävla synd på hennes kropp! För jag märker av att hon blir lite motvillig till för mycket hoppande. Slalom går bra, men även det tränar jag oerhört sparsamt. Min förhoppning är att hon ska klara av några få tävlingar per sommar, men fortsätter hon att reagera på hoppen så kommer jag såklart sluta. Hon är dock bättre och sämre i perioder så det är lite dagsform som gäller. Huvudsaken som jag ser det är att jag håller mig lyhörd och uppmärksam och tar de rätta besluten. Inte alltid lätt att veta vilka de är, men jag gör mitt bästa.

 


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«januari 2022»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Senaste inlägg
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad
Aska TSM

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012