Ett riktigt hundliv

Blogg

Målsättningar 2021

 

Då ska vi se hur planerna för 2021 ser ut då..

 

Krut:

Han fyller 10 i januari och får nog börja räknas som heltidspensionär.. Han är ju fortfarande frisk och pigg och jag kan inte påstå att jag har märkt några direkta ålderstecken på honom. Ibland kan han vara lite stel i ryggen om han har överansträngt sig, sen behöver han kissa lite oftare. Men fortfarande inget som förhindrar lite agilityutövning. Jag tänker att han kommer få fortsätta köra agilityklass så länge han känns fräsch. Fler planer än så har jag inte.

 

Aska:

Vi får väl se vad året, pandemin och hennes kropp bjuder på, men jag hoppas och håller tummarna att det kommer bli ett något mer normalt år, med lite tävlingar iaf. Och i så fall så vill vi köra främst rundbana och nosework. Men sen hade det varit himla skoj att få till ett Trippelpris på henne, en utmärkelse som Svenska Whippetklubben har. Det "enda" hon saknar är ett CK på utställning. Om man satsar på riktigt, låter henne simträna och sen åker runt på ett helt gäng utställningar så kanske vi kan lyckas. Är inte helt säker på att det går att få ihop med en 2-åring bara.. En 2-bent 2-åring alltså.. Men det är en liten tanke jag har haft... Vi får se. 
Sen tänker jag att hon väl får köra lite hoppklass om Krut ändå ska köra agilityklassen. Det hänger på hennes kropp, så vi får se. 
Och efter att ha läst en insändare i Whippetbladet om en hund som till slut blev rallychampion efter måååååånga starter så blev jag lite sugen. Man kanske helt enkelt bara ska mala på tills man lyckas. Jag har varit bortskämd med Aska. Hon har lyckats med det vi har gjort så lätt. Jag har inte behövt kämpa, som med Krut. Sen tröttnade jag på petet i rallyn, men nu har vi testat lydnad och det var inte riktigt för oss. Det hade ju varit urhäftigt att få till RLD-A och får vi till det kan vi klara Mästarklassen oxå. Det hänger lite på hur mycket jag väljer att satsa på Cross oxå. Jag har inte all tid i världen. Suget är stort och planerna många, vi får väl se vad som är genomförbart.  

 

Cross:

För Cross kommer det bli bruks och agility. Helst både spår och patrull. 2021 ska bli vårat år! Jag har egentligen inte mer än så. Sen kommer vi göra ett MT, SBK har utfärdat en generell dispens för hundar som fyllde 4 förra året, men inte kom med på nåt pga corona. Så vi har fram till sommaren på oss och i år ska vi väl lyckas! Ja, och så måste vi få till en exteriörbedömning och så kanske att jag ställer ut lite oxå.

 

Det var väl det. Pga att allt blev inställt i år så är suget enormt just nu och jag vill bara fylla all min lediga tid med hundträning/tävling och festivaler! 

 

 


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«december 2021»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Senaste inlägg
Jag saknar dig Krut
Cross friskförklarad
Aska TSM
Aska pensionerad kapplöpningshund
Aska har ont, igen.
Cross till ReDog
Cross' dotter på besök
Cross 5 år!
Cross skadad
Sport Dog Academy

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
collie
whippet

Arkiv
2021
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Januari
 • 2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012